Wersja gry na steam, a zwykła

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Witam.

Ciężko dokładnie określić nazwę tematu, więc postaram się wszystko wytłumaczyć.
Posiadam masę gier, których nie mogę aktywować na steam (chodzi o klucze). Zależy mi głównie na dodaniu Lotr Podbój, Dawn of War, BiA. Płyty są dosyć stare i czy da jakoś dodać te gry w taki sposób, bym mógł je pobrać poprzez Steam?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

tomas1395 pisze: Witam.

Ciężko dokładnie określić nazwę tematu, więc postaram się wszystko wytłumaczyć.
Posiadam masę gier, których nie mogę aktywować na steam (chodzi o klucze). Zależy mi głównie na dodaniu Lotr Podbój, Dawn of War, BiA. Płyty są dosyć stare i czy da jakoś dodać te gry w taki sposób, bym mógł je pobrać poprzez Steam?
Lotra nie ma na Steamie, Dawn of War - uderzaj do supportu SEGI, Brothers in Arms to Ubisoft, więc nie dostaniesz kluczy Steam.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

RoyKeane pisze: Lotra nie ma na Steamie, Dawn of War - uderzaj do supportu SEGI, Brothers in Arms to Ubisoft, więc nie dostaniesz kluczy Steam.
A komus udalo sie dodac po kluczu z instrukcji Dawn of War Dark Crusade z premierowej edycji pudelkowej PL? W wykazie gier dodajacych sie do steama w wersjach pudelkowych jest on wymieniony, ale nie przyjmuje mi klucza. To samo z Cities in Motion i starszymi z serii Total War :(
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze:
RoyKeane pisze: Lotra nie ma na Steamie, Dawn of War - uderzaj do supportu SEGI, Brothers in Arms to Ubisoft, więc nie dostaniesz kluczy Steam.
A komus udalo sie dodac po kluczu z instrukcji Dawn of War Dark Crusade z premierowej edycji pudelkowej PL? W wykazie gier dodajacych sie do steama w wersjach pudelkowych jest on wymieniony, ale nie przyjmuje mi klucza. To samo z Cities in Motion i starszymi z serii Total War :(
Nie udało mi się, aczkolwiek po kontakcie z supportem SEGI dostałem klucz Steam pozwalający na aktywację Dark Crusade.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

a Medieval 2 Total War + Kingdoms można by przypisac do steama? :] nie wiem czy zawracać supportowi SEGI d*pe czy szans nie mam ? :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

podstawka mi przypisała, dodatku chyba się nie udało
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Aktywując pudełkowego Medievala 2 dostaje się ekstra dodatek, który traktowany jest jako DLC.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

nie wiem czy zawracać supportowi SEGI d*pe czy szans nie mam ? :)
Akurat jeden z fajnieszych supportów, po podesłaniu zdjęć dodatku Alexander do Rome, przysłali mi klucz steam.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Otrzymałem właśnie klucz do Earth 2160 na Steam od Topware. Świetny support. Wysłałem teraz masę próśb o klucze Steam, bo i tak 90% tych gier po prostu nie ruszy z płyty.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Kontakt:

tomas1395 pisze: Otrzymałem właśnie klucz do Earth 2160 na Steam od Topware. Świetny support. Wysłałem teraz masę próśb o klucze Steam, bo i tak 90% tych gier po prostu nie ruszy z płyty.
Po prostu do nich napisałeś podając CD-KEY i dostałeś klucz na steama?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Nawet nie musiałem podawać klucza, bo wysłali mi go od razu po mailu z prośbą. Nie załączyłem nawet żadnych zdjęc :E
CDP odmówiło wydania kluczy dla 3 moich gier.
Cenega zresztą też.
Skontaktuję się z producentami tych gier i może oni pomogą.

Dawn of War GOTY u mnie na Steam. Okazało się, że... klucz działa i nie trzeba jakiegoś innego :mrgreen: . Lekkie zdziwko, bo gra dosyć leciwa.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

W GOTY nie ma Dark Crusade i WInter Assault. Czy jest jakaś szansa, że jeśli napiszę do TopWare z prośbą o klucz do Two Worlds 2, to go dostanę?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

W dzisiejszych czasach bardziej odpowiedni by był tytuł: wersja gry zwykła a drm-Free :d
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Kontakt:

Również otrzymałem od supportu Segi steamowy klucz do Dawn of War GOTY. Musze przyznać, że jestem zaskoczony tym, że można uzyskać od nich kluczye do gry wydanej jeszcze przez THQ. Choć to oczywiście miła niespodzianka.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Z Dawn of War nie ma problemu, żeby podpiąć wystarczy napisać do suportu i przesłać zdjęcia płytek. Z forum Steam:
Spoiler:pokaż
EA też dodała mi swoje stare gry pudełkowe do Origina po wysłaniu zdjęć - Alpha Centauri i Lands of Lore III.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Do jakiego działu Topware mam pisać w sprawie kluczy Steam do ich gier?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Myślicie, że mam szanse dostać od Ubisoftu Prince of Persia i Splinter Cell Double Agent na steam'a? xD

Ewentualnie czy dam radę dostać Fallout'a 2 od wydawcy?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Fallout 2 prędzej niż PoP i SC... Ubi nie chce dodawać własnych gier nawet do uplaya, po podaniu im klucza z pudełka...
@Blackart, co napisałeś do supportu EA o te starsze gry? Wysłałeś im zdjęcia pudełek?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Najpierw do supportu z US chat (zrobiłem zdjęcia płytek na tle mojego konta Origin) i niestety koleś mi nie pomógł, więc wyżaliłem się na ich forum i dopisałem, że SEGA dała mi klucze Steam do swoich gier więc EA pewnie też by mogła gdyby chciała - obie gry są w sprzedaży w sklepie Origin. Koleś z supportu forum do kogoś napisał w tej sprawie i skontaktowała się ze mną jakaś babka mailowo "Electronic Arts Customer Experience" przeprosiła za zaistniałą sytuacje "która mogła mnie sfrustrować" i dodała mi gry do konta. Dopisała, że gdybym miał jakieś dalsze pytania mogę im podać numer telefonu i godziny o której mogą się ze mną skontaktować to zadzwonią do mnie.

Mam jeszcze "Emperor battle for Dune" od EA ale nie ma tego na Originie bo EA nie ma już licencji więc nawet nie pytałem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

To, że gry nie ma na np. Originie nie oznacza, że nie możesz jej dostać :D. Mogą Ci ją dodać do biblioteki, oczywiście jeśli podeślesz zdjęcia.
ODPOWIEDZ