Karta graficzna pod wiedźmina 3

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

Na moim firepro v4800 jedynie co można to 1024x768 wszystko off, niskie i 25fps. Szukam czegoś by mi pociągnęło tą grę przynajmniej na 1280x720 i by jakoś względnie wyglądało np. na średnich.
Macie jakieś propozycje?
Za wszystkie sugestie dziękuję. :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Nie wiem jaki budżet zakładasz ale ja kupiłem pod Wieśka Asus STRIX Direct CU II GTX 970 i sprawuje się znakomicie. Wszystkie opcje ustawione na max + full HD. Liczba klatek w mieście i dynamicznych scenach min. 36 natomiast w miejscach gdzie mało się dzieje dochodzi do 55. Polecam z tym że to wydatek rzędu 1500zł.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

@up, zaraz tutaj przyleci największy hejter 970 tego forum :D
EDIT. No i jest.
Ostatnio zmieniony 8 cze 2015, o 20:12 przez komarEX, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

komarEX pisze: @up, zaraz tutaj przyleci największy hejter 970 tego forum :D
Nie wiem kto nim jest bo aż tak forum nie śledzę ale ja jestem zadowolony z tej karty. Nic bardziej wydajnego i tak obecnie nie ma. No jedynie GTX 980 ale to już dużo wyższa półka cenowa, a dodatkowo wydajność aż tak nie powala w obecnych czasach względem 970.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

MadHunter pisze: Nie wiem jaki budżet zakładasz ale ja kupiłem pod Wieśka Asus STRIX Direct CU II GTX 970 i sprawuje się znakomicie. Wszystkie opcje ustawione na max + full HD. Liczba klatek w mieście i dynamicznych scenach min. 36 natomiast w miejscach gdzie mało się dzieje dochodzi do 55. Polecam z tym że to wydatek rzędu 1500zł.
Nie zależy mi na maksymalnych bo nie mam tyle pieniędzy, ale do 650-700zł mogę wydać. Myślałem nad gtx 660 lub gtx 750 ti. Nie chcę też się posuwać w stronę AMD bo już raz się przekonałem na AMD i się zawiodłem a na zielonych nigdy.
Jakieś inne propozycje?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Poczekaj 2 tygodnie jeszcze. 16 czerwca ogłoszą nowe radeony to może GTXy pójdą w dół.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

smugglersun pisze: Poczekaj 2 tygodnie jeszcze. 16 czerwca ogłoszą nowe radeony to może GTXy pójdą w dół.
Nie śpieszy mi się ani trochę czasu mam dużo, a kwoty jeszcze nie mam całej a chciałbym być zorientowany co najlepszego w tym budżecie mogę kupić.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Jeśli chodzi o mnie to na Nvidi sie zawiodłem ponieważ miałem dosyć stara karte ale nie az tak i przestali tworzyć do niej sterowników no i nowsze gry to chodziły do kitu. Z tego powodu przeniosłem się na AMD r9 280x oczywiście MSI jest duza różnica czy MSI czy ASUS itp. Koszt ok 1100zł
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Nie wiem jaka masz reszte sprzetu, wiec trudno cokolwiek polecac, bo nie wiadomo co bedzie sensowne. Suma sumarum to najtaniej wyjdzie chyba po prostu kupic konsole. Swoja droga - saturny maja taka oferte, ze sprzet mozna oddac w iles tam (14 albo 30?) dni bez podania przyczyny. Mozesz sobie wypozyczyc, przejsc i oddac :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Dejman pisze: Jeśli chodzi o mnie to na Nvidi sie zawiodłem ponieważ miałem dosyć stara karte ale nie az tak i przestali tworzyć do niej sterowników no i nowsze gry to chodziły do kitu. Z tego powodu przeniosłem się na AMD r9 280x oczywiście MSI jest duza różnica czy MSI czy ASUS itp. Koszt ok 1100zł
Patrząc na to jaki przyrost wydajności dają kolejne generacje kart w stosunku do poprzednich to nie wiem czego sie spodziewałeś.. że nagle sterowniki automagicznie spowodują że wieśki będą chodzić na geforce 2 ? :D dobry żart
Awatar użytkownika
Łowca

Czyli tryb no live musi być włączony XD.
Posiadam dobrego procka bo jak narazie jak dobra grafa to i procek musi być i7 4790k
Dlaczego narazie? Podobno dx12 ma zmniejszyć uzywanie procka.
Awatar użytkownika
Łowca

komarEX pisze:
Dejman pisze: Jeśli chodzi o mnie to na Nvidi sie zawiodłem ponieważ miałem dosyć stara karte ale nie az tak i przestali tworzyć do niej sterowników no i nowsze gry to chodziły do kitu. Z tego powodu przeniosłem się na AMD r9 280x oczywiście MSI jest duza różnica czy MSI czy ASUS itp. Koszt ok 1100zł
Patrząc na to jaki przyrost wydajności dają kolejne generacje kart w stosunku do poprzednich to nie wiem czego sie spodziewałeś.. że nagle sterowniki automagicznie spowodują że wieśki będą chodzić na geforce 2 ? :D dobry żart
Popatrze sobie filmki z np z GTA V pierwsze filmki z ta sama karta a potem obejrzyj teraz i pomysl czy sterowniki nic nie dają. Rozumiem że stare to stare ale zawsze 10 fps + to zawsze coś.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Dejman pisze:
komarEX pisze:
Popatrze sobie filmki z np z GTA V pierwsze filmki z ta sama karta a potem obejrzyj teraz i pomysl czy sterowniki nic nie dają. Rozumiem że stare to stare ale zawsze 10 fps + to zawsze coś.
Grałem w GTA5 od dnia premiery, podobnie w wieśka, zawsze aktualne stery nvidii i tylko w przypadku wieśka po ostatnim updejcie dostałem +2fpsy w całej reszcie przypadków updejt sterów nic wydajności więcej mi nie dawał.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Podaj cały konfig komputera by można było sensownie wybrać. Ja mam jeszcze w domu gtx660 bo sam poleciałem w gtx970. Na FHD chodziło na średnich w miarę sensownie, zawsze można cienie i jakieś duperele niewidoczne zejść. Choć patrząc w jakiej rozdzielczości chcesz grać to i w wysokie byś pograł.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

