serafek5 pisze: @up Mi też nic nie zaliczył, ale grałem kiedy Uplay był jeszcze Betą, więc myślałem, że już to naprawili .
Może dlatego, że grałem po polsku? Nie chciało mi się ściągać to zainstalowałem z płytki z CD-Action.
A z tego co wiem (jak ktoś wie dokładniej to niech potwierdzi) to z Uplay (nawet jak się rejestrowało klucz z pudełkowej edycji PL) to się ściąga wersja ENG.
Revan pisze: Na wersji ENG z PC Gamera czy tam innego niemieckiego czasopisma zaliczało bezproblemowo. Grałem jakoś z rok temu
Czyli możliwe że jest tak, jak przypuszczałem.
Wersja PL gry nie łapie rewardsów i ich nie zalicza. Troszkę szkoda, ale no cóż. Nic się na to nie poradzi.
Mnie zaliczyło wszystko, kumplowi który grał równolegle ze mną wskoczyła tylko pierwsza nagroda. Jak to działa to chyba nikt nie wie Oboje mieliśmy klucze z CDA.
aRo pisze: Mnie zaliczyło wszystko, kumplowi który grał równolegle ze mną wskoczyła tylko pierwsza nagroda. Jak to działa to chyba nikt nie wie Oboje mieliśmy klucze z CDA.
Ja miałem grę z tego darmowego "Uplay Bundle" Instalowałem z CD-Action, o czym wspominałem.
Edit. Ja cały czas piszę o rewards, a to Actions chodzi. Co nie zmienia faktu, że się nie odblokowały.
PiccoloPL pisze: Właśnie ściągam by sprawdzić wersję językową. Tylko nie pamiętam skąd to w ogóle wziąłem. Też brałem Uplay bundle i zapewne to stamtąd.
Osobiście odradzam Need for Speed: Most Wanted (2012?). Przed kupnem pomyślałem sobie: "przecież to jest NFS, nie może być źle". I to był mój błąd. Gra jest pozbawiona smaku, klimatu i jedynie mnie irytowała. Żałuję, że ją kupiłem. Jedyne pocieszenie takie, że nabyłem ją w promocji.
Glorkian Warrior: The Trials of Glork (czyli dowód na to, że jednak trafiają się wśród "gier za głos" fajne i przyjemne produkcje
PLUSY
+prosta i przyjemna rozgrywka, w którą się od razu "wsiąka"
+dużo atrakcji (wrogów, dopałek i róznych "cudów i dziwów", które co chwila wyskakują na ekranie)
+zakręcone postacie i ich odzywki...
MINUSY
-...które niestety nie zawsze są zabawne (ale ogólnie jest nieźle pod tym względem)
- trochę niedopracowany czas dopałek (a szczególnie broni, w moim odczuciu nie powinny one tak szybko wygasać, a nie zawsze da się zdobyć odpowiednią ilość krakersów, aby przedłużyć ich żywotność)
Shenmue III
PLUSY
+oczywiście linia fabularna wraz z zakończeniem, na które naprawdę warto było czekać
+mimo pewnej wtórności w stosunku do poprzedniczek, całkiem dobra rozgrywka
+oprawa graficzna, mimo że rodem z epoki Dreamcasta, wcale nie wydała mi się jakaś odpychająca
MINUSY
-niestety, daje się odczuć, że gra została dokończona po latach przez inne studio (miałem lekkie poczucie "braku spójności" w treści gry)
- sporadyczne bugi
Platypus
PLUSY
+bardzo przyjemna, "pastelinowa" oprawa
+fajny pomysł z "modyfikowalnym" power-upem
+niezgorsze dźwięki i oprawa muzyczna (choć zbyt mocno w pamięci nie zapadają)
MINUSY
-raczej nieco zbyt długa na jedno podejście (czyli zbyt nużąca w dużych dawkach)
Zaskakująca sprawa, ale w sumie chciałbym, żeby więcej indyków było takich jak Platypus. Czyli że generalnie nic super odkrywczego nie wnoszą (ciężko o to zresztą w dzisiejszych czasach), ale przynajmniej oferują przyjemną rozgrywkę pozbawioną niedoróbek i mającą kilka "punktów" odróżniających ją nieco od innych.
kal3jdoskop pisze:
Zaskakująca sprawa, ale w sumie chciałbym, żeby więcej indyków było takich jak Platypus. Czyli że generalnie nic super odkrywczego nie wnoszą (ciężko o to zresztą w dzisiejszych czasach), ale przynajmniej oferują przyjemną rozgrywkę pozbawioną niedoróbek i mającą kilka "punktów" odróżniających ją nieco od innych.
I własnie dlatego kolekcjonuję takie, które mogą mnie zainteresować. Spośród tego całego szmelcu, który Gabe wpuszcza na sztim, da się wynaleźć całkiem sporo ciekawych tytułów, które mogą zapewnić kilka godzin fajnej zabawy, specjalnie się nie wysilając.
The Vanishing of Ethan Carter - debiut studia The Astronauts, choć nie jego pracowników. Dobra gra, ale mówiąc szczerze liczyłem na coś lepszego.
Plusy:
+ przepiękna oprawa wizualna
+ dobra oprawa audio
+ dobry polski dubbing
+ klimat
+ fabuła
+ metoda przedstawienia historii
+ zagadki...
Minusy:
- ...choć jest ich IMO troszkę mało
- pustki w świecie gry
- poza głównym wątkiem nie ma nic innego do roboty
- szkoda, że nie ma normalnego systemu zapisu / automatyczny zapis
- nie dość że krótka, to jeszcze gra na raz
- nie dla każdego
- cena standardowa na Steam jak i wydania pudełkowego jest o wiele za wysoka (powinno to kosztować max 5€ / 25 zł)
Osobiście polecam Mirror's Edge - gra akcji (chociaż niezbyt bym ją tak nazwał), w której wcielamy się w rolę sprinterki Faith.
Osobiście urzekła mnie ta gra, ponieważ jest to chyba jedyna taka (do niedawna, bo wyszło Dying Light) gdzie odwzorowane są tak bardzo szczegóły parkour'a.
PLUSY:
- Grafika miodna ^^
- Dubbing polski
- Dodatkowa misja zbierania toreb
- Fabuła
- Soundtrack niczego sobie