Co ostatnio widzieliście?
- Podziękował: 75 razy
- Podziękowania: 145 razy
- Kontakt:
Dwójka o wiele lepsza mimo naprawdę udanej jedynki. Garfield może nie jest idealnym aktorem do tej roli bo sporo osób ma zastrzeżenia jakby urwał się z filmów z Zakiem Efronem w roli głównej, ale gra dobrze. Trylogia z Tobim Magłajerem była nudna, przegadana a sam aktor taki zbyt śmieszkowaty.Hemiq pisze:Niesamowity Spider-Man - bardzo dobry film "oparty" na komiksach Marvela. Jak dla mnie o niebo lepszy niż stara "trylogia", w której to Tobey Maguire grał głównego bohatera. Andrew Garfield wypadł IMO w tej roli bardzo dobrze, Emma Stone też jest spoko ("tylko dlaczego tam nie ma cyckuf
?"). Czekam na kolejną część na Polsacie albo tanio na DVD. Polecam!
Spoiler dwójki
Spoiler:pokaż
- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:
Może i lepsza, nie omieszkam sprawdzić. Tylko szkoda, że 3 część dopiero w 2018 roku (wg newsów z Filmweba)... Cycki Emmy Stone (o ile zagra) już mogą nie być takie fajnt jak terazsmugglersun pisze: Dwójka o wiele lepsza mimo naprawdę udanej jedynki. Garfield może nie jest idealnym aktorem do tej roli bo sporo osób ma zastrzeżenia jakby urwał się z filmów z Zakiem Efronem w roli głównej, ale gra dobrze. Trylogia z Tobim Magłajerem była nudna, przegadana a sam aktor taki zbyt śmieszkowaty.
Spoiler dwójkiSpoiler:pokaż

- Podziękował: 23 razy
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
Z cyklu człowiek-sku_____: Nie zagra, ani ona, ani jej cyckiHemiq pisze:Może i lepsza, nie omieszkam sprawdzić. Tylko szkoda, że 3 część dopiero w 2018 roku (wg newsów z Filmweba)... Cycki Emmy Stone (o ile zagra) już mogą nie być takie fajnt jak terazsmugglersun pisze: Dwójka o wiele lepsza mimo naprawdę udanej jedynki. Garfield może nie jest idealnym aktorem do tej roli bo sporo osób ma zastrzeżenia jakby urwał się z filmów z Zakiem Efronem w roli głównej, ale gra dobrze. Trylogia z Tobim Magłajerem była nudna, przegadana a sam aktor taki zbyt śmieszkowaty.
Spoiler dwójkiSpoiler:pokaż

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Wczoraj (dopiero) widziałem: Złap mnie jeśli potrafisz i byłem w niemałym szoku, bo nawet o tym filmie nie słyszałem wcześniej, a Christopher Walken był genialny. Sam Leonard mi się podobał i ta Amy Adams. Pomijając już fakt, że film jest świetnie wyreżyserowany i z masą świetnych scen. Szczególnie jedna z pierwszych w samolocie: No... no... no... YES! YES! YES! 

- Kontakt:
Nie wróż tak źle, bo się sprawdzi i co będzie?

Wczoraj był na TVN 7. Widzę, że temat o cotygodniowych przeglądach filmów się sprawdzakosharr pisze: Wczoraj (dopiero) widziałem: Złap mnie jeśli potrafisz

- Kontakt:
Z cyklu człowiek-sku_____ vol. 2: to nie jest wróżba

Żeby pozostać w temacie. Niedawno obejrzałem: Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia. Średnia moich znajomych w filmwebie to: 4.25. Ja dałem 6, bo oglądało mi się nieźle. Historia nie najgorsza, chociaż mocno zamerykanizowana (przez co wiadomo jak się skończy). Dość wysoka ocena mimo tego, że:
- Keanu Reeves gra tam samego siebie, więc jedna mina non stop (do takiej roli dobrany jest idealnie)
- jest wiele głupot, szczególnie pod koniec
- w filmie gra Jaden Smith. Dzieciak, który nie ma za grosz talentu ojca, a pcha się do filmów (albo jest pchany) właśnie ze względu na pozycję ojca. Ma rolę typową dla siebie

- Kontakt:

- Kontakt:
@up, mam nadzieję, że widziałeś w wersji reżyserskiej (czyli jakieś DVD). Jest dłuższa, zdaje się, że trwa ponad 3 godziny, ale duuuużo lepiej przedstawia historię. Obejrzałem film nie mając nawet świadomości, że jest to wersja "mniej pocięta" i zastanawiałem się jak można by w ogóle z niego wyciąć jakieś sceny.
- Kontakt:
Nie, widziałem wersję z Polsatu. I trwała lekko ponad 2 godziny bez reklam.Emkas pisze: @up, mam nadzieję, że widziałeś w wersji reżyserskiej (czyli jakieś DVD). Jest dłuższa, zdaje się, że trwa ponad 3 godziny, ale duuuużo lepiej przedstawia historię. Obejrzałem film nie mając nawet świadomości, że jest to wersja "mniej pocięta" i zastanawiałem się jak można by w ogóle z niego wyciąć jakieś sceny.

*SPOILER ALERT 1:

Właśnie skończyłem oglądać jeden z moich ulubionych filmów z kategorii "klasyka" Skazani na Shawshank.
http://www.filmweb.pl/Skazani.Na.Shawshank
Nie bedę opisywał, myślę , że każdy kto lubi bardzo dobre kino a tego filmu jeszcze nie widział (tfu tfu), będzie bardzo zadowolony z tej pozycji !
http://www.filmweb.pl/Skazani.Na.Shawshank
Nie bedę opisywał, myślę , że każdy kto lubi bardzo dobre kino a tego filmu jeszcze nie widział (tfu tfu), będzie bardzo zadowolony z tej pozycji !

- Kontakt:

- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Wiezień Labiryntu,
przeczytałem na szybko pierwszą część książki aby wybrać się do kina, różnice są to trzeba przyznać kilku rzeczy brakuje, trochę dodanych. Gra aktorska ok, fajnie pokazany świat, prawie tak jak go sobie wyobrażałem czytając książkę. Jak byście chcieli obejrzeć to nie nastawiajcie się na arcydzieło kinematografii, a film powinien się spodobać.
przeczytałem na szybko pierwszą część książki aby wybrać się do kina, różnice są to trzeba przyznać kilku rzeczy brakuje, trochę dodanych. Gra aktorska ok, fajnie pokazany świat, prawie tak jak go sobie wyobrażałem czytając książkę. Jak byście chcieli obejrzeć to nie nastawiajcie się na arcydzieło kinematografii, a film powinien się spodobać.
OD 3 dni zacząłem oglądać serial Detektyw. http://www.filmweb.pl/serial/Detektyw-2014-654010
Dedektywi, morderstwa , 95 rok = Dobra podstawa na serial kryminalistyczny
Dedektywi, morderstwa , 95 rok = Dobra podstawa na serial kryminalistyczny

Miasto '44 okazało się być całkiem przyzwoitym filmem. Ot, takie połączenie Szeregowca Ryana i Sali samobójców.
Ogółem jednak jestem dość zadowolony z seansu. Ludzie wyszli w ciszy, pewnie na nich zrobiło wrażenie.
- Podziękował: 489 razy
- Podziękowania: 111 razy
- Kontakt:
Zgodze się jeden z lepszych Polskich filmów w ostatnim czasieZiltoid pisze: Miasto '44 okazało się być całkiem przyzwoitym filmem. Ot, takie połączenie Szeregowca Ryana i Sali samobójców.
Ogółem jednak jestem dość zadowolony z seansu. Ludzie wyszli w ciszy, pewnie na nich zrobiło wrażenie.Spoiler:pokaż
- Podziękował: 489 razy
- Podziękowania: 111 razy
- Kontakt:
To mnie w sumie zachęciłeś do obejrzeniareaper pisze: Wiezień Labiryntu,