Seriale

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

@up
Dodam od siebie parę drobiazgów. Mianowicie za częste i przewidywalne zwroty akcji, niewielki dobór lokalizacji. Do tego reklamowane efekty specjalne, których za mało.
Natomiast czołówka od strony wizualnej i dźwiękowej mistrzostwo.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

piolg pisze: (..) Nie pominięto również zoofilii i trójkącików w różnych odmianach.
Przekonałeś mnie :tak:
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2015, o 15:23 przez smyczy, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Łowca

smyczy pisze:
piolg pisze:
Scorpiq pisze: (..) Nie pominięto również zoofilii i trójkącików w różnych odmianach.
Przekonałeś mnie :tak:
Że niby do czego cię przekonałem? Jeśli kręci cię gwałcona koza... to do lekarza jak najszybciej.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Ziltoid pisze: niż świetne The Clone Wars.
ekhm. Clone Wars to pomyłka. przecież tam nawet fabuły nie ma, tylko jeden /dwa odcinki o czymś, a potem kolejny wątek, nic się z niczym nie łączy. za to star wars rebels miodne, choć teraz włączyli tą padawanke skywalkera i chyba już nigdy się jej nie pozbędziemy. a no i nawet Vader zaszczycił swoją obecnością w odcinku :)

Daredevil świetny. scena otwierająca ostatni odcinek sezonu - piękna, po prostu piękna.

oglądam jeszcze agentów tarczy, ale tutaj to po prostu mamy wszystko i jak ktoś nie przepada za tym uniwersum to raczej tego nie kupi

i seriale mi się skończyły :D a z chęcią obejrzałbym coś też z udziałem superbohaterów, co nie jest jakimś mega tasiemcem.
btw jak oceniacie Gotham, warto oglądać?
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

bobule pisze: i seriale mi się skończyły :D a z chęcią obejrzałbym coś też z udziałem superbohaterów, co nie jest jakimś mega tasiemcem.
Jest jeszcze Arrow i Flash, które są ogólnie strasznie głupie, ale jeśli wytrzymałeś agentów tarczy, to pewnie i z tym sobie poradzisz.

Gotham IMO o klasę wyżej, choć ma swój specyficzny klimat. Z tym że tam praktycznie nie ma superbohaterów.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Z seriali obejrzanych i skończonych już polecam:

"Jericho" ,
"Breaking Bad" , (moje TOP3)
"Sons of Anarchy" ,
"Sopranos" , (moje TOP3)
"The Wire" , (moje TOP3)
"The Killing" ,
"Band of Brothers" ,
"Weeds"

Z trwających (lub zapowiedzianymi z nowymi sezonami) oglądam:

"Better Call Saul",
"The Walking Dead" ,
"Homeland" ,
"True Detective" ,
"Game of Thrones" ,
"The Fall" ,
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

bobule pisze:
Ziltoid pisze: niż świetne The Clone Wars.
ekhm. Clone Wars to pomyłka. przecież tam nawet fabuły nie ma, tylko jeden /dwa odcinki o czymś, a potem kolejny wątek, nic się z niczym nie łączy. za to star wars rebels miodne, choć teraz włączyli tą padawanke skywalkera i chyba już nigdy się jej nie pozbędziemy. a no i nawet Vader zaszczycił swoją obecnością w odcinku :)

Daredevil świetny. scena otwierająca ostatni odcinek sezonu - piękna, po prostu piękna.

oglądam jeszcze agentów tarczy, ale tutaj to po prostu mamy wszystko i jak ktoś nie przepada za tym uniwersum to raczej tego nie kupi

i seriale mi się skończyły :D a z chęcią obejrzałbym coś też z udziałem superbohaterów, co nie jest jakimś mega tasiemcem.
btw jak oceniacie Gotham, warto oglądać?
Jeśli myślisz o arrowie i flashu to nie są takie złe.Tylko najpierw 1 i 2 sezon Arrowa,3 sezon naraz z 1 sezonem Flasha z datami jak wychodzą.Oba sie przeplatają od tego momentu,dodajmy że będzie kolejny spin off od nowego sezonu z Atomem.Tutaj tez się będą pokrywać postacie,więc zostanie pewnie ogladanie każdego z nich.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Nie wiem dlaczego, ale wczesniej nie obejrzałem 13-odcinkowego serialu "wyspa Harpera". Rozkreca sie z odcinka na odcinek i szczerze mowiac nie wiedzialem kto jest zabójcą do samego końca :)
Mey
Awatar użytkownika
Mey
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Kontakt:

