Witam.
Ciężko dokładnie określić nazwę tematu, więc postaram się wszystko wytłumaczyć.
Posiadam masę gier, których nie mogę aktywować na steam (chodzi o klucze). Zależy mi głównie na dodaniu Lotr Podbój, Dawn of War, BiA. Płyty są dosyć stare i czy da jakoś dodać te gry w taki sposób, bym mógł je pobrać poprzez Steam?
Wersja gry na steam, a zwykła
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Lotra nie ma na Steamie, Dawn of War - uderzaj do supportu SEGI, Brothers in Arms to Ubisoft, więc nie dostaniesz kluczy Steam.tomas1395 pisze: Witam.
Ciężko dokładnie określić nazwę tematu, więc postaram się wszystko wytłumaczyć.
Posiadam masę gier, których nie mogę aktywować na steam (chodzi o klucze). Zależy mi głównie na dodaniu Lotr Podbój, Dawn of War, BiA. Płyty są dosyć stare i czy da jakoś dodać te gry w taki sposób, bym mógł je pobrać poprzez Steam?
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
A komus udalo sie dodac po kluczu z instrukcji Dawn of War Dark Crusade z premierowej edycji pudelkowej PL? W wykazie gier dodajacych sie do steama w wersjach pudelkowych jest on wymieniony, ale nie przyjmuje mi klucza. To samo z Cities in Motion i starszymi z serii Total War

- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Nie udało mi się, aczkolwiek po kontakcie z supportem SEGI dostałem klucz Steam pozwalający na aktywację Dark Crusade.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Nawet nie musiałem podawać klucza, bo wysłali mi go od razu po mailu z prośbą. Nie załączyłem nawet żadnych zdjęc 
CDP odmówiło wydania kluczy dla 3 moich gier.
Cenega zresztą też.
Skontaktuję się z producentami tych gier i może oni pomogą.
Dawn of War GOTY u mnie na Steam. Okazało się, że... klucz działa i nie trzeba jakiegoś innego
. Lekkie zdziwko, bo gra dosyć leciwa.

CDP odmówiło wydania kluczy dla 3 moich gier.
Cenega zresztą też.
Skontaktuję się z producentami tych gier i może oni pomogą.
Dawn of War GOTY u mnie na Steam. Okazało się, że... klucz działa i nie trzeba jakiegoś innego

- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Również otrzymałem od supportu Segi steamowy klucz do Dawn of War GOTY. Musze przyznać, że jestem zaskoczony tym, że można uzyskać od nich kluczye do gry wydanej jeszcze przez THQ. Choć to oczywiście miła niespodzianka.
- Kontakt:
Z Dawn of War nie ma problemu, żeby podpiąć wystarczy napisać do suportu i przesłać zdjęcia płytek. Z forum Steam:
EA też dodała mi swoje stare gry pudełkowe do Origina po wysłaniu zdjęć - Alpha Centauri i Lands of Lore III.
Spoiler:pokaż
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 422 razy
- Kontakt:
Fallout 2 prędzej niż PoP i SC... Ubi nie chce dodawać własnych gier nawet do uplaya, po podaniu im klucza z pudełka...
@Blackart, co napisałeś do supportu EA o te starsze gry? Wysłałeś im zdjęcia pudełek?
@Blackart, co napisałeś do supportu EA o te starsze gry? Wysłałeś im zdjęcia pudełek?
- Kontakt:
Najpierw do supportu z US chat (zrobiłem zdjęcia płytek na tle mojego konta Origin) i niestety koleś mi nie pomógł, więc wyżaliłem się na ich forum i dopisałem, że SEGA dała mi klucze Steam do swoich gier więc EA pewnie też by mogła gdyby chciała - obie gry są w sprzedaży w sklepie Origin. Koleś z supportu forum do kogoś napisał w tej sprawie i skontaktowała się ze mną jakaś babka mailowo "Electronic Arts Customer Experience" przeprosiła za zaistniałą sytuacje "która mogła mnie sfrustrować" i dodała mi gry do konta. Dopisała, że gdybym miał jakieś dalsze pytania mogę im podać numer telefonu i godziny o której mogą się ze mną skontaktować to zadzwonią do mnie.
Mam jeszcze "Emperor battle for Dune" od EA ale nie ma tego na Originie bo EA nie ma już licencji więc nawet nie pytałem.
Mam jeszcze "Emperor battle for Dune" od EA ale nie ma tego na Originie bo EA nie ma już licencji więc nawet nie pytałem.