HasuFrogg pisze: @Esaroth
Ja na dniach kupuję nowa karte graficzną i będę sprzedawać swoją.
Mam MSI GTX 770 TF OC/Gaming (ponad rok już użytkuję) karta po wyciągnięciu z pudełka była włożona do obudowy i do tej pory nie ruszana. Stan techniczny karty IDEALNY, mój egzemplarz nie ma problemu z piszczącymi cewkami oraz kultura pracy jest bardzo wysoka. Karta praktycznie jest niesłyszalna.
Karta była zakupiona na morele.net i jest na gwarancji.
Cena to 900 zł + koszty przesyłki.
Z ceną to ostro poleciałeś.

Wracając do wątku, obecnie 970 nie opłaca się kupować, a na pewno nie pod taką rozdziałkę. Na Twoim miejscu poczekałbym na premierę nowych grafik, a w ostateczności wybrałbym coś od czerwonych (AMD).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Specyfikacja :
Procesor - Intel xeon w3550 3,06GHz
Ram - 8GB DDR3
Zasilacz - DELL D525AF-00 525W
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Podaj jeszcze monitor, bo aż mnie dziwi, że w takiej rozdzielczości chcesz grać :) Mój gtx660 by spokojnie starczył do niej, ale to później możesz patrzeć na pchlim (nowa, wymieniona na gwarancji 3 lata od nowa leci), chyba że znajdziesz inną dobrą używkę. W tej cenie można czasami coś wyłapać, zasilacz cudem nie jest więc dobrze jakby cały zestaw mieścił się w 300W.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

buri pisze: Podaj jeszcze monitor, bo aż mnie dziwi, że w takiej rozdzielczości chcesz grać :) Mój gtx660 by spokojnie starczył do niej, ale to później możesz patrzeć na pchlim (nowa, wymieniona na gwarancji 3 lata od nowa leci), chyba że znajdziesz inną dobrą używkę. W tej cenie można czasami coś wyłapać, zasilacz cudem nie jest więc dobrze jakby cały zestaw mieścił się w 300W.
Monitor to BenQ GL2250M.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

RoyKeane pisze:
Mam MSI GTX 770 TF OC/Gaming (ponad rok już użytkuję) karta po wyciągnięciu z pudełka była włożona do obudowy i do tej pory nie ruszana. Stan techniczny karty IDEALNY, mój egzemplarz nie ma problemu z piszczącymi cewkami oraz kultura pracy jest bardzo wysoka. Karta praktycznie jest niesłyszalna.

Wracając do wątku, obecnie 970 nie opłaca się kupować, a na pewno nie pod taką rozdziałkę. Na Twoim miejscu poczekałbym na premierę nowych grafik, a w ostateczności wybrałbym coś od czerwonych (AMD).
Nie wiem gdzie poleciałem, bo cena za MSI GTX 770 TF OC/Gaming właśnie się waha od 850 do 1000 zł chyba że ty porównujesz referenta do tego GTX to się zgodzę, że referent będzie z 150 zł tańszy.

Co do AMD to na jaką premierę ty chcesz czekać na odgrzewane kotlety R300 ?
Może na pogromce Titana czyli karta z serii Fury która ma kosztować 899 dolarów a w Polsce wyjdzie grubo ponad 3tyś zl.
AMD już od dawna się nie liczy na platformie PC, utrzymują się na powierzchni wody tylko dzięki rynkowi konsol.

Z każdej strony ich kopią, Intel z procesorami a NV z kartami graficznymi a szkoda bo monopol nam nie na rękę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

HasuFrogg pisze:
RoyKeane pisze:

Nie wiem gdzie poleciałem, bo cena za MSI GTX 770 TF OC/Gaming właśnie się waha od 850 do 1000 zł chyba że ty porównujesz referenta do tego GTX to się zgodzę, że referent będzie z 150 zł tańszy.

Co do AMD to na jaką premierę ty chcesz czekać na odgrzewane kotlety R300 ?
Może na pogromce Titana czyli karta z serii Fury która ma kosztować 899 dolarów a w Polsce wyjdzie grubo ponad 3tyś zl.
AMD już od dawna się nie liczy na platformie PC, otrzymują się na powierzchni wody tylko dzięki rynkowi konsol.

Z każdej strony ich kopią, Intel z procesorami a NV z kartami graficznymi a szkoda bo monopol nam nie na rękę.
Za nówkę faktycznie tyle można krzyczeć, ale za używkę? Nie kompromituj się już, cena nowej 770 to właśnie 900 zł, a Ty za używkę tyle krzyczysz, gdzie realna wartość Twojej karty to 600 zł.

Będą nowe GTXy i Radeony, dlatego warto poczekać, bo ceny obecnej generacji spadną. AMD ma świetną serię R, a Nvidia tragiczne 9xx, ale dzięki udanemu marketingowi Nvidia nadal swój złom jakimś cudem sprzedaje. Niemniej jednak AMD nadal nieźle się sprzedaje, zwłaszcza w mid-endzie, gdzie Nvidia nie ma absolutnie nic do zaoferowania.
ODPOWIEDZ