Fajnie by było. Dzięki za informacje.upperi pisze: O Alcatraz nie słyszałem nic w kwestii polskiego wydania. Za to Goodbye Deponia pojawiło się na horyzoncie w tym samym czasie co Memoria. Wydawca Memorii planował wydanie ostatniej części Deponii - nie wiem, czy te plany są aktualne. Najwyraźniej mają teraz sezon urlopowy i zamierzają wrócić do pracy pewnie we wrześniu. Możliwe, że coś z tego będzie.
Szpoko.
Ja na jakieś tam nie wiadomo jakie cuda nie liczyłem, jednakże myślałem że zrobią minimum coś takiego jak Cenega z Edycją Specjalną Alana Wake'a. A tak to bida, aż piszczy. W dodatku ultima.pl podaje, że cena standardowa to 79.99 zł. Także IMO o 30 zł (minimum za dużo). A co do edycji premium. To obecnie pod względem jakości do ceny to takich edycji Techlandu nic nie przebije. Tylko trzeba się modlić, by zasilali katalog lepszymi / ciekawszymi tytułami...upperi pisze: Jak na razie jestem rozczarowany zawartością. Liczyłem na coś więcej niż pliki do wydrukowania. Dokładnie to samo dostajemy kupując grę wydaniu cyfrowym. Poczekam na więcej informacji z oficjalnego źródła (cena i zawartość fizyczna pudełka). A już się napalałem na jakąś fajną edycję premium, ale to chyba tylko u Techlandu się zdarza. Szkoda.
Źródło: http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy ... lowa-seria"[...]powróci seria The New Adventure Collection, która obecna była już jakiś czas temu, ale przez przejściowe problemy IQ mogliście o niej zapomnieć. Pierwszą grą, która trafi do starej-nowej serii, będzie Face Noir:
Premiera 12 września, cena - 49,90 zł.[...]"Pudełkowa wersja gry zawierać będzie kolorową, drukowaną instrukcję oraz kolekcjonerski plakat. Na płycie z polską wersją językową gry znajdzie się klimatyczny soundtrack, 10 niezapomnianych utworów jazzowych z gry!
Serio? To jestem trochę zażenowany. Nie spodziewałem się nie wiadomo czego, ale po co w takim wypadku taka marketingowa ściema, że można wgrywać save'y i zachować ciągłość historii. W Wolf Among Us pewnie będzie tak samo(jeśli dostanie 2 sezon).kal3jdoskop pisze: Jeśli mnie pamięć nie myli (bo przyznam, że ogrywałem kolejne odcinki od razu jak wychodziły, więc w przeciwieństwie do jedynki nie przechodziłem gry "ciągiem"), to poza intrem (w którym będzie przedstawionych kilka scenek z jedynki - "wylosowanych", jeśli save'a nie zaimportujesz) nic a nic nie stracisz.
mmach1988 pisze: Moją ulubioną przygodówką jest MachinariumBardzo fajna, ładna, pozytywna i miła w odbiorze gra. Do tego dochodzi jeszcze cudowny soundtrack. Poziom trudności nie jest przegięty, więc dla mnie, laika gatunku, jest plusem. Machinarium jako jedyną przygodówkę przeszedłem więcej niż raz.
Niedawno ukończyłem Art of Murder: Sztuka Zbrodni. Fajna, ale nic mi nie urwała. Miło też wspominam Still Life i Overclocked: Historia o przemocy.
W tym miejscu chciałbym prosić o doradzenie jakiejś fajnej przygodówki z dobrą fabułą i ciężkim klimatem.