Wasz najbardziej nieudany zakup

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: Dark Souls - Prepere To Die Edition - totalna szmira - na pc nie idzie w to grac, marna przeróbka z konsoli. Wszystkie podpowiedzi odnoszą się do sterowania padem, po prostu tragedia, np lewy drążek + B to przewrót - super tylko znajdź tu odpowiednik na klawiaturze. Wg mnie podpowiedzi powinny sie odnosic do aktualnego systemu sterowania czyli klawiatura + myszka a nie debilny konsolowy pad... nie dopracowali to i to bardzo. Nie widzi sie mi przepisywanie na kartke calego sterowania i pozniej grania z kartki. Nie polecam nikomu, chyba że da sie zmienic te podpowiedzi żeby były po ludzku.
Zarówno na pudełku, jak i w steamowym opisie widnieje napis "Notice: Microsoft Xbox 360® Controller for Windows® (or equivalent) is strongly recommended." Może pomyśl o zakupie pada? Przyda Ci się nie tylko do DS.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Myszka Thermaltake Level 10M za około 60 euro.
- Mikrostyk pod LPM wysiadł po 3 miesiącach codziennego użytkowania.
- Ogólnie niewygodne i nieprzemyślane przyciski (szczególnie dla ludzi z nawykiem do podnoszenia/przestawiania myszki podczas grania).
- Aplikacja do myszki robiona chyba w paincie, do tego strasznie głupio wykonana.
Jej jedyną zaletą jest odpowiednia waga i długość sprzyjająca ludziom z długimi dłońmi/palcami.

Jeśli ktokolwiek z czytających to osób zastanawia się nad jej zakupem to ODRADZAM.
Już lepiej kupić jakiegoś R.A.T'a w podobnej cenie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 25 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: Dark Souls - Prepere To Die Edition - totalna szmira - na pc nie idzie w to grac, marna przeróbka z konsoli. Wszystkie podpowiedzi odnoszą się do sterowania padem, po prostu tragedia, np lewy drążek + B to przewrót - super tylko znajdź tu odpowiednik na klawiaturze. Wg mnie podpowiedzi powinny sie odnosic do aktualnego systemu sterowania czyli klawiatura + myszka a nie debilny konsolowy pad... nie dopracowali to i to bardzo. Nie widzi sie mi przepisywanie na kartke calego sterowania i pozniej grania z kartki. Nie polecam nikomu, chyba że da sie zmienic te podpowiedzi żeby były po ludzku.
No oczywiście lepiej schejtować, a jest człowiek, który zamiast tak podejść do sprawy to zrobił DSFixa. Poprawił też grafikę i nieco więcej.
Bez problemów przeszedłem grę na 100% achi. (To jest 4 razy) Na klawie i myszce bez problemów.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

@ Tristan Ja w zyciu nie wyobrazam sobie grania w takie gry na padzie... jedynie to chyba w platformowki.. nie wiem jak ludzie grają na tych padach np w fpsy - istna mordęga próbowałem raz chyba i nie podeszlo mi to.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Call Of Duty Ghost na PC.
Gra po uruchomieniu pierwszych 30 min kampani po prostu się wyłącza i nie chce działać ( tak cały czas to nie działa... ) Dziwnie to zabrzmi, ale multi też jakoś mi nie podeszło. Ogólnie słaba gra według mnie.
Awatar użytkownika
Łowca

Shufflepuck Cantina Deluxe
Gra za małe pieniądze ale wygląda na fajną, niestety resetuje mojego blaszaka po kilkunastu minutach działania.

