TOTAL WAR ATTILA czy ROME2

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Tak jak w temacie , która grę bardziej polecacie? grałem w medievala2 i bardzo dużo w shogun2 wiec mam zamiar wybrać jedna z tych gier
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Nie grałem w Attylę ale z tego co widziałem poprawili w nim w stosunku do Roma 2 parę rzeczy.

Rome 2 nie polecam.
Awatar użytkownika
Łowca

Obie mają swoje dobre strony. Ja bym zagrała w obie, ale najpierw wypróbowała Rome II.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

lakaso321 pisze: Obie mają swoje dobre strony. Ja bym zagrała w obie, ale najpierw wypróbowała Rome II.
Gender czy co?
Awatar użytkownika
Łowca

MDA pisze:
lakaso321 pisze: Obie mają swoje dobre strony. Ja bym zagrała w obie, ale najpierw wypróbowała Rome II.
Gender czy co?
Z jakiej racji stwierdzasz tak wyzywające słowo? :roll:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy

Przecież te gry dotyczą innych epok. Twoje pytanie jest kompletnie bez sensu.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

blacksheep23 pisze: Przecież te gry dotyczą innych epok. Twoje pytanie jest kompletnie bez sensu.
attila to upadek Rzymu. lecz nie chodzi o epoki tylko jakość rozgrywki... Rome jest podobno tragiczny pod względem rozgrywki . Moje pytanie bez sensu? przecież porównuje 2 te same gry z tego samego rodzaju i twórcy. pytanie by było głupie jak bym zapytał co lepsze , Battlefield czy sims? a może FIFA?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

lakaso321 pisze:
MDA pisze:
Gender czy co?

Kodu22
Oskar S***** na steam.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

lakaso321 pisze:
MDA pisze:
Gender czy co?
W profilu masz mężczyzna a używasz żeńskich końcówek.

Ps. Co jest wyzywającego w słowie gender?
Awatar użytkownika
Robin Hood

qqmor3 pisze:
blacksheep23 pisze: Przecież te gry dotyczą innych epok. Twoje pytanie jest kompletnie bez sensu.
attila to upadek Rzymu. lecz nie chodzi o epoki tylko jakość rozgrywki... Rome jest podobno tragiczny pod względem rozgrywki . Moje pytanie bez sensu? przecież porównuje 2 te same gry z tego samego rodzaju i twórcy. pytanie by było głupie jak bym zapytał co lepsze , Battlefield czy sims? a może FIFA?
Rome 2 byl tragiczny. Teraz mu brakuje troche do przebicia Romea 1. Pacze zamienily pierwotnego krapiszona w zupelnie nowa gre. Odkad wszedl pacz z Emperor Edition ta gra sie stala naprawde godna polecenia. Attyla jest lepszy pod tym wzgledem, ze pomysleli nad gra bardziej i wrocili do tego co gracze kochaja w TW. Gorszy jest pod wzgledem roznorodnosci bitew od Romea 2 bo roznice kulturowe sie zacieraja i armie sie skupiaja na standardowych jednostkach typu piechur z mieczem albo wlocznia, kawalerzysci z mieczem albo wlocznia i lucznicy/kusznicy. Polecic wybranca nie moge ale proponuje wybrac gre ze wzgledu na preferencje historyczne :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy

qqmor3 pisze:
Dzięki za skróconą lekcję historii, nawet magister historii może się czegoś dowiedzieć. Myślałem do tej pory, że Attyla to jakoś w epoce kamienia łupanego ganiał, czy coś.
Jokes aside, porównanie jest bez sensu, bo to dwie różne epoki historyczne. Chyba, że nie grasz dlatego, że interesuje cię konkretna epoka, ale grasz żeby grać, wtedy w porządku, takie pytanie dla historycznych casuali jest usprawiedliwione. Swoją drogą, polecam pierwszą część Rome, dwójka nawet w Emperor Edition to dla mnie przede wszystkim "ładna grafika". Atyllę sprawdzę, gdy trochę cena zleci.
Awatar użytkownika
Łowca

Nie ufaj mojemu profilowi, on kłamie. Mi raz powiedział, że w pizzie jest sól!

A pan wyżej reaper to jakiś pedofil czy co? Proszę mi nie grzebać w danych.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

JA tam polecam Romka. Połatany jest całkiem fajny (bardzo fajna zmiana przy wojnie domowej, kiedy buntują się gienki z nie twojej frakcji wraz z całymi armiami, to potrafi zaboleć). Jeśli dodasz do tego dopracowane mody, to gra robi się naprawdę fajna (inna sprawa, że total wary bez modów, to co najwyżej gry dobre lub takie sobie, przynajmniej te odsłony w które grałem, pierwszy romek bez RTR też nie był jakiś rewelacyjny).
Attyla to takie Barbarian Invasion (które mi nie podeszło), na razie wstrzymałem się z zakupem, czytając po forach to grze potrzeba jeszcze kilku patchy, ale i tak jest lepiej niż po wypuszczeniu Rome II (były np. błędy uniemożliwiające rozegranie prologu w Attyli, lub brak ciał w bitwie). Polecam poczytać o Attyli na tw center lub naszym rodzimym totalwar.org.pl i wtedy się zdecydować.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

lakaso321 pisze: Nie ufaj mojemu profilowi, on kłamie. Mi raz powiedział, że w pizzie jest sól!

w pizzy jak coś :)

stary... łączysz profil steam z profilem na ŁG i nie dziw się że mamy w to wgląd...
Awatar użytkownika
Łowca

reaper pisze:
lakaso321 pisze: Nie ufaj mojemu profilowi, on kłamie. Mi raz powiedział, że w pizzie jest sól!

w pizzy jak coś :)

stary... łączysz profil steam z profilem na ŁG i nie dziw się że mamy w to wgląd...
Ale nie jest to twoja sprawa, nie życzę sobie upubliczniania moich informacji, także przestań.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

total war attila wygląda i działa tragicznie >,< jednak starsze tytuły są najlepsze
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

.... polecam Romka, wcześniej faktycznie był niegrywalny, ale teraz śmiga mi na lapku aż miło :) ... a na Atylle przyjdzie czas, gdy gierka potanieje ;)
ODPOWIEDZ