Co ostatnio widzieliście?

Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

Tyle cyckuf wyciekło do sieci, a wam ciągle mało? :O
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

rob006 pisze: Tyle cyckuf wyciekło do sieci, a wam ciągle mało? :O
Cyckuf nigdy nie za wiele. I każdy Ci to powie :!:
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Hemiq pisze: :arrow: Niesamowity Spider-Man - bardzo dobry film "oparty" na komiksach Marvela. Jak dla mnie o niebo lepszy niż stara "trylogia", w której to Tobey Maguire grał głównego bohatera. Andrew Garfield wypadł IMO w tej roli bardzo dobrze, Emma Stone też jest spoko ("tylko dlaczego tam nie ma cyckuf :E ?"). Czekam na kolejną część na Polsacie albo tanio na DVD. Polecam! :D
Dwójka o wiele lepsza mimo naprawdę udanej jedynki. Garfield może nie jest idealnym aktorem do tej roli bo sporo osób ma zastrzeżenia jakby urwał się z filmów z Zakiem Efronem w roli głównej, ale gra dobrze. Trylogia z Tobim Magłajerem była nudna, przegadana a sam aktor taki zbyt śmieszkowaty.
Spoiler dwójki
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

smugglersun pisze: Dwójka o wiele lepsza mimo naprawdę udanej jedynki. Garfield może nie jest idealnym aktorem do tej roli bo sporo osób ma zastrzeżenia jakby urwał się z filmów z Zakiem Efronem w roli głównej, ale gra dobrze. Trylogia z Tobim Magłajerem była nudna, przegadana a sam aktor taki zbyt śmieszkowaty.
Spoiler dwójki
Może i lepsza, nie omieszkam sprawdzić. Tylko szkoda, że 3 część dopiero w 2018 roku (wg newsów z Filmweba)... Cycki Emmy Stone (o ile zagra) już mogą nie być takie fajnt jak teraz :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Hemiq pisze:
smugglersun pisze: Dwójka o wiele lepsza mimo naprawdę udanej jedynki. Garfield może nie jest idealnym aktorem do tej roli bo sporo osób ma zastrzeżenia jakby urwał się z filmów z Zakiem Efronem w roli głównej, ale gra dobrze. Trylogia z Tobim Magłajerem była nudna, przegadana a sam aktor taki zbyt śmieszkowaty.
Spoiler dwójki
Może i lepsza, nie omieszkam sprawdzić. Tylko szkoda, że 3 część dopiero w 2018 roku (wg newsów z Filmweba)... Cycki Emmy Stone (o ile zagra) już mogą nie być takie fajnt jak teraz :E
Z cyklu człowiek-sku_____: Nie zagra, ani ona, ani jej cycki :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Wczoraj (dopiero) widziałem: Złap mnie jeśli potrafisz i byłem w niemałym szoku, bo nawet o tym filmie nie słyszałem wcześniej, a Christopher Walken był genialny. Sam Leonard mi się podobał i ta Amy Adams. Pomijając już fakt, że film jest świetnie wyreżyserowany i z masą świetnych scen. Szczególnie jedna z pierwszych w samolocie: No... no... no... YES! YES! YES! :trollface:
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Emkas pisze: Z cyklu człowiek-sku_____: Nie zagra, ani ona, ani jej cycki :D
Nie wróż tak źle, bo się sprawdzi i co będzie? :(
kosharr pisze: Wczoraj (dopiero) widziałem: Złap mnie jeśli potrafisz
Wczoraj był na TVN 7. Widzę, że temat o cotygodniowych przeglądach filmów się sprawdza :E
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Hemiq pisze:
Emkas pisze: Z cyklu człowiek-sku_____: Nie zagra, ani ona, ani jej cycki :D
Nie wróż tak źle, bo się sprawdzi i co będzie? :(
Z cyklu człowiek-sku_____ vol. 2: to nie jest wróżba :D

Żeby pozostać w temacie. Niedawno obejrzałem: Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia. Średnia moich znajomych w filmwebie to: 4.25. Ja dałem 6, bo oglądało mi się nieźle. Historia nie najgorsza, chociaż mocno zamerykanizowana (przez co wiadomo jak się skończy). Dość wysoka ocena mimo tego, że:
- Keanu Reeves gra tam samego siebie, więc jedna mina non stop (do takiej roli dobrany jest idealnie)
- jest wiele głupot, szczególnie pod koniec
- w filmie gra Jaden Smith. Dzieciak, który nie ma za grosz talentu ojca, a pcha się do filmów (albo jest pchany) właśnie ze względu na pozycję ojca. Ma rolę typową dla siebie -> naprawdę wku#$%#$% dzieciaka. Jak go widzę na ekranie to najczęściej dostaję spazmów (nawet w "W pogoni za szczęściem"). Jeśli ktoś mi nie wierzy niech obejrzy 1000 lat po Ziemi :twisted: .
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

:arrow: Królestwo Niebieskie - jak dla mnie dobry film osadzony w bardzo fajnym okresie historycznym. Dobrze przedstawione (wg mnie) wydarzenia historyczne związane z krucjatami, idealnie pokazana pycha ówczesnych królów, "szlachciców" i pożal się Boże księży oraz chęć zdobycia własnych "korzyści" (tytuły i świecidełka ważniejsze niż ludzkie życie). Film godny obejrzenia.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

