Gry aktywujące się na Uplay

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

"A number of activation keys for Ubisoft products were purchased from Origin using fraudulent credit cards, and then resold online," an EA representative told us via email.

http://www.gameinformer.com/b/news/arch ... -card.aspx
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Kinguin podał trochę nowego info: http://www.vg247.com/2015/01/28/kinguin ... ated-keys/

W skrócie: 35 sprzedawców na Kinguin rozprowadzało klucze, które tanio nabyli u jakiegoś ruska. W ciągu ostatnich trzech dni otrzymali ponad 4,600 zgłoszeń dotyczących zbanowanych kluczy i szacują, że ta liczba może urosnąć do 10.000. Oczywiście wszystkim poszkodowanym zwrócą kasę lub wymienią na działający klucz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Oby tylko działający klucz tym razem działał dłużej niż stracony ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Jak to jest z blokadą regionalną na Uplayu? Działa to tak jak na Steamie, czy po prostu po aktywacji gry mogę w nią grać, ale będę miał tylko język rosyjski do wyboru?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Ostrzeżenie dla wszystkich użytkowników uPlay i klientów sklepu Ubisoft. W piątek 13 marca kupiłem u nich grę w promocyjnej cenie. Niestety nie dodała się do biblioteki. Tego samego dnia skontaktowałem się z pomocą techniczną, która okazała się pracować tylko w dni robocze, dlatego musiałem zaczekać do poniedziałku. Dziś otrzymałem następującą wiadomość:
W czasie przypisywania klucza aktywacyjnego do Pana konta Uplay wystąpił błąd. Pana zamówienie zostało anulowane. Jeśli życzy Pan sobie ponownie zamówić grę, bardzo proszę o odwiedzenie naszego sklepu Uplay pod adresem shop.ubi.com.
Promocja jeszcze trwała, dlatego zdążyłem nabyć grę w obniżonej cenie. Tym razem wszystko odbyło się bez problemów. Ale co by było, gdybym nie zdążył? Zakup w standardowej cenie? Brrr! Warto więc sprawdzać wszystkie gry od razu i w razie potrzeby reagować.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Problem by był, jakby pieniędzy nie chcieli oddać :D A tak sądzę, że to jest standardowe działanie?

A jakbyś nie zdążył, to musiałbyś czekać do kolejnej promocji.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Co zrobisz? Nic nie zrobisz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 17 mar 2015, o 09:32 przez yocki, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca

MSKOTOR pisze: Problem by był, jakby pieniędzy nie chcieli oddać :D A tak sądzę, że to jest standardowe działanie?
W sprawie zwrotu pieniędzy trzeba rozmawiać z bankiem, bo uPlay nie pobrał ich z konta. Zostały jedynie zarezerwowane. Ale to raczej kwestia "kiedy", a nie "czy".
MSKOTOR pisze: A jakbyś nie zdążył, to musiałbyś czekać do kolejnej promocji.
Dlatego chciałem ostrzec pozostałych. Był piątek, miałem chwilę czasu na granie, cena świetna, ale nie wyszło i musiałem poczytać książkę. Do dziś pamiętam złowieszczy szelest stron.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

rolus pisze: (...)ale nie wyszło i musiałem poczytać książkę. Do dziś pamiętam złowieszczy szelest stron.
A kysz potworze :trollface:

Obrazek

Nie ma to jak szelest i zapach starych książkowych kartek (bo takie nowiutkie książki z papieru kredowego śmierdzą :E)

Ostatnio próbowałam doładować telefon przez stronę Play i też przeszłam poprawnie przez "płacę z x" jako opcję płatności, a transakcja nie została gdzieś tam uwzględniona. Doładowania nie dostałam, a pieniądze z konta też nie wyszły. Więc wszędzie się może zdarzyć. Jakby takie działania Ubi były powszechne to na pewno by się gdzieś o tym słyszało.
Awatar użytkownika
Łowca

MSKOTOR pisze:
rolus pisze: (...)ale nie wyszło i musiałem poczytać książkę. Do dziś pamiętam złowieszczy szelest stron.
A kysz potworze :trollface:
Mogłaś unicestwić mnie krzyżem lub cytatem z książki. Odpowiedzi immunologicznie na gif, mem i inne dzieła kultury zamykające się w trzech literach mam już nieźle wypracowane. Czosnek też bardzo lubię. Nawet chiński i zaklęty w lodowaty plastik galeryjnej pizzerii.
MSKOTOR pisze:Jakby takie działania Ubi były powszechne to na pewno by się gdzieś o tym słyszało.
Pewnie sam uPlay nie jest na tyle powszechny, na ile chciałby Ubisoft. To taki Google+ platform dla graczy; niespecjalnie cenion, wciskanion wszędzie. W grudniu z ciekawości skorzystałem z usługi envelo.pl - kartki pocztowej wysyłanej bez wychodzenia z domu. Jeśli jednak ktoś rzadko wychodzi z domu, to istnieje duże ryzyko, że wpadnie do kałuży w słoneczny dzień albo pośliźnie na skórze od banana w... krainie niebanana. Tak też się stało - nadawcy otrzymali kartkę z gigantycznym opóźnieniem, ale za to ja otrzymałem pełny zwrot kosztów. Całe 8 złotych. Balowałem przez kolejne półtora tygodnia.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz

Wiem Panowie, że może to dziwne pytanie, ale wczoraj aktywowałem sobie AC 2 deluxe ze steam na uplay.
I tam widzę taką zakladkę actions, że tam za jakieś rzeczy dostaję te punkty za które mogę kupować dodatki w rewards tak ?
Nie orientujecie się,czy:
Te rzeczy mogę odblokowaćw grze, czy są one dostępne tylko przez te punkty? Np ulepszony pas z nożami , czy tam dostęp do specjalnej mapy uplay.

Z góry dzięki.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Uplay Rewards odblokowuje sie tylko za punkty uplay. Tych punktow nie musisz koniecznie zdobyc w tej grze, mozna jest zdobyc w innych grach, albo za spolecznosciowe cele.
Awatar użytkownika
Predator

Rozumiem, ale tych tych rzeczy np dostęp do tej krypty rodzinnej auditore jest tylko po wykupieniu tego za te punkty tak ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Tak. Inaczej rewards nie mialy by zadnego sensu.
Awatar użytkownika
Predator

Takie buty, dzięki. Niektóre rzeczy wydają się być ciekawe.
A to mogę rzecz odblokować np w 3 rozdziale, w sensie nie muszę tego robić zanim włączę grę 1 raz?

I jeszcze jedno, to obojętne czy gram przez uplay czy steam ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Możesz odblokować kiedy chcesz, powinno po prostu odblokować ci umiejetnosc/przedmiot/miejsce na mapie. Wszystkie gry uplayowe nawet jesli sa na steamie to zawsze odpalaja tez uplaya. Ale jesli kupiles je na steam to bez steama nie zagrasz, wiec de facto aktywne maja 2 nakladki naraz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Tylko, że to na pewno nie uplay. Tj będzie się wyświetlać na uplayu w bibliotece, ale nic więcej... Tylko się zastanawiam czy tam może być wersja od TT, bo wszystko co do tej pory brałem na uPlayu co nie było zrobione przez Ubi było na Steam. Bo info o DRM-ie jak zwykle brak.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Kiedyś kupowałem i wymagało Steama do gry.
Ale tutaj widzę że w karcie produktu jest aktywacja za pomocą platformy Telltale, co sugeruje że gra będzie ściągana bezpośrednio od Telltale.
ODPOWIEDZ