Przygodówki

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ja z kolei bardzo lubię całą serię gier z Nancy Drew ;) fabuła jest ciekawa, postaci zabawne, a i pogłówkować trzeba :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

@upperi - wiesz coś o pudełkowych wydaniach przygodówek Deadalic u nas: Goodbye Deponia i 1954: Alcatraz? "Siedzisz w przygodówkach" także może coś wiesz więcej niż inni :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

O Alcatraz nie słyszałem nic w kwestii polskiego wydania. Za to Goodbye Deponia pojawiło się na horyzoncie w tym samym czasie co Memoria. Wydawca Memorii planował wydanie ostatniej części Deponii - nie wiem, czy te plany są aktualne. Najwyraźniej mają teraz sezon urlopowy i zamierzają wrócić do pracy pewnie we wrześniu. Możliwe, że coś z tego będzie.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

upperi pisze: O Alcatraz nie słyszałem nic w kwestii polskiego wydania. Za to Goodbye Deponia pojawiło się na horyzoncie w tym samym czasie co Memoria. Wydawca Memorii planował wydanie ostatniej części Deponii - nie wiem, czy te plany są aktualne. Najwyraźniej mają teraz sezon urlopowy i zamierzają wrócić do pracy pewnie we wrześniu. Możliwe, że coś z tego będzie.
Fajnie by było. Dzięki za informacje.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Z pozdrowieniami dla @upperi ;)
Zaginięcie Ethana Cartera (okładka):
Obrazek
Dodatki do gry dla klientów którzy zakupią grę przed premierą::
* ścieżka dźwiękowa gry
* 4 ekskluzywne tapety
* cyfrowa mapa Red Creek Valley
* album „making of” w pliku PDF
* cyfrowy plakat (w jakości do druku)

Źródło: http://www.empik.com/zaginiecie-ethana- ... ltimedia-p
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Dzięki :D

Jak na razie jestem rozczarowany zawartością. Liczyłem na coś więcej niż pliki do wydrukowania. Dokładnie to samo dostajemy kupując grę wydaniu cyfrowym. Poczekam na więcej informacji z oficjalnego źródła (cena i zawartość fizyczna pudełka). A już się napalałem na jakąś fajną edycję premium, ale to chyba tylko u Techlandu się zdarza. Szkoda.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

upperi pisze: Dzięki :D
Szpoko.
upperi pisze: Jak na razie jestem rozczarowany zawartością. Liczyłem na coś więcej niż pliki do wydrukowania. Dokładnie to samo dostajemy kupując grę wydaniu cyfrowym. Poczekam na więcej informacji z oficjalnego źródła (cena i zawartość fizyczna pudełka). A już się napalałem na jakąś fajną edycję premium, ale to chyba tylko u Techlandu się zdarza. Szkoda.
Ja na jakieś tam nie wiadomo jakie cuda nie liczyłem, jednakże myślałem że zrobią minimum coś takiego jak Cenega z Edycją Specjalną Alana Wake'a. A tak to bida, aż piszczy. W dodatku ultima.pl podaje, że cena standardowa to 79.99 zł. Także IMO o 30 zł (minimum za dużo). A co do edycji premium. To obecnie pod względem jakości do ceny to takich edycji Techlandu nic nie przebije. Tylko trzeba się modlić, by zasilali katalog lepszymi / ciekawszymi tytułami...
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Też nie liczyłem niewiadomonaco, ale skoro to jest polska gra i to od znanego twórcy, to myślałem, że cdp.pl szarpnie się chociaż na jakąś wydrukowaną pocztówkę. Ale jak widać takie numery to nie z nimi - szczerze żałuję, że to właśnie oni wydają tę grę u nas. Wolałbym, żeby zajął się tym Techland - mają różne ciekawe pomysły, może nie wszystkie mi się podobają, ale przynajmniej widać, że im się chce kombinować i nie osiedli na laurach jak cdp.pl. Jak widzę edycje premium od Techlandu, to żałuję, że to jakieś strategie a nie przygodówki.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Próbka z polskiej wersji językowej Zaginięcia Ethana Cartera:

Detektyw Prospero: Miłogost Reczek
Ethan Carter: Kuba Jankiewicz
Missy: Agnieszka Matusiak
Inni: Sławomir Pacek, Sebastian Cybulski

Źródło: http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162, ... iecia.html
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Ekspertem od emisji głosu i związanych z tym kwestii nie jestem, ale jak słuchałem tej próbki to mi mina zrzedła. Przecież to jest wydukane - jakbym miał narysować to co usłyszałem, to narysowałbym płaską linię. :(

I.Zaczęli.Umierać.Ludzie. - no prawie jak Iwona.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Informacje o pudełkowym wydaniu Face Noir od IQ Publishing:
"[...]powróci seria The New Adventure Collection, która obecna była już jakiś czas temu, ale przez przejściowe problemy IQ mogliście o niej zapomnieć. Pierwszą grą, która trafi do starej-nowej serii, będzie Face Noir:
Pudełkowa wersja gry zawierać będzie kolorową, drukowaną instrukcję oraz kolekcjonerski plakat. Na płycie z polską wersją językową gry znajdzie się klimatyczny soundtrack, 10 niezapomnianych utworów jazzowych z gry!
Premiera 12 września, cena - 49,90 zł.[...]"
Źródło: http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy ... lowa-seria
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Już po zakończeniu Walking Dead 2, więc do tych co grali ponawiam pytanie -> warto grać bez save'ów z jedynki? Ile smaczków nam umyka i na ile powiązania są widoczne?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 370 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Jeśli mnie pamięć nie myli (bo przyznam, że ogrywałem kolejne odcinki od razu jak wychodziły, więc w przeciwieństwie do jedynki nie przechodziłem gry "ciągiem"), to poza intrem (w którym będzie przedstawionych kilka scenek z jedynki - "wylosowanych", jeśli save'a nie zaimportujesz) nic a nic nie stracisz.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

kal3jdoskop pisze: Jeśli mnie pamięć nie myli (bo przyznam, że ogrywałem kolejne odcinki od razu jak wychodziły, więc w przeciwieństwie do jedynki nie przechodziłem gry "ciągiem"), to poza intrem (w którym będzie przedstawionych kilka scenek z jedynki - "wylosowanych", jeśli save'a nie zaimportujesz) nic a nic nie stracisz.
Serio? To jestem trochę zażenowany. Nie spodziewałem się nie wiadomo czego, ale po co w takim wypadku taka marketingowa ściema, że można wgrywać save'y i zachować ciągłość historii. W Wolf Among Us pewnie będzie tak samo(jeśli dostanie 2 sezon).
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

http://store.steampowered.com/app/262000/ - remake pierwszego Gabriel Knighta już w przedsprzedaży na steamie
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Moją ulubioną przygodówką jest Machinarium :) Bardzo fajna, ładna, pozytywna i miła w odbiorze gra. Do tego dochodzi jeszcze cudowny soundtrack. Poziom trudności nie jest przegięty, więc dla mnie, laika gatunku, jest plusem. Machinarium jako jedyną przygodówkę przeszedłem więcej niż raz.

Niedawno ukończyłem Art of Murder: Sztuka Zbrodni. Fajna, ale nic mi nie urwała. Miło też wspominam Still Life i Overclocked: Historia o przemocy.

W tym miejscu chciałbym prosić o doradzenie jakiejś fajnej przygodówki z dobrą fabułą i ciężkim klimatem.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Ogrywam The Book of Unwritten Tales 2 na steam early access. Na razie dostępny jest pierwszy rozdział - następny na początku października ma być - i gra jest bardzo dobra. Dzisiaj pojawił się trzecie uaktualnienie i oprócz poprawek technicznych dorzucili dodatkowy, poboczny "quest" - grając Wilburem pomagamy książkom. Pomysł na ten krótki epizodzik jest rewelacyjny.
Spoiler:pokaż
Rewelacyjna gra :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

mmach1988 pisze: Moją ulubioną przygodówką jest Machinarium :) Bardzo fajna, ładna, pozytywna i miła w odbiorze gra. Do tego dochodzi jeszcze cudowny soundtrack. Poziom trudności nie jest przegięty, więc dla mnie, laika gatunku, jest plusem. Machinarium jako jedyną przygodówkę przeszedłem więcej niż raz.

Niedawno ukończyłem Art of Murder: Sztuka Zbrodni. Fajna, ale nic mi nie urwała. Miło też wspominam Still Life i Overclocked: Historia o przemocy.

W tym miejscu chciałbym prosić o doradzenie jakiejś fajnej przygodówki z dobrą fabułą i ciężkim klimatem.

Jeśli idzie o przygodówki z dobrą fabułą i ciężkim klimatem to polecam Sanitarium. Na Steamie nie ma, ale jest do kupienia na GOGu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Jakby kogoś interesowało. Jakiś czas temu w bundlu był black mirror w wersji na steam. Niestety gra cierpiała na crash z powodu jakichś problemów z dźwiękiem i nie szło ukończyć nawet 1 rozdziału. W zeszłym tygodniu gra została zrównana z wersją z gog i nie ma już tych problemów. Właśnie ukończyłem grę bez żadnych problemów.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

IQ Publishing w piątek wydaje:
Meobius Empire Rising. Sugerowana cena: 79.99 zł
1heart. Sugerowana cena: 39.99 zł
Źródło: http://exerion.pl
ODPOWIEDZ