Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 50 razy
- Podziękowania: 78 razy
- Kontakt:
Tak się zastanawiam nad tymi nowymi zasadami co do Vatu. Teoretycznie od pierwszego stycznia vat powinien wynosić tyle ile w kraju zakupu, czyli przykładowo dla Polski rośnie z 15% (Luksemburg teraz) do 23%.Czyli wychodzi na to, że czekając do końca wyprzedaży narażamy się na wyższe ceny. Ale z drugiej strony w całej Europie będą różne ceny, czyli może jest szansa na jakiś osobny region dla Polski? Jak myślicie?
- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:
Pewnie, osobny dla wszystkich. Czechów (21% VAT), Madziarów (27% VAT) i Słowaków (20% VAT).
Prędzej (o ile wejdzie) to bym liczył na jakiś region HPCS czy coś w tym stylu.
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Szansa jest, ale mała. Wydaje mi się , że w rzucą nas do jednego worka z Portugalią i Grecją (ten sam vat 23%). W obu krajach, chyba spore bezrobocie i się ludziom nie przelewa? więc może będą ciut niższe ceny?
- Podziękował: 75 razy
- Podziękowania: 145 razy
- Kontakt:
ale to musieliby już wtedy utworzyć nowy region. Chyba nie będą zmieniali cen przez podwyżkę Vatu w Polsce w całym regionie EU1 czy tam EU2? Gdyby zrobili region PL i ceny adekwatne to mogliby zrobić nawet 30% Vatu. Ceny i tak byłyby niższe niż W EU
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 45 razy
- Kontakt:
To nie jest zmiana VAT w Polsce tylko zmiany w prawie EU.
A mogą zrobić co chcą. Technicznie to chyba nie jest problem.
Valve w tej chwili płaci tam 3%
Ostatnio zmieniony 26 gru 2014, o 21:07 przez raistand, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Nie miałem zamiaru nikogo obrażać. Dla mnie noob to to samo co nowy/świeży gracz i tyle.
Jak ktoś się poczuł urażony to przepraszam nie było to moim celem.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Tylko że ci gracze zamiast najpierw potrenować na dm'ach czy serwerach społeczności ,pchają się na mecze turniejowe jak miś do miodu ... I prawie zawsze kończy się taki mecz dla innych porażką ,co naprawdę potrafi zdenerwować .
- Kontakt:
Ok, nie wiedziałem. Czyli nie ma co czekać na powtórki nawet. Jakoś nie chce mi się wierzyć by zrobili dla nas osobny region, chociaż to powinna być naturalna kolej rzeczy po zablokowaniu regionów.
- Podziękował: 50 razy
- Podziękowania: 78 razy
- Kontakt:
Jesteś pewien tych 3%? Do tej pory stawka Vat w Luksemburgu wynosiła 15% a od nowego roku rośnie do 17%. 3% to była jakaś specjalna, ale chyba nie mająca zastosowania do gier. Gdyby to było naprawdę 3% to wzrost cen byłby już spory.
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 45 razy
- Kontakt:
@up- Pewny nie jestem ale tak "ludzie mówią". Na pewno płaca najmniej jak się da. Co będzie za tydzień to tylko Gaben i jego księgowy wiedza.
Z fakturek, które nam na maila wysyłają to nic nie wynika. Nawet nie bardzo wiadomo co się kupuje.
Z fakturek, które nam na maila wysyłają to nic nie wynika. Nawet nie bardzo wiadomo co się kupuje.
No bez kitu, czasem mi się mylą bracia i zastanawiam się dlaczego ten jeden wchodzi w ścianę jak wciskam do przodu

Jak mam teraz w portfelu steamowym coś ponad 1 euro i chcę kupić grę za ponad 5 euro. Przy zapłacie on pobiera z portfela steamowego+dopłacam resztę czy muszę albo od razu zapłacić całość z portfela lub zewnetrznie przelewem, kartą?
- Kontakt:
taniej chyba nie było
http://aszdziennik.pl/114301,tego-jeszc ... -za-5-euro

- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:
Hyperdimension Neptunia Re;Birth 1, Hyperdimension Neptunia Re;Birth 2 i Fairy Fencer F trafi na Steam 
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=89594

Aha.Hemiq pisze: Hyperdimension Neptunia Re;Birth 1, Hyperdimension Neptunia Re;Birth 2 i Fairy Fencer F trafi na Steam

http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php ... 50#p164636