Poza tym na szczęście nic.
Awatar użytkownika
Łowca

Moim najbardziej nieudanym zakupem była gra Arcania: Gothic 4
Najarałem się po trailerze i kupiłem przed premierowo i niestety zawiodłem się.
Po demie myślałem, że to ograniczenie terenu przez to, że jest to demo ale gra prowadzi nas za rączkę przez cały czas.
Nigdy więcej już nie kupie gry zanim nie zobaczę recenzji w internecie.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jeśli chodzi o gry, to totalnie Gothic 3 i Gothic 3 Zmierzch Bogów.. Gothic 3 głównie pod względem monotonności - przez CAŁĄ grę wyżyna się albo orków albo rebeliantów.... rly?
Jeśli chodzi o dodatek, to w życiu nie widziałem bardziej zbugowanej gry. Pamiętam, była to pudełkowa wersja i już na starcie musiałem dościągiwać patcha, żeby gra w ogóle ruszyła.. (Na szczęście obie udało mi się sprzedać, więc nie byłem za bardzo w plecy)
Zaś sprzęt:
- Słuchawki douszne, które spodobały mi się na kształt, który jak na ironię uniemożliwiał noszenie tych słuchawek (czyt. ciągle wypadały),
- Chińska MP4 - PRAWDZIWA chińszczyzna - rozwaliła się po miesiącu (?) - to był mój ostatni taki zakup...

Cóż, było jeszcze parę innych pierdółek, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć.

EDIT: Sorka, zamyśliłem się... Gdyby ZB był tak dobry jak NK.... :roll:
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2014, o 11:02 przez Forwyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Forwyn pisze: Gothic 3 i Gothic 3 Noc Kruka
Gothic 3: Noc Kruka - nie grałem, będę musiał zagrać. :E

Moim najgorszy zakupem była gra Dark Souls: Prepare To Die Edition. Gra przez wielu wychwalana. Świetnie się oglądało rozgrywki z niej. No ale niestety gdy sam zagrałem to już zupełnie inna bajka. Zupełnie nie dla mnie. A tak się cieszyłem, że ją kupiłem, a tu taka lipa. :D

Ale takim najbardziej nieudanym zakupem były słuchawki Sound Blaster Tactics3D Alpha. O słuchawki strasznie dbałem. Nigdy mi nie spadły. A tak sobie po prostu pękły. Dosłownie. Wkładam pewnego razu i pękły. I *zad*, słuchawki do wyrzucania bo w takim miejscu pękły, że nic z tym się nie da zrobić.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

EdwardMorderca pisze:
Forwyn pisze: Moim najgorszy zakupem była gra Dark Souls: Prepare To Die Edition. Gra przez wielu wychwalana. Świetnie się oglądało rozgrywki z niej. No ale niestety gdy sam zagrałem to już zupełnie inna bajka. Zupełnie nie dla mnie. A tak się cieszyłem, że ją kupiłem, a tu taka lipa. :D
Przy okazji jakiejś obniżki spróbuj z dwójką, jest bardziej przyjazna dla casuali.
Z ciekawości, co Ciebie odrzuciło?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Rzadko trafiam na słabe gry... za duża paranoja ze zbieraniem informacji... ale dla mnie takim strasznym zakupem był chyba Bioshock Infinite. Świetna wizualnie, i bardzo wciągający drugi akt, ale cała reszta? Gameplay, design map, akt 1, akt 3, dlc, etc etc? Strata czasu i pieniędzy (80 naszych srebrników, by być dokładnym). Potwarz, nie Bioshock. Jako strzelanka, unikać jak ognia. Jako historię... polecam Youtube i Bioshock Infinite the Movie. Nie warto grać.
PapuT pisze: Wiadomo chodzi i gry.
W moim przypadku to Giant Obywatel Kabuto. Gry nawet nie zainstalowałem.
żałuj. Rewelacja.
pelikulas pisze: @ Tristan Ja w zyciu nie wyobrazam sobie grania w takie gry na padzie... jedynie to chyba w platformowki.. nie wiem jak ludzie grają na tych padach np w fpsy - istna mordęga próbowałem raz chyba i nie podeszlo mi to.
W gry takie jak Dark Souls, albo DmC, Metal Gear Rising czy Marlow Briggs pad to manna z nieba. Trzeba trochę się przyzwyczaić, po latach grania K+M, ale teraz pada odkładam tylko do symulatorów (joystick), przygodówek, RPG, RTS, bijatyk i strzelanek.

