Twój pomysł na ŁowcyGier.pl

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Aby nie zakładać nowego tematu, odświeżę ten.

Czy jest możliwość, aby dodać ciemną skórkę do forum ? Często, a w zasadzie przeważnie korzystam z forum w nocy, czarne tło zdecydowanie by pomogło i tak już zmęczonym oczom :)

Jak ? Można to zrobić w sumie na dwa sposoby :
1. dorzucić nowy, ciemny styl do wyboru w panelu użytkownika - chyba najprostsze rozwiązanie
2. przygotować na bazie styli automatyczne ciemne tło i jasne litery, jak w przypadku modów do mozilli :

Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

nie wiem czy już było, ale chyba nie :P proponuje dodać, możliwość wspomożenia strony datkami/ lub inwestując konkretną sumę na określony procent typu wpłacam 1000 na okres 1 roku przy oprocentowaniu stałym 12% w skali roku :p. Może z procentami przesadziłem :p ale by były fundusze na rozrost strony tej i ta co powstaje. Może nawet na skalę globalną/ kupowanie w grupie gier po odpowiednio niższej cenie. itp. Byłoby sporo chętnych wpłacając te np 5 zł lub inwestując trochę. Można zastosować przy inwestycji tzw. social lending :p
Ostatnio zmieniony 12 sty 2015, o 19:36 przez Omnipotentny, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Omnipotentny pisze: nie wiem czy już było, ale chyba nie :P proponuje dodać, możliwość wspomożenia strony datkami/ lub inwestując konkretną sumę na określony procent typu wpłacam 1000 na okres 1 roku przy oprocentowaniu stałym 12% w skali roku :p. Może z procentami przesadziłem :p ale by były fundusze na rozrost strony tej i ta co powstaje. Może nawet na skalę globalną/ utworzenie sklepu/ hurtowni gier itp. Byłoby sporo chętnych wpłacając te np 5 zł lub inwestując trochę. Można zastosować przy inwestycji tzw. social lending :p
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Omnipotentny pisze: nie wiem czy już było, ale chyba nie :P proponuje dodać, możliwość wspomożenia strony datkami/ lub inwestując konkretną sumę na określony procent typu wpłacam 1000 na okres 1 roku przy oprocentowaniu stałym 12% w skali roku :p. Może z procentami przesadziłem :p ale by były fundusze na rozrost strony tej i ta co powstaje. Może nawet na skalę globalną/ utworzenie sklepu/ hurtowni gier itp. Byłoby sporo chętnych wpłacając te np 5 zł lub inwestując trochę. Można zastosować przy inwestycji tzw. social lending :p
Od razu niech remike założy organizację pożytku publicznego, żeby ludzie mogli odpisywać 1% podatku. Fundację jakąś najlepiej :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

ja mógłbym wpłacić te 10zł lub więcej:p i pewnie tez inni. Bo dzięki tej stronie zaoszczędziłem sporo i należy się wynagrodzić trud :p
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

@Omnipotentny - dodaję cię do ulubionych forumowiczów :D

A tak serio - nie mamy zamiaru sięgać po wasze dotacje. Jeżeli chcesz nam wspomóc, to wystarczy że wyłączysz Adblocka i kupujesz gry z naszych newsów. Niektóre sklepy płacą nam za przekierowania.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

a ja mam pomysł na który pewnie nikt nie wpadł jeszcze w tym wątku ( :trollface: :trollface: :trollface: )

wersja mobilna serwisu! :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

To może niech Remike założy Wielką Orkiestrę Świątecznej Rozgrywki a środki pójdą na rozwój branży gier orraz lobbystów w zakresie utworzenia osobnego regionu dla Polski na steam z odpowiednimi cenami :trollface:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

FatPL pisze: Aby nie zakładać nowego tematu, odświeżę ten.

Czy jest możliwość, aby dodać ciemną skórkę do forum ? Często, a w zasadzie przeważnie korzystam z forum w nocy, czarne tło zdecydowanie by pomogło i tak już zmęczonym oczom :)

1. dorzucić nowy, ciemny styl do wyboru w panelu użytkownika - chyba najprostsze rozwiązanie
2. przygotować na bazie styli automatyczne ciemne tło i jasne litery, jak w przypadku modów do mozilli :

Obrazek
wrzuć to do stylish, może nie jest idealnie ale powinno się sprawdzić :)

https://userstyles.org/styles/31267/glo ... ng-to-dark
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Omnipotentny pisze: nie wiem czy już było, ale chyba nie :P proponuje dodać, możliwość wspomożenia strony datkami/ lub inwestując konkretną sumę na określony procent typu wpłacam 1000 na okres 1 roku przy oprocentowaniu stałym 12% w skali roku :p. Może z procentami przesadziłem :p ale by były fundusze na rozrost strony tej i ta co powstaje. Może nawet na skalę globalną/ kupowanie w grupie gier po odpowiednio niższej cenie. itp. Byłoby sporo chętnych wpłacając te np 5 zł lub inwestując trochę. Można zastosować przy inwestycji tzw. social lending :p
Zyczysz Remikowi i ŁG aby skończyli jak Amber Gold? :shock: Za dużo Owsiaka w TV kolego. Odradzam takie pomysły. :dziadek:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Co jest do wszystkiego... Sam lubię ciemność na stronach, ale jakbym miał ją wszędzie... Nie wszędzie da się stylami w prosty sposób przerobić... a tu wyskoczy grafika dopasowana do jasnego, bez przezroczystości elementów i wychodzą dziwne jasne rogi.Na ŁG źle nie jest. Gdyby boki były białe, to można by narzekać, lecz szarość może być. Przyzwyczajenie też robi swoje. Może redesign kiedyś będzie, to może coś się zmieni.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

reaper pisze:
FatPL pisze: Aby nie zakładać nowego tematu, odświeżę ten.

