Secret Service - reaktywacja!

Dyskusja o branży
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Etam Gamblera - markolka reaktywować! :trollface:
Ci użytkownicy podziękowali upperi za ten post:
Jerry
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Blackart pisze: Trzeba reaktywować GAMBLERa i zrobić nową zbiórkę pieniędzy. :trollface:
Dawajcie Bajtka !!
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

tam Bajtka, mi najprzyjemniej czytało sie Clicka z początków jego bytności na rynku. :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Etam Clicka, dawajcie Tajemnice Atari, na pewno znajdzie nabywców i utrzyma się na rynku :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Nieee, najlepszy biznes plan to zamknąć cd-a i potem rozpocząć zbiórkę na jego reaktywację.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

"Witam wszystkich.
Wiele się toczy w sieci dyskusji w kontekście mojej osoby. Niech więc się one opierają przynajmniej o fakty. Tak pokrótce wygląda kalendarium powstania Secret Service i jego upadku oraz powstania Pixela.
1. 30.05.2014 zawarta zostaje BEZTERMINOWA umowa licencyjna
2. Stronami Umowy są firmy: Bronwald i Idea Ahead - Robert Łapiński
3. 28.08.2014 kończy się zbiórka na reaktywację Secret Service
4. Zebrane pieniądze wpłynęły na konto firmy Idea Ahead
5. 5.09.2014 następuje WYPOWIEDZENIE umowy licencyjnej przez Roberta Łapińskiego
6. 9-12.09.2014 numer został ukończony i zesłany do drukarni w terminie
7. 30.09.2014 wchodzi do sprzedaży numer 97
8. 13.10.2014 zarejestrowana została domena pixel-magazine.com
9. 25.10.2014 informuję czytelników o stanie faktycznym dotyczącym mojej osoby - wydawnictwo nie jest zainteresowane współpracą ze mną
10. 28.11.2014 Robert informuje ustnie o definitywnym zaprzestaniu dalszego wydawania przez niego Secreta, zapytany o ewentualną chęć kupna tytułu nie wyraża zainteresowania
11. 2.12.2014 wchodzi do sprzedaży numer 98, który powstał bez mojego udziału
12. 5.12.2014 wygasa umowa licencyjna z firmą Bronwald
13. 10.12.2014 zostaje ogłoszona informacja o nowym magazynie Pixel
Waldemar (Pegaz) Nowak"
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Nie doceniłem rozmiarów tego przekrętu. :O
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

:D :D

Afera z Secretem/Pixelem dostarcza prawie tyle samo śmiechu co Kryształy Czasu Szyndlera :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

smugglersun pisze: "Witam wszystkich.
Wiele się toczy w sieci dyskusji w kontekście mojej osoby. Niech więc się one opierają przynajmniej o fakty. Tak pokrótce wygląda kalendarium powstania Secret Service i jego upadku oraz powstania Pixela.
1. 30.05.2014 zawarta zostaje BEZTERMINOWA umowa licencyjna
2. Stronami Umowy są firmy: Bronwald i Idea Ahead - Robert Łapiński
3. 28.08.2014 kończy się zbiórka na reaktywację Secret Service
4. Zebrane pieniądze wpłynęły na konto firmy Idea Ahead
5. 5.09.2014 następuje WYPOWIEDZENIE umowy licencyjnej przez Roberta Łapińskiego
6. 9-12.09.2014 numer został ukończony i zesłany do drukarni w terminie
7. 30.09.2014 wchodzi do sprzedaży numer 97
8. 13.10.2014 zarejestrowana została domena pixel-magazine.com
9. 25.10.2014 informuję czytelników o stanie faktycznym dotyczącym mojej osoby - wydawnictwo nie jest zainteresowane współpracą ze mną
10. 28.11.2014 Robert informuje ustnie o definitywnym zaprzestaniu dalszego wydawania przez niego Secreta, zapytany o ewentualną chęć kupna tytułu nie wyraża zainteresowania
11. 2.12.2014 wchodzi do sprzedaży numer 98, który powstał bez mojego udziału
12. 5.12.2014 wygasa umowa licencyjna z firmą Bronwald
13. 10.12.2014 zostaje ogłoszona informacja o nowym magazynie Pixel
Waldemar (Pegaz) Nowak"
Gdzie znalazłeś to info ? Chciałem to posłać kumplowi który interesuje się sprawą. Z góry dzięki za pomoc ! :)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

na pewnej prywatnej grupie ktoś to wkleił, chyba z tego secretowej grupy na fb ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

trzeba komisje sledcza powolac :D i Macierewicza wkrecic
Awatar użytkownika
Robin Hood

Powinni udostepnic do wgladu umowe, wypowiedzenie i oferte kupna.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

odpowiedź Łapińskiego:
"Przykro mi, że to trwa w ten sposób, nie chciałem wchodzić publicznie w te sprawy, ale trudno. Postaram się dokładnie. Umowa formalnie, technicznie była wypowiedziana przez Idea Ahead, ale to była tylko i wyłącznie droga formalna to tego, żeby ją po prostu poprawić. Wiedzą o tym DOKŁADNIE Państwo Nowak. Wspólnie z Waldkiem Nowakiem uznaliśmy że umowa wymaga doprecyzowania i istotnych poprawek, dopasowania ich do aktualnych realiów wydawniczych, które na początku naszej współpracy nie były (bo nie mogły jeszcze być) dokładnie znane. Ten zakres zmian został przez nas uzgodniony i następnie sprawa po stronie firmy Bronwald została przekazana do Pani Bronisławy Nowak, która niestety nie uznała wcześniej wspólnie uzgodnionych spraw przeze mnie i Waldka. Co wymagało zmian? Nie chodziło o warunki finansowe – te zostały ustalone na początku i nie podlegały kwestii. Chodziło o zapisy, które w rzeczywistości, kiedy mamy wydawać pismo stały się szkodliwe i po prostu to uniemożliwiały, a które w okresie wiosennym nie były wzięte pod uwagę (nie mogły być, bo nie znaliśmy żadnych szczegółów co do częstotliwości, formy itp. - a na zawarcie umowy w maju naciskał koniecznie Waldek Nowak – więc ją podpisałem wówczas w dobrej wierze). Nie chodziło o kwestie finansowe, ale o zapisy „techniczne”, które właśnie miały ZAPEWNIĆ SYTUACJĘ „BEZPIECZEŃSTWA” I GWARANCJI DLA UKAZYWANIA SIĘ TYTUŁU SECRET SERVICE (słusznie już wielokrotnie to podnoszone zresztą). Niestety – ku mojemu zaskoczeniu Pani Bronisława Nowak w imieniu firmy Bronwald nie przystała na to. Nie podała też przyczyny takiego stanu rzeczy. Do samego końca nie było ze strony Bronwaldu zgody, a Waldek Nowak się od sprawy nagle odciął, mówiąc, że on nie ma z tym nic wspólnego i nie jest „decyzyjny” (wcześniej przez długie miesiące, cały czas jako jedyny występował w imieniu firmy Bronwald). Do samego końca wypowiedzenia nie było zmiany postawy Bronwaldu w tej kwestii, pojawiła się natomiast forma nacisku na mnie – w stylu „a co Pan teraz zrobi ze wspierającymi?”... Odnosząc się jeszcze do pojawiających się zarzutów, że „taki był plan”. Nie, nie było. To byłby plan bez sensu. Jakby był – czy pojawiłaby się na PolakPotrafi
nagroda z 6 kolejnymi numerami? Dodam – te numery, mimo zaistniałej sytuacji dostarczymy (albo zwrócimy proporcjonalnie wpłaty tym, którzy sobie już tego nie życzą). Przykro mi, że to musicie czytać... "
Awatar użytkownika
Łowca

Czy Łapiński odniósł się już gdzieś do zarejestrowania pixelowej domeny na początku października? :)
Awatar użytkownika
Robin Hood

"Chodziło o zapisy, które w rzeczywistości, kiedy mamy wydawać pismo stały się szkodliwe i po prostu to uniemożliwiały, a które w okresie wiosennym nie były wzięte pod uwagę (nie mogły być, bo nie znaliśmy żadnych szczegółów co do częstotliwości, formy itp."

Brzmi bardzo enigmatycznie :E
Uwielbiam jak w takich sprawach uzywane sa "itp." i "itd.". Widac, ze ktos kreci.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Typowa nowomowa, ale wychodzi na to, że i Pegaz może mieć coś za uszami. Robi się coraz ciekawiej. :trollface:
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ale ładny burdel się zrobił :D
"Chodziło o zapisy, które w rzeczywistości, kiedy mamy wydawać pismo stały się szkodliwe i po prostu to uniemożliwiały, a które w okresie wiosennym nie były wzięte pod uwagę (nie mogły być, bo nie znaliśmy żadnych szczegółów co do częstotliwości, formy itp."
Tego typu wypowiedzi są genialne, samo lanie wody, zero konkretów :p
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Powiem wam, że strasznie cieszy mnie ta afera z Secret Service. Może i nie wypaliło jako konkurent CDA ale za to ile zabawy dostarcza teraz :D Serio, czytanie tych wszystkich newsów i kłótni na ten temat jest cholernie zabawne i ciekawe :)
Oby trwało dłużej, w końcu się w tych Polskich internetach dzieje coś ciekawego ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

SKODR pisze: Powiem wam, że strasznie cieszy mnie ta afera z Secret Service. Może i nie wypaliło jako konkurent CDA ale za to ile zabawy dostarcza teraz :D Serio, czytanie tych wszystkich newsów i kłótni na ten temat jest cholernie zabawne i ciekawe :)
Oby trwało dłużej, w końcu się w tych Polskich internetach dzieje coś ciekawego ;)
Ja tam już tylko czekam aż zaczną o tym mówić w TVN-ie, wtedy to dopiero będzie beka. :lol:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

SKODR pisze: Powiem wam, że strasznie cieszy mnie ta afera z Secret Service. Może i nie wypaliło jako konkurent CDA ale za to ile zabawy dostarcza teraz :D Serio, czytanie tych wszystkich newsów i kłótni na ten temat jest cholernie zabawne i ciekawe :)
I w przeciwieństwie do tych wszystkich żartów z "matki Madzi" człowiek może się radować nie obarczając sobie sumienia bo nikt nie zginął przy tworzeniu tej szopki medialnej
ODPOWIEDZ