Nie próbuję bronić braku doświadczenia devów DaS1 jeśli chodzi o porty na PC, ale niektóre typy gier po prostu działają z padem i analogowym ruchem, a nie cyfrowym i K+M.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Co do B: I to fakt, mechanika strzelania jest najgorszym elementem gry. Na PC pod koniec mocno męczyłem żeby poznać historię. Właśnie grałem w B:I na PS3 (chcę ogarnąć shootery na padzie), no i jestem na etapie zachwycania się światem (dotarłem do Hall of Fame), ale pewnie w połowie gry zrezygnuję :<

Cała mechanika DkS jest przygotowana pod pada. W dwójce można ustawić sobie K+M jak chcesz (imho port jest niezły, tym razem dobrze zoptymalizowany), ale analogów (precyzja ruchów jest bardzo ważna), bumperów i triggerów nie zastąpisz.
Podobnie jest z fifą, większością slasherów, bijatykami.

Ja do DkS miałem 3 podejścia:
pierwsze, bez pada (ledwo opuściłem Firelink i miałem dosyć), później pierwsze z padem i wymiękłem (r u fkn casul?).
Dopiero na studiach kolega okazał się być dużym fanem gry, no i mnie namówił.
Po kilku godzinach byłem zachwycony, do tego te gry mają cudowne replayability.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Kupiłem Wildstara z myślą, że zastąpi mi World of Warcraft - niestety, nie spodobał mi się i ponad połowę czasu gry nie korzystałem z konta.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Bo wowa ni nie zastąpi :D, jedyną namiastką jest Rift.
Awatar użytkownika
Łowca

prgs pisze: Alpha Protocol. W żadnej grze nie widziałem tak kiepskiej optymalizacji.
Hmm, skończyłem to w 2011 roku na średnim sprzęcie (C2D 2.4, jakiś średniej klasy GeForce) i nie pamiętam aby optymalizacja była jakaś mega słaba. Ale za to sterowanie było koszmarne (bez pada).

Za to sama gierka - extra i warta pomęczenia się :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Shadow Harvest - Phantom Ops - koszmarna wydajność.
Adventures of Shuggy - irytacja związana z powtarzaniem poziomów
Blocks That Matter - jak wyżej
Cargo Commander - grind grind grind
FIFA 97 - napalony nastolatek kupił za 100 złotych (jak to był wtedy majątek) sobie grę.
Diablo II - syfiasta grafika, syfiasta rozdzielczość, klimatu z jedynki całe zero
browarnik pisze: Dark Souls jakiś miesiąc temu. Z racji wyłączania GfWL, którego gra wymaga nie byłem w stanie mimo przeczytania tony poradników podpiąć gry pod Gfwl czy utworzyć profilu online. Bez tego nie ma możliwości zrobienia save'a. Tak się napaliłem na tą grę a nawet nie mam jak pograć :(
GFWL działa. Gamertaga na xbox.com zrobił? Zlałeś temat to płacisz cenę.
Awatar użytkownika
Łowca

Kupno preordera BF3, i nie zagranie w niego przez 2 lata
Awatar użytkownika
Robin Hood

Destiny. Najbardziej przezhajpowana gra 2014. Czekam na rozpatrzenie reklamacji.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Age of Empires II HD. Zawiodłem się na ich remake'u, który rzekomo miał polepszyć stan gry, a zarazem ją odświeżyć. Skopali sprawę z optymalizacją (przy 30 klatkach na prawdę nie da się grać w tą grę), a obiekty jak były, tak nie są w rozdzielczości HD...
Awatar użytkownika
Łowca

Far Cry 2 - Głównie dzięki respawnu wrogów gre rzuciłem na półkę
Blind Shot - Mierna podróba GTA 4 od IQ Publishing - 10 zł w błoto ;P
ODPOWIEDZ