Seriale które oglądałem godne obejrzenia od najfajniejszych wg mnie:
Fringe - na granicy światów - w życiu nie widziałem tylu takich ciekawych pomysłów sf w jednym serialu
The Walking Dead - 4 sezon nudnawy, ale 5 znów dobry
Zagubieni - piąty, a w szczególności ostatni sezon można sobie odpuścić
Wikingowie
Gra o Tron
Demony da Vinci
Czarne Lustro - mini serial 6 odc. bodajże
Teoria wielkiego podrywu - serial komediowy

Przymierzam się od dłuższego czasu do obejrzenia Dextera, Braking Bad i Kompani braci.
Oprócz tego z waszych wpisów zaciekawiło mnie kilka tytułów sf.
Awatar użytkownika
Łowca

Ja polecam fanom Marvela, którzy jeszcze nie widzieli lub słyszeli o serialu "Daredevil". Serial bardzo dobrze się zapowiada. O dziwo wszystkie odcinki pierwszego sezonu wypuścili w jeden dzień, albo chociażby one wyciekły wszystkie?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Bolkie pisze: O dziwo wszystkie odcinki pierwszego sezonu wypuścili w jeden dzień, albo chociażby one wyciekły wszystkie?
Taka polityka wydawnicza Netflixa po prostu i to standard serialowy tej stacji.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Tak samo będzie pokazana jeszcze w tym roku Jessica Jones oraz w przyszłym Iron Fist,LukeCage,The Defenders.Kiedyś tam jeszcze zapowiedziany już Daredevil 2.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

dobra, Gotham całkiem spoko, na plus Pingwin, Nigma, Catwoman i samo to, że przewija się znaczna liczba postaci z uniwersum.

minus za postacie młodego panicza, dziewczyny Gordona i Fish. jakoś nie mogę zdzierżyć tych postaci :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 19 razy

Co polecam?

Gra o tron
True Detective
House of Cards
Dexter
Better Call Saul
Breaking Bad
The Walking Dead
Fargo
Lost
Sherlock BBC
Black Mirror
House
Sons of Anarchy
Banshee
Prison Break
Hannibal

Jakie seriale zamierzam obejrzeć w najbliższym czasie?

Rodzina Soprano
The Wire
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Breaking Bread pisze: Jakie seriale zamierzam obejrzeć w najbliższym czasie?

Rodzina Soprano
The Wire
Obrazek

Dwa genialne seriale. Sopranos był kapkę trochę był przydługi, ale nadrabiał to klimatem i postaciami, a za to The Wire to piękno i mądrość jak stąd do sanatorium w Ciechocinku.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Ja polecam:
Wikingów
Gra o tron
oraz The walking dead
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Wasser pisze:
Breaking Bread pisze: Jakie seriale zamierzam obejrzeć w najbliższym czasie?

Rodzina Soprano
The Wire
Obrazek

Dwa genialne seriale. Sopranos był kapkę trochę był przydługi, ale nadrabiał to klimatem i postaciami, a za to The Wire to piękno i mądrość jak stąd do sanatorium w Ciechocinku.
Sopranos 11/10 poza końcówką.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ja osobiście jestem ogromnym fanem Supernatural. Nienawidziłem tego serialu do czasu aż przemęczyłem się przez pierwszy sezon, później jest coraz lepiej. Mam nadzieję że serial nigdy się nie skończy.
Mey
Awatar użytkownika
Mey
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Kontakt:

Siemacie, od tygodnia oglądam serial Sc-fi The Hundred (The 100) jako, iż mnie mocno wciągnął to zapodaje i wam.
Nuklearna wojna zniszczyła cywilizacje na Ziemi. Ocaleni ludzi uciekli w przestrzeń kosmiczną przed promieniowaniem.
Po wielu latach ze statku kosmicznego zostaje wysłana na Ziemię grupa przestępców w celu sprawdzenia poziomu radiacji oraz ponownej kolonizacji.
Serial ma całkiem niezły klimacik. Więcej info na filmwebie, a tutaj można zacząć oglądać online.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

cały sezon sprawdzają poziom radiacji na Ziemii? napisz coś więcej, jestem zainteresowany
ODPOWIEDZ