@up, mam nadzieję, że widziałeś w wersji reżyserskiej (czyli jakieś DVD). Jest dłuższa, zdaje się, że trwa ponad 3 godziny, ale duuuużo lepiej przedstawia historię. Obejrzałem film nie mając nawet świadomości, że jest to wersja "mniej pocięta" i zastanawiałem się jak można by w ogóle z niego wyciąć jakieś sceny.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Emkas pisze: @up, mam nadzieję, że widziałeś w wersji reżyserskiej (czyli jakieś DVD). Jest dłuższa, zdaje się, że trwa ponad 3 godziny, ale duuuużo lepiej przedstawia historię. Obejrzałem film nie mając nawet świadomości, że jest to wersja "mniej pocięta" i zastanawiałem się jak można by w ogóle z niego wyciąć jakieś sceny.
Nie, widziałem wersję z Polsatu. I trwała lekko ponad 2 godziny bez reklam.

:arrow: Skyfall - 3 film z Danielem Craigiem w roli agenta 007. Jak dla mnie najlepszy film o Bondzie z tym aktorem. Dokonało się w nim parę zmian (SPOILER ALERT 1*) co IMO jest zmianą w dobrym kierunku (dla odświeżenia serii). Ogólnie reklama jest "promocją" gadżetów i sprzętów elektronicznych. Film warto obejrzeć, nie tylko fanom 007.

*SPOILER ALERT 1:
:arrow: Mamma Mia! - pierwszy raz obejrzałem cały film (dzięki TVP 1 :E ). Piosenki zespołu Abba :tak: Aktorzy grający w filmie (Streep, Brosnan czy Skarsgård) potrafią "zachęcić" do przyciągnięcia przed TV. Kobiety w bikini (choć ubrane) też są fajnt :!:
Awatar użytkownika
Łowca

Właśnie skończyłem oglądać jeden z moich ulubionych filmów z kategorii "klasyka" Skazani na Shawshank.

http://www.filmweb.pl/Skazani.Na.Shawshank

Nie bedę opisywał, myślę , że każdy kto lubi bardzo dobre kino a tego filmu jeszcze nie widział (tfu tfu), będzie bardzo zadowolony z tej pozycji ! ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Film Niezgodna . Osobiście bardzo mi się spodobał, coś podobnego do Igrzysk Śmierci. Dobrze wyreżyserowany, dobry dobór aktorów, i nie najgorsze efekty. Daję 9/10.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

:arrow: Uczeń czarnoksiężnika - troszkę lepszy średniak. Można obejrzeć, ale powtórne jego obejrzenie jest już nudne (potwierdzam na własnym przypadku). Ogólnie film przed typowym średniactwem ratuje Alfred Molina i dobre efekty specjalne.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Wiezień Labiryntu,
przeczytałem na szybko pierwszą część książki aby wybrać się do kina, różnice są to trzeba przyznać kilku rzeczy brakuje, trochę dodanych. Gra aktorska ok, fajnie pokazany świat, prawie tak jak go sobie wyobrażałem czytając książkę. Jak byście chcieli obejrzeć to nie nastawiajcie się na arcydzieło kinematografii, a film powinien się spodobać.
Awatar użytkownika
Łowca

OD 3 dni zacząłem oglądać serial Detektyw. http://www.filmweb.pl/serial/Detektyw-2014-654010
Dedektywi, morderstwa , 95 rok = Dobra podstawa na serial kryminalistyczny :)
Awatar użytkownika
Łowca

Miasto '44 okazało się być całkiem przyzwoitym filmem. Ot, takie połączenie Szeregowca Ryana i Sali samobójców.
Ogółem jednak jestem dość zadowolony z seansu. Ludzie wyszli w ciszy, pewnie na nich zrobiło wrażenie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 489 razy
Podziękowania: 111 razy
Kontakt:

Ziltoid pisze: Miasto '44 okazało się być całkiem przyzwoitym filmem. Ot, takie połączenie Szeregowca Ryana i Sali samobójców.
Ogółem jednak jestem dość zadowolony z seansu. Ludzie wyszli w ciszy, pewnie na nich zrobiło wrażenie.
Zgodze się jeden z lepszych Polskich filmów w ostatnim czasie
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Człowiek bardzo poszukiwany. Szczerze polecam, ciekawa fabuła, nie przynudza, ogólnie ładnie zrealizowany. Ale raczej nie dla fanów pościgów, strzelanin i wybuchów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 489 razy
Podziękowania: 111 razy
Kontakt:

reaper pisze: Wiezień Labiryntu,
przeczytałem na szybko pierwszą część książki aby wybrać się do kina, różnice są to trzeba przyznać kilku rzeczy brakuje, trochę dodanych. Gra aktorska ok, fajnie pokazany świat, prawie tak jak go sobie wyobrażałem czytając książkę. Jak byście chcieli obejrzeć to nie nastawiajcie się na arcydzieło kinematografii, a film powinien się spodobać.
To mnie w sumie zachęciłeś do obejrzenia ;). Może jak nie czytałem książki to będe miał lepsze spojrzenie na film
ODPOWIEDZ