Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

http://steamcommunity.com/market/listings/753/Steam%20Trading%20Card%20Beta :o
Straszny biznes się z tego zrobił. Ludzie to są jednak ostro pogrzani :P
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Poczta pisze: Widać że nawet nie kliknąłeś w link dodany przez kamdz'a. Lecę karty które można sprzedać w markecie.
Naprawdę? To znaczy że już czas się zwolnić z roboty i zacząć zarabiać na Steamie?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Ale badziewie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Lepiej by jakieś dobre promki zrobili, a nie znowu jakieś *klikklak* wymyślają.

Na jakiej zasadzie przyznają w ogóle dostęp do tych kart, bo ja oczywiście nic nie dostałem :(
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Trzeba zapisać się do grupy chyba. Przynajmniej ja tak zrozumiałem. Można też kupić sobie dostęp na steam markecie. Wczoraj były po 0,12E, a dzisiaj są już po ponad 2E (jakbym wiedział to bym wczoraj kupić więcej).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Żeby Ci dropiły karty, to trzeba kupić dostęp na steamie - ten z marketu właśnie.

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162, ... amie_.html

Więcej info na http://steamcommunity.com/tradingcards/faq
Awatar użytkownika
Zbanowany
Kontakt:

sergeron pisze: Trzeba zapisać się do grupy chyba. Przynajmniej ja tak zrozumiałem. Można też kupić sobie dostęp na steam markecie. Wczoraj były po 0,12E, a dzisiaj są już po ponad 2E (jakbym wiedział to bym wczoraj kupić więcej).
Ja zrozumiałem tak samo. Więc skoro 2 osoby zrozumiały tak samo więc zapewne tak właśnie jest.
Dodatkowo każdy kto dostaje dostęp otrzymuje też dodatkowe zaproszenia i to właśnie one są sprzedawane.

Dla mnie to tylko rozszerzenie sprzedawanego wcześniej g. czyli badziewi z TF2. Teraz jednak bardziej to "ubarwiono" bo ludzie lubią zbierać jakiś chłam (sam zbieram karty w Kongregate, chociaż tam później można nimi normalanie grać, a ja zbieram tylko po to aby mieć) i dodatkowo dostaną za to śmieszne popierdółki w postaci zmiany wyglądu Steama (tak jakby ten podstawowy był zły) i emotek (rozpowszechnianych przez gimbazę). Oczywiście niby jeszcze będą kupony ale jakie i czy opłacalne to na chwilę obecną nie wiem (chociaż stawiam na to, że będą g. warte bo -50% to mało, a dla nas złotówkarzy ceny na Steamie i tak są nierealistyczne).
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Jeśli się ktoś dostał, to chętnie przyjmę zaproszenie, lubię zbierać pokemony i takie tam TAZOsy ;)
Jeśli ma to trochę urozmaicić czas spędzany na steam poza graniem, to niech będzie. Same kody rabatowe, to już coś jeśli będą obniżały w momencie już obniżonej ceny. Boje się, że będzie to kolejne nic, co będzie tworzyło tylko jakąś dziwną wirtualną walutę do niczego nie podobną.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Ja również bym poprosił zaproszenie. Wygląda na ciekawy deal :D
Awatar użytkownika
Zbanowany
Kontakt:

Stary pisze: Jeśli się ktoś dostał, to chętnie przyjmę zaproszenie, lubię zbierać pokemony i takie tam TAZOsy ;)
Jeśli ma to trochę urozmaicić czas spędzany na steam poza graniem, to niech będzie. Same kody rabatowe, to już coś jeśli będą obniżały w momencie już obniżonej ceny. Boje się, że będzie to kolejne nic, co będzie tworzyło tylko jakąś dziwną wirtualną walutę do niczego nie podobną.
To by było fajne gdy nie wymagało kontaktu z innymi graczami, a grając dostajesz tylko pół karty drugą połówkę musisz od kogoś dostać.
Dobrze wiesz, że kupony nie działają w połączeniu z obniżkami. Czasem Steamowi zdarzają się wpadki jak np. z Forge, ale wątpie aby przy lepszych tytułach kontrola nie stała na wyższym poziomie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Wolf Moon pisze: Żeby Ci dropiły karty, to trzeba kupić dostęp na steamie - ten z marketu właśnie.

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162, ... amie_.html

Więcej info na http://steamcommunity.com/tradingcards/faq
Nic nie trzeba kupować. Wystarczy zapisać się do grupy i poczekać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

za dwie karty złapałem Forge - zaczyna mi się to podobać :)

niestety profil steam wygląda imo gorzej - nie ma ilości godzin w ciągu ostatnich dwoch tyg (i tym samym steam rating), nie widze też info o różnych banach i ostatnie logowanie... Może ktoś mnie oświeci gdzie te dane ukryli? ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

DirtyMac pisze: za dwie karty złapałem Forge - zaczyna mi się to podobać :)
No ja swoje karty posprzedawałem i mam 8euro za nic od steama :)
rbj
Awatar użytkownika
rbj
Predator
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Do listy gier z kartami dołączył nowy tytuł: Borderlands 2.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Właśnie pobiera mi się Rising Storm/Red orchestra 2 Multiplayer. Ma ponad 7GB i ściąga się jakby to była aktualizacja, bo miałem zainstalowane RO2. Ktoś wie co to oznacza? Wiem, że RS jest od Tripwire itd, ale co to oznacza? Będę mógł grać w multi RS, czy jak?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy

Stary pisze: Właśnie pobiera mi się Rising Storm/Red orchestra 2 Multiplayer. Ma ponad 7GB i ściąga się jakby to była aktualizacja, bo miałem zainstalowane RO2. Ktoś wie co to oznacza? Wiem, że RS jest od Tripwire itd, ale co to oznacza? Będę mógł grać w multi RS, czy jak?
U mnie to samo. To chyba jakaś aktualizacja związana z tym, że Rising Storm ma dziś premierę światową.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Stary pisze: Właśnie pobiera mi się Rising Storm/Red orchestra 2 Multiplayer. Ma ponad 7GB i ściąga się jakby to była aktualizacja, bo miałem zainstalowane RO2. Ktoś wie co to oznacza? Wiem, że RS jest od Tripwire itd, ale co to oznacza? Będę mógł grać w multi RS, czy jak?
Każdy kto posiada RO2 dostaje z tym updajtem Rising Storm Lite, brak achievmentów, doświadczenia, punktów honoru, i możliwość grania tylko riflemanem. RO2 pozostaje bez zmian, tyle że multi RO2/RS widnieje w bibliotece steam jako jedna gra, a singiel z RO2 osobno.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

To takie na zachętę. Ciekawe. Pewnie będzie dla mnie za trudne i poczekam jak będzie za dolara w HiBie :P Ale spróbuję ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Stary pisze: To takie na zachętę. Ciekawe. Pewnie będzie dla mnie za trudne i poczekam jak będzie za dolara w HiBie :P Ale spróbuję ;)
RO2/RS jest wymagające, fani CoD'a, BF'a raczej nie mają czego szukać na tym froncie ;)
ODPOWIEDZ