Obrazek
wrzuć to do stylish, może nie jest idealnie ale powinno się sprawdzić :)

https://userstyles.org/styles/31267/glo ... ng-to-dark
Sprawdziłem i być może byłoby ok, ale sam prowadzę kilka innych sajtów i mocno ten styl 'all black' przeszkadza. Poniżej łowcy na owym stylish :

Obrazek
JACKo pisze: Co jest do wszystkiego... Sam lubię ciemność na stronach, ale jakbym miał ją wszędzie... Nie wszędzie da się stylami w prosty sposób przerobić... a tu wyskoczy grafika dopasowana do jasnego, bez przezroczystości elementów i wychodzą dziwne jasne rogi.Na ŁG źle nie jest. Gdyby boki były białe, to można by narzekać, lecz szarość może być. Przyzwyczajenie też robi swoje. Może redesign kiedyś będzie, to może coś się zmieni.
Dokładnie, dlatego zerknąłem na wsparcie phpBB3 i wystarczyłoby wrzucic na ftp jeden ciemny skin dedykowany temu forum i sprawa bylaby rozwiazana, na przyklad TAKI lub dowolny wg uznania zarzadzajacych ŁG.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

FatPL pisze: Dokładnie, dlatego zerknąłem na wsparcie phpBB3 i wystarczyłoby wrzucic na ftp jeden ciemny skin dedykowany temu forum i sprawa bylaby rozwiazana, na przyklad TAKI lub dowolny wg uznania zarzadzajacych ŁG.
Nie. Style wymagają wielu poprawek, aby nie gryzły się z innymi stylami strony - dopracowanie stylu to jednak masa roboty daleko przekraczająca ściągnięcie gotowca i wrzucenie przez FTP. Do tego dochodzą problemy z ustawieniami np kolorów użytkowników, grafik itp - ciemny styl to nie tylko pojedyncza praca do wykonania, ale zwykła upierdliwość, która ciągnie się przez długi czas i którą trzeba uwzględniać przy każdej zmianie. A to tylko połowa problemów, bo większość stylów ma swoje własne szablony, które też trzeba modyfikować i wspierać. Dlatego na razie nie planujemy ciemniej skórki. Jeśli ktoś chce, może napisać styl do stylisha albo innej wtyczki do podmiany skórek - jeśli będzie dopracowany i będzie na niego duży odzew, to nie wykluczamy, że dodamy dla niego jakieś wsparcie.

A tak nawiasem mówiąc, to skin który podlinkowałeś zawiera masę błędów, które widoczne są dopiero po wrzuceniu go na stronę - już na starcie wymaga poprawek, nie mówiąc o integracji z resztą strony. To nigdy nie jest takie proste, jak się wydaje na pierwszy rzut oka ;]
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Wrzuciłem po prostu pierwszy lepszy, który wpadł pod ręce, żeby zobrazować. Sam kiedyś przechodziłem przez różne fora, od phpbb, przez nukowe po płatne. W zasadzie nigdzie nie było problemów z zainstalowaniem skórki, gdyż były zoptymalizowane i jedynie zmieniały kolorystykę, a nie cały schemat, bo wiadomo, że wszystko się musi trzymać kupy. Ale jednak skoro jest z tym taki problem, to w wolnej chwili przysiądę chyba do stylisha i zmienie sobie skrypt na własne potrzeby :)
Dzieki za odpowiedz, pzdr
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Kontakt:

Proponuję podnieść limit dostępu do Pchleo Targu, bo ostatnio widzę bardzo wiele nowych Januszy, którzy nabijają posty bez sensu byle tylko móc zrobić sobie dostęp do Targu i wyciągać lepkie łapy z wątpliwymi dilami.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

oprocz limitu 10 postow jest jeszcze limit stażu 30dni
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Armin pisze: oprocz limitu 10 postow jest jeszcze limit stażu 30dni
Dlatego ja proponuję by zaraz przy przycisku do rejestracji na czerwono zaznaczyć te 2 elementy bo co z tego, że zapis jest jak 99% osób nie czyta regulaminu i tylko spamuje.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Kontakt:

PiccoloPL pisze:
Dlatego ja proponuję by zaraz przy przycisku do rejestracji na czerwono zaznaczyć te 2 elementy bo co z tego, że zapis jest jak 99% osób nie czyta regulaminu i tylko spamuje.
O to to. Zresztą limit postów też warto podnieść do 30. Tak, żeby zobaczyli, że muszą się przyłożyć to raz a dwa szybciej będzie się ich banować i to dwa.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Ten limit to chyba częściej nie działa niż działa. W odpowiednim temacie chyba ze 3-4 razy sam zgłaszałem, że "wymaganie 30 dni stażu zdaje się nie działać".
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

A może by po prostu utworzyć osobną grupę na łowcach z osobami, które mają dostęp do pchlego targu. Dostęp na podstawie spełnienia dotychczasowych kryteriów + może jakiś nowych dawał by jeden z modów, albo po prostu nowa osoba/y (chętni z zasłużonych?).
ODPOWIEDZ