Macie jakieś propozycje?
Za wszystkie sugestie dziękuję.

Nie wiem kto nim jest bo aż tak forum nie śledzę ale ja jestem zadowolony z tej karty. Nic bardziej wydajnego i tak obecnie nie ma. No jedynie GTX 980 ale to już dużo wyższa półka cenowa, a dodatkowo wydajność aż tak nie powala w obecnych czasach względem 970.
Nie zależy mi na maksymalnych bo nie mam tyle pieniędzy, ale do 650-700zł mogę wydać. Myślałem nad gtx 660 lub gtx 750 ti. Nie chcę też się posuwać w stronę AMD bo już raz się przekonałem na AMD i się zawiodłem a na zielonych nigdy.MadHunter pisze: Nie wiem jaki budżet zakładasz ale ja kupiłem pod Wieśka Asus STRIX Direct CU II GTX 970 i sprawuje się znakomicie. Wszystkie opcje ustawione na max + full HD. Liczba klatek w mieście i dynamicznych scenach min. 36 natomiast w miejscach gdzie mało się dzieje dochodzi do 55. Polecam z tym że to wydatek rzędu 1500zł.
Patrząc na to jaki przyrost wydajności dają kolejne generacje kart w stosunku do poprzednich to nie wiem czego sie spodziewałeś.. że nagle sterowniki automagicznie spowodują że wieśki będą chodzić na geforce 2 ?Dejman pisze: Jeśli chodzi o mnie to na Nvidi sie zawiodłem ponieważ miałem dosyć stara karte ale nie az tak i przestali tworzyć do niej sterowników no i nowsze gry to chodziły do kitu. Z tego powodu przeniosłem się na AMD r9 280x oczywiście MSI jest duza różnica czy MSI czy ASUS itp. Koszt ok 1100zł
Popatrze sobie filmki z np z GTA V pierwsze filmki z ta sama karta a potem obejrzyj teraz i pomysl czy sterowniki nic nie dają. Rozumiem że stare to stare ale zawsze 10 fps + to zawsze coś.komarEX pisze:Patrząc na to jaki przyrost wydajności dają kolejne generacje kart w stosunku do poprzednich to nie wiem czego sie spodziewałeś.. że nagle sterowniki automagicznie spowodują że wieśki będą chodzić na geforce 2 ?Dejman pisze: Jeśli chodzi o mnie to na Nvidi sie zawiodłem ponieważ miałem dosyć stara karte ale nie az tak i przestali tworzyć do niej sterowników no i nowsze gry to chodziły do kitu. Z tego powodu przeniosłem się na AMD r9 280x oczywiście MSI jest duza różnica czy MSI czy ASUS itp. Koszt ok 1100złdobry żart
Grałem w GTA5 od dnia premiery, podobnie w wieśka, zawsze aktualne stery nvidii i tylko w przypadku wieśka po ostatnim updejcie dostałem +2fpsy w całej reszcie przypadków updejt sterów nic wydajności więcej mi nie dawał.Dejman pisze:Popatrze sobie filmki z np z GTA V pierwsze filmki z ta sama karta a potem obejrzyj teraz i pomysl czy sterowniki nic nie dają. Rozumiem że stare to stare ale zawsze 10 fps + to zawsze coś.komarEX pisze:Patrząc na to jaki przyrost wydajności dają kolejne generacje kart w stosunku do poprzednich to nie wiem czego sie spodziewałeś.. że nagle sterowniki automagicznie spowodują że wieśki będą chodzić na geforce 2 ?Dejman pisze: Jeśli chodzi o mnie to na Nvidi sie zawiodłem ponieważ miałem dosyć stara karte ale nie az tak i przestali tworzyć do niej sterowników no i nowsze gry to chodziły do kitu. Z tego powodu przeniosłem się na AMD r9 280x oczywiście MSI jest duza różnica czy MSI czy ASUS itp. Koszt ok 1100złdobry żart
Z ceną to ostro poleciałeś.HasuFrogg pisze: @Esaroth
Ja na dniach kupuję nowa karte graficzną i będę sprzedawać swoją.
Mam MSI GTX 770 TF OC/Gaming (ponad rok już użytkuję) karta po wyciągnięciu z pudełka była włożona do obudowy i do tej pory nie ruszana. Stan techniczny karty IDEALNY, mój egzemplarz nie ma problemu z piszczącymi cewkami oraz kultura pracy jest bardzo wysoka. Karta praktycznie jest niesłyszalna.
Karta była zakupiona na morele.net i jest na gwarancji.
Cena to 900 zł + koszty przesyłki.
Monitor to BenQ GL2250M.buri pisze: Podaj jeszcze monitor, bo aż mnie dziwi, że w takiej rozdzielczości chcesz graćMój gtx660 by spokojnie starczył do niej, ale to później możesz patrzeć na pchlim (nowa, wymieniona na gwarancji 3 lata od nowa leci), chyba że znajdziesz inną dobrą używkę. W tej cenie można czasami coś wyłapać, zasilacz cudem nie jest więc dobrze jakby cały zestaw mieścił się w 300W.
Nie wiem gdzie poleciałem, bo cena za MSI GTX 770 TF OC/Gaming właśnie się waha od 850 do 1000 zł chyba że ty porównujesz referenta do tego GTX to się zgodzę, że referent będzie z 150 zł tańszy.RoyKeane pisze:Z ceną to ostro poleciałeś.HasuFrogg pisze: @Esaroth
Mam MSI GTX 770 TF OC/Gaming (ponad rok już użytkuję) karta po wyciągnięciu z pudełka była włożona do obudowy i do tej pory nie ruszana. Stan techniczny karty IDEALNY, mój egzemplarz nie ma problemu z piszczącymi cewkami oraz kultura pracy jest bardzo wysoka. Karta praktycznie jest niesłyszalna.
Wracając do wątku, obecnie 970 nie opłaca się kupować, a na pewno nie pod taką rozdziałkę. Na Twoim miejscu poczekałbym na premierę nowych grafik, a w ostateczności wybrałbym coś od czerwonych (AMD).
Za nówkę faktycznie tyle można krzyczeć, ale za używkę? Nie kompromituj się już, cena nowej 770 to właśnie 900 zł, a Ty za używkę tyle krzyczysz, gdzie realna wartość Twojej karty to 600 zł.HasuFrogg pisze:Nie wiem gdzie poleciałem, bo cena za MSI GTX 770 TF OC/Gaming właśnie się waha od 850 do 1000 zł chyba że ty porównujesz referenta do tego GTX to się zgodzę, że referent będzie z 150 zł tańszy.RoyKeane pisze:Z ceną to ostro poleciałeś.HasuFrogg pisze: @Esaroth
Wracając do wątku, obecnie 970 nie opłaca się kupować, a na pewno nie pod taką rozdziałkę. Na Twoim miejscu poczekałbym na premierę nowych grafik, a w ostateczności wybrałbym coś od czerwonych (AMD).
Co do AMD to na jaką premierę ty chcesz czekać na odgrzewane kotlety R300 ?
Może na pogromce Titana czyli karta z serii Fury która ma kosztować 899 dolarów a w Polsce wyjdzie grubo ponad 3tyś zl.
AMD już od dawna się nie liczy na platformie PC, otrzymują się na powierzchni wody tylko dzięki rynkowi konsol.
Z każdej strony ich kopią, Intel z procesorami a NV z kartami graficznymi a szkoda bo monopol nam nie na rękę.