Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Tak się zastanawiam nad tymi nowymi zasadami co do Vatu. Teoretycznie od pierwszego stycznia vat powinien wynosić tyle ile w kraju zakupu, czyli przykładowo dla Polski rośnie z 15% (Luksemburg teraz) do 23%.Czyli wychodzi na to, że czekając do końca wyprzedaży narażamy się na wyższe ceny. Ale z drugiej strony w całej Europie będą różne ceny, czyli może jest szansa na jakiś osobny region dla Polski? Jak myślicie?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

boskiapollo pisze: Ale z drugiej strony w całej Europie będą różne ceny, czyli może jest szansa na jakiś osobny region dla Polski? Jak myślicie?
Pewnie, osobny dla wszystkich. Czechów (21% VAT), Madziarów (27% VAT) i Słowaków (20% VAT).
Obrazek
Prędzej (o ile wejdzie) to bym liczył na jakiś region HPCS czy coś w tym stylu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Szansa jest, ale mała. Wydaje mi się , że w rzucą nas do jednego worka z Portugalią i Grecją (ten sam vat 23%). W obu krajach, chyba spore bezrobocie i się ludziom nie przelewa? więc może będą ciut niższe ceny?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

ale to musieliby już wtedy utworzyć nowy region. Chyba nie będą zmieniali cen przez podwyżkę Vatu w Polsce w całym regionie EU1 czy tam EU2? Gdyby zrobili region PL i ceny adekwatne to mogliby zrobić nawet 30% Vatu. Ceny i tak byłyby niższe niż W EU
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

smugglersun pisze: ale to musieliby już wtedy utworzyć nowy region. Chyba nie będą zmieniali cen przez podwyżkę Vatu w Polsce w całym regionie EU1 czy tam EU2?
To nie jest zmiana VAT w Polsce tylko zmiany w prawie EU.
A mogą zrobić co chcą. Technicznie to chyba nie jest problem.
boskiapollo pisze: Tak się zastanawiam nad tymi nowymi zasadami co do Vatu. Teoretycznie od pierwszego stycznia vat powinien wynosić tyle ile w kraju zakupu, czyli przykładowo dla Polski rośnie z 15% (Luksemburg teraz)
Valve w tej chwili płaci tam 3%
Ostatnio zmieniony 26 gru 2014, o 21:07 przez raistand, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

america99pl pisze:
PiccoloPL pisze: Nie wiem czym się przejmujecie będzie -75% dojdzie trochę noobów, które góra po tygodniu łomotu dadzą sobie spokój. Kto naprawdę chciał tę grę już dawno ją zdobył. Co najwyżej będą idlować dla itemków.
Wiesz, nie każdy urodził się mistrzem w konkretnej grze, dlatego nie lubię takiego wyzywania innych od noobów. Ja akurat nie zamierzam wbijać na jakieś serwery, gdzie grają inni, interesuję mnie raczej gra z kumplami i z racji mojego super działającego neta, także z botami.
Nie miałem zamiaru nikogo obrażać. Dla mnie noob to to samo co nowy/świeży gracz i tyle.
Jak ktoś się poczuł urażony to przepraszam nie było to moim celem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0
Kontakt:

Tylko że ci gracze zamiast najpierw potrenować na dm'ach czy serwerach społeczności ,pchają się na mecze turniejowe jak miś do miodu ... I prawie zawsze kończy się taki mecz dla innych porażką ,co naprawdę potrafi zdenerwować .
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

raistand pisze:
smugglersun pisze: ale to musieliby już wtedy utworzyć nowy region. Chyba nie będą zmieniali cen przez podwyżkę Vatu w Polsce w całym regionie EU1 czy tam EU2?
Ok, nie wiedziałem. Czyli nie ma co czekać na powtórki nawet. Jakoś nie chce mi się wierzyć by zrobili dla nas osobny region, chociaż to powinna być naturalna kolej rzeczy po zablokowaniu regionów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

raistand pisze:
boskiapollo pisze: Tak się zastanawiam nad tymi nowymi zasadami co do Vatu. Teoretycznie od pierwszego stycznia vat powinien wynosić tyle ile w kraju zakupu, czyli przykładowo dla Polski rośnie z 15% (Luksemburg teraz)
Valve w tej chwili płaci tam 3%
Jesteś pewien tych 3%? Do tej pory stawka Vat w Luksemburgu wynosiła 15% a od nowego roku rośnie do 17%. 3% to była jakaś specjalna, ale chyba nie mająca zastosowania do gier. Gdyby to było naprawdę 3% to wzrost cen byłby już spory.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

@up- Pewny nie jestem ale tak "ludzie mówią". Na pewno płaca najmniej jak się da. Co będzie za tydzień to tylko Gaben i jego księgowy wiedza.

Z fakturek, które nam na maila wysyłają to nic nie wynika. Nawet nie bardzo wiadomo co się kupuje.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

raistand pisze: Z fakturek, które nam na maila wysyłają to nic nie wynika. Nawet nie bardzo wiadomo co się kupuje.
Gaben już raz wykazał się kreatywnością i przerobił swój sklepik z grami na wypożyczalnię gier - w tej chwili sprzedają usługę, a nie jakiś (nawet wirtualny) towar.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Hemiq pisze: Kupiłem Brothers: A Tale of Two Sons, ale dopiero ogarnąłem że gra (niby?) wymaga pada do gry. Da się to ukończyć na klawiaturze? Czy lepiej nie podchodzić bez pada?
Oczywiście, że da się ukończyć na klawiaturze tylko trzeba przyzwyczaić się do sterowania :) Kierowanie dwoma postaciami naraz nie jest takie proste jakby mogło się wydawać.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy

Desolator pisze:
Hemiq pisze: Kupiłem Brothers: A Tale of Two Sons, ale dopiero ogarnąłem że gra (niby?) wymaga pada do gry. Da się to ukończyć na klawiaturze? Czy lepiej nie podchodzić bez pada?
Oczywiście, że da się ukończyć na klawiaturze tylko trzeba przyzwyczaić się do sterowania :) Kierowanie dwoma postaciami naraz nie jest takie proste jakby mogło się wydawać.

No bez kitu, czasem mi się mylą bracia i zastanawiam się dlaczego ten jeden wchodzi w ścianę jak wciskam do przodu :D ale gierka całkiem niezła.
Awatar użytkownika
Łowca

Jak mam teraz w portfelu steamowym coś ponad 1 euro i chcę kupić grę za ponad 5 euro. Przy zapłacie on pobiera z portfela steamowego+dopłacam resztę czy muszę albo od razu zapłacić całość z portfela lub zewnetrznie przelewem, kartą?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

krzakol pisze: Jak mam teraz w portfelu steamowym coś ponad 1 euro i chcę kupić grę za ponad 5 euro. Przy zapłacie on pobiera z portfela steamowego+dopłacam resztę czy muszę albo od razu zapłacić całość z portfela lub zewnetrznie przelewem, kartą?
Dopłacasz resztę
Awatar użytkownika
Łowca

ok, o to własnie mi chodzi, bo dopłatę potrzebuje zrobić z psc. Dzięki za szybką odpowiedź.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Hyperdimension Neptunia Re;Birth 1, Hyperdimension Neptunia Re;Birth 2 i Fairy Fencer F trafi na Steam :D
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=89594
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

smugglersun pisze: taniej chyba nie było :trollface: http://aszdziennik.pl/114301,tego-jeszc ... -za-5-euro
Wszedłem w SPORT i przeczytałem Niedźwiedź zaatakował Justynę Kowalczyk na treningu. Polka go zagryzła i pojechała dalej XD
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Hemiq pisze: Hyperdimension Neptunia Re;Birth 1, Hyperdimension Neptunia Re;Birth 2 i Fairy Fencer F trafi na Steam :D
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=89594
Aha. :trollface:
http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php ... 50#p164636
ODPOWIEDZ