TOTAL WAR ATTILA czy ROME2
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 4 razy
- Kontakt:
attila to upadek Rzymu. lecz nie chodzi o epoki tylko jakość rozgrywki... Rome jest podobno tragiczny pod względem rozgrywki . Moje pytanie bez sensu? przecież porównuje 2 te same gry z tego samego rodzaju i twórcy. pytanie by było głupie jak bym zapytał co lepsze , Battlefield czy sims? a może FIFA?
Rome 2 byl tragiczny. Teraz mu brakuje troche do przebicia Romea 1. Pacze zamienily pierwotnego krapiszona w zupelnie nowa gre. Odkad wszedl pacz z Emperor Edition ta gra sie stala naprawde godna polecenia. Attyla jest lepszy pod tym wzgledem, ze pomysleli nad gra bardziej i wrocili do tego co gracze kochaja w TW. Gorszy jest pod wzgledem roznorodnosci bitew od Romea 2 bo roznice kulturowe sie zacieraja i armie sie skupiaja na standardowych jednostkach typu piechur z mieczem albo wlocznia, kawalerzysci z mieczem albo wlocznia i lucznicy/kusznicy. Polecic wybranca nie moge ale proponuje wybrac gre ze wzgledu na preferencje historyczneqqmor3 pisze:attila to upadek Rzymu. lecz nie chodzi o epoki tylko jakość rozgrywki... Rome jest podobno tragiczny pod względem rozgrywki . Moje pytanie bez sensu? przecież porównuje 2 te same gry z tego samego rodzaju i twórcy. pytanie by było głupie jak bym zapytał co lepsze , Battlefield czy sims? a może FIFA?

Dzięki za skróconą lekcję historii, nawet magister historii może się czegoś dowiedzieć. Myślałem do tej pory, że Attyla to jakoś w epoce kamienia łupanego ganiał, czy coś.qqmor3 pisze:attila to upadek Rzymu. lecz nie chodzi o epoki tylko jakość rozgrywki... Rome jest podobno tragiczny pod względem rozgrywki . Moje pytanie bez sensu? przecież porównuje 2 te same gry z tego samego rodzaju i twórcy. pytanie by było głupie jak bym zapytał co lepsze , Battlefield czy sims? a może FIFA?
Jokes aside, porównanie jest bez sensu, bo to dwie różne epoki historyczne. Chyba, że nie grasz dlatego, że interesuje cię konkretna epoka, ale grasz żeby grać, wtedy w porządku, takie pytanie dla historycznych casuali jest usprawiedliwione. Swoją drogą, polecam pierwszą część Rome, dwójka nawet w Emperor Edition to dla mnie przede wszystkim "ładna grafika". Atyllę sprawdzę, gdy trochę cena zleci.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
JA tam polecam Romka. Połatany jest całkiem fajny (bardzo fajna zmiana przy wojnie domowej, kiedy buntują się gienki z nie twojej frakcji wraz z całymi armiami, to potrafi zaboleć). Jeśli dodasz do tego dopracowane mody, to gra robi się naprawdę fajna (inna sprawa, że total wary bez modów, to co najwyżej gry dobre lub takie sobie, przynajmniej te odsłony w które grałem, pierwszy romek bez RTR też nie był jakiś rewelacyjny).
Attyla to takie Barbarian Invasion (które mi nie podeszło), na razie wstrzymałem się z zakupem, czytając po forach to grze potrzeba jeszcze kilku patchy, ale i tak jest lepiej niż po wypuszczeniu Rome II (były np. błędy uniemożliwiające rozegranie prologu w Attyli, lub brak ciał w bitwie). Polecam poczytać o Attyli na tw center lub naszym rodzimym totalwar.org.pl i wtedy się zdecydować.
Attyla to takie Barbarian Invasion (które mi nie podeszło), na razie wstrzymałem się z zakupem, czytając po forach to grze potrzeba jeszcze kilku patchy, ale i tak jest lepiej niż po wypuszczeniu Rome II (były np. błędy uniemożliwiające rozegranie prologu w Attyli, lub brak ciał w bitwie). Polecam poczytać o Attyli na tw center lub naszym rodzimym totalwar.org.pl i wtedy się zdecydować.
Ale nie jest to twoja sprawa, nie życzę sobie upubliczniania moich informacji, także przestań.