Secret Service - reaktywacja!

Dyskusja o branży
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

SS spełniło wszystkie moje oczekiwania i jest źródłem nieustającej wesołości. Tak dalej, panowie - trzymam kciuki za to, żeby ta szopka trwała jak najdłużej :macha:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

MSKOTOR pisze: "Ustaliliśmy wspólnie z ekipą PolakPotrafi, że osoby, które wsparły akcję i jej ramach miały otrzymać 6 wydań czasopisma będą miały wybór. Mogą otrzymać kolejne numery pod nowym tytułem (czyli pozostałe 4) oraz dodatkowo najbliższe wydanie dodatkowo (czyli otrzymać w sumie 5 wydań jeszcze) w ramach udzielonego wsparcia. Będą też miały drugą możliwość - uzyskać proporcjonalny zwrot kwoty wsparcia za pozostałe wydania, jeżeli nie są zainteresowani otrzymaniem ich pod nowym tytułem. Pracujemy wspólnie z ekipą PolakPotrafi nad przygotowaniem stosownej informacji do właściwych osób."

Infor z gram.pl. Jak widać, może odzyskacie pieniądze za te 4 numery :E
Prawdę mówiąc to głupie. Ja to widzę w systemie zero-jeden - albo się wywiązują z obietnicy albo nie. Było 6 numerów? Wydali dwa? Więc się nie wywiązali. Osoby, które się zrzuciły powinny mieć dodatkową opcję - odesłanie dwóch otrzymanych numerów i zwrot całej kwoty.
shav pisze: Śmiech na sali, chociaż nie spodziewałem się niczego innego. Już pierwszy numer pozostawiał wiele do życzenia - recenzje kilkumiesięcznych gier, liczne literówki i inne błędy, do tego pisanie właściwie o wszystkim.
Z opisu wygląda jak stare SS :E
Ciekawe tylko czy osoby, które czytały to w młodości przed zrzutką odświeżyły sobie stare numery. Przecież to pismo było skończonym dziadostwem i reprezentowało poziom publicystyki o grach, który całe szczęście już dawno wymarł.
Nie wiem też czego oni oczekują, jedynym atutem SS była nostalgia do tytułu. Po zmianie nazwy już w ogóle nie mają szansy się utrzymać na rynku, to już nie te czasy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Nie mieli tak dużo hajsu na zrobienie gazety aby utrzymała się nie więcej niż jeden numer, to wymyślili że wezmą licencję na stare czasopismo. Cóż niestety zadziałało bo mając na koncie ok. 300tys zł można zrobić gazetkę która utrzyma się przez dluższy czas nawet bez nazwy SS. Druga opcja to odwalenie 3 numerów po najmniejszej linii oporu i zostawienie sobie jak największej ilości kasy. Do tego zastanawiają mnie recenzje i artykuły gier sprzed kilku lat, miesięcy. Jest też moje podejrzenie że za napisanie tych tekstów stał jeden lub dwóch ludzi. Jeżeli jest to akcja przygotowywana od dawna to jest to też bardzo możliwe szcególnie że poziom tekstów jak i błędy w pisowni itp. mogą o tym świadczyć.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca

No to reaktywacja Top Secreta wytrzymała dwa razy dłużej bo aż 4 numery :?
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

To wszystko się stało pewnie przez to, że mieli plan rozmowy z Jackiem Trzmielem a on nie rozmawiał z dziennikarzami :trollface:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

start2play pisze: No to reaktywacja Top Secreta wytrzymała dwa razy dłużej bo aż 4 numery :?
A nie trzy? Bo tyle mialem (plyty mam do dzis).
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Potem, po przerwie, wyszedł jeszcze kilkunastostronicowy numer z bodaj 4 płytami.

EDIT: O taki: Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Musieli jakoś te zakupione pełniaki rozdać, więc zamiast zwyczajowo dołączać płyty do czasopisma, dołączyli broszurkę do sidików :)

Po Secrecie nie spodziewałem się wiele, choć nowy chyba rekord zaledwie dwóch numerów przerósł moje oczekiwania. Choć Pixel może jeszcze krócej pociągnąć :E
Awatar użytkownika
Łowca

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Beer pisze: http://allegro.pl/show_item.php?item=4888860179

Kto się skusi? : ))

to jest BCM? ;P
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Cena minimalna wynosiła 93 000 zł :trollface:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

To żart, czy ten koleś na serio ?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 9 razy
Kontakt:

Nie wiem czemu ludzie się tak oburzają :). SS powrócił (i odszedł) z swoją największą zaletą - wiecznymi przepychankami. Przypomnę m.in. odejście Gulasha i jego perypetie z konsolową wersją magazynu, odejście Martineza i przepychanki z nazwa NSS, Krupik jako naczelna i jej odejście. Cechą wspólną zawsze była ta sama osoba - obecny właściciel marki SS. I imo tutaj należy się doszukiwac dzisiejszych problemów. Owszem, nowy wydawca nie jest bez winy, bo powinien mieć podpisaną umowę na nazwę SS co najmniej na 6 miesięcy, czyli tyle ile było obiecane na zbiórce, oraz mógł się domyśleć że kolejne negocjacje w sprawie marki SS będa baardzo trudne.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

tigritron pisze: To żart, czy ten koleś na serio ?
Czytałeś opis?
"Na tej aukcji możemy znaleźć jedyne, niepowtarzalne numery czasopisma Secret Service (po reaktywacji). Nie chcę na nich zarobić, sprzedaje je za kwotę jaką twórcy zebrali na zbiórce na serwisie Polak Potrafi, obiecali 6 numerów a potem wszystkich oszukali"
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Znaczy na serio!
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ja to skomentuje tak: NIECH GINA! Szkoda kasy tylko ale coz, zobaczymy co MadaFakaPixel pokaze
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Kontakt:

Dostalem wlasnie maila od nich. Jest mozliwosc zwrotu czesci kasy, w moim przypadku (chce wszystko drukiem, czyli numery 1-6) jest to 51 zlotych. I teraz sie zastanawiam. Spora szansa, ze padna, wiec moze warto sie zdecydowac na zwrot.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Moim zdaniem bierz pieniądze póki chcą dawać. Oczywiście sobie przekalkuluj czy się wszystko zgadza cenowo. Nie wiem ileście tam płacili za tę prenumeratę.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Trzeba reaktywować GAMBLERa i zrobić nową zbiórkę pieniędzy. :trollface:
ODPOWIEDZ