Seriale

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

Czas Honoru <3
Najlepszy polski serial.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Miał premierę trzeci sezon Space Janitors. Ja go określam jako "komedię tak nieśmieszną, że aż chce się oglądać". No ale faktem jest, że po dłuższej przerwie między sezonami jakoś tak się zdystansowałem do Kosmosprzątaczy i pewnie ponowne wciągnięcie się w "wir akcji" zajmie mi kilka odcinków. Oby ten sezon był dobry jak dwa poprzednie, to będę zadowolony.

Star Wars: Rebels również bardzo dobre. Obejrzałem "Spark of Rebellion" i generalnie to bardzo dobry mały film, choć mniej spektakularny (także pod względem wizualnym) niż świetne The Clone Wars. Za to zdecydowanie mniej kontrowersyjne i bliskie duchowi Oryginalnej Trylogii. Chętnie będę oglądał sezon I, zwłaszcza, że ma składać się tylko z 16 odcinków, co nie jest dużą ilością. Może nie będzie to tak długi serial jak TCW, co zaowocuje lepszą jakością materiału. Zobaczymy.

Video Game High School. Premiera trzeciego (i ostatniego) sezonu w następnym tygodniu. Mam nadzieję, że tym razem twórcy zmajstrują coś sensownego po całkowicie dennym sezonie drugim, który był dla mnie po prostu zmarnowaniem ogromnej ilości kasy, już nie wspominając o potencjale...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Wczoraj miał premierę pierwszy z trzech odcinków polskiego serialu kryminalnego "Zbrodnia" nadawanego w AXN. Za realizację odpowiada duet Zglinski/Brejdygant, który to ma na swoim koncie niezły (ale zakończony po pierwszym sezonie ze względu na marną oglądalność) "Paradoks" z Bogusiem Lindą.

Niestety, "Zbrodnia" poprzedniemu dziełu tych panów nie dorówna. Pierwszy odcinek jest bardzo rozczarowujący. Twórcy starają się oddać klimat skandynawskich kryminałów ("Zbrodnia" to adaptacja szwedzkiej powieści "Na spokojnych wodach") i chwilami wychodzi im to nieźle. Ale tylko wtedy, kiedy prezentują nam nadmorskie krajobrazy. Całej reszcie bliżej do poziomu i klimatu "Komisarza Aleksa". Dialogi są beznadziejne i sztuczne, bohaterowie mdli i irytujący, a to co w kryminałach najważniejsze - suspens - tak naprawdę nie istnieje.

Biorąc pod uwagę, że serial był bardzo intensywnie reklamowany spodziewałem się czegoś znacznie lepszego. Nie mam dużych nadziei na to, że kolejne odcinki będą lepsze.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Zna ktoś może utwór który leci w kostnicy w 1 odcinku the strain?
Awatar użytkownika
Łowca

Sweet Caroline - Neil Diamond
https://www.youtube.com/watch?v=1vhFnTjia_I
ten?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ten wielkie dzięki, refren wpada w ucho
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Czy ktoś mógłby powiedzieć coś o serialu Brooklyn 9-9? Słyszałem o nim dość dobrego, ale nie wiem, czy to mój typ humoru.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Widziałem pierwszy sezon i ogólnie polecam. Niby wątki są oklepane, a postacie proste jak drut, ale miło się to oglądało. Prosty, fajny serial komediowy, a dodatkowo o gliniarzach. :tak:
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Awatar użytkownika
VIP
Discord: Włochaty#9740
Kontakt:

Ostatnio zaczełem oglądać hannibala i już jestem pod koniec pierwszego sezonu. Na początku nie byłem do niego przekonany bo myślałem, że to kolejny CSI ale jednak okazało się inaczej. Serial godny polecenia
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Firefly 8/10

Szkoda, że przerwali dalszą produkcję, na pewno obejrzę sobie jeszcze film :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

THE TAKE LINK

Kapitalna rola Toma HArdy'ego, dosc mocny momentami, 3h bitego ogladania z wypiekami na twarzy. Polecam.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Vikings
Gotham
Constantine
The Flash
American Horror Story (1 i 2 sezon genialny, 3 porażka totalna, 4 jak na razie to ujdzie)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Luty to będzie dobry miesiąc.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wkręciłem się jakiś czas temu w Shameless i wszystkie sezony sezony obejrzałem w mgnieniu oka, wciąga jak cholera. Każdy odcinek zadziwia, myślisz że już nic dziwniejszego sie nie wydarzy? Obejrzyj kolejny odcinek :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Nowy sezon True Detective'a w czerwcu: https://www.facebook.com/video.php?v=87 ... =2&theater :tak:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

troche sie cykam ze bedzie lipa. juz pierwszy sezon byl spieprzony w polowie : ///
Awatar użytkownika
Łowca

Netflix dziś "włączył" Daredevila, po pierwszym odcinku się wciągnąłem. Daje mu na razie 4/5. Puszczam następny odcinek i mam nadzieję, że poziom będzie utrzymany.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ja się wciągłem ostatnio w Black Sails czyli "Piraci". Niestety :)
Awatar użytkownika
Łowca

Scorpiq pisze: Ja się wciągłem ostatnio w Black Sails czyli "Piraci". Niestety :)
Całkiem ciekawa historia piracka. Niestety, oglądając ten serial ma się wrażenie, że jest on tylko środkiem przekazu dla głównego celu - naiwnej propagandy feministycznej i gejowskiej. Nie pominięto również zoofilii i trójkącików w różnych odmianach.
ODPOWIEDZ