Playfire - pomoc w osiągnięciach/poradniki.

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Dead Island skończyłem na 40 poziomie. Jakiś czas temu ukończyłem tryb fabularny, a dziś po włączeniu praktycznie wszystkie acziki mi zaliczyło i został jedynie ten z 50 levelem. Mam nadzieje że za takie coś nie zbanują.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Nowy rzut:
Spoiler:pokaż
Jakieś porady do Orcs Must Die 2?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Jak ktoś chce 0.10 funtów za zagranie wo Royal Quest to trzeba wejść tu
i klikąć install :D Pobierze wam luchera ważącego 104 mb i naliczy czas, jak go odpalicie :P
Oficjalnie jest teraz head start obt, za króry trzeba płacić za dostęp, ale to właśnie sposób, żeby za darmo zagrać w tą grę za free szybciej niż inni nie płacący ^^ Może komuś się to przyda :)

Co do nowego rzutu, to Guns and Robots będzie za free za jakieś 5h
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

A normalnie nie da rady uruchomić Royal Quest? Nic na Steam nie pisze, że trzeba płacić. Wciskam "Zagraj" i mi się instaluje.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

2 dni temu jeszcze nie było przycisku play w RQ ^^
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nowy rzut:
Przypominam, że z wczorajszego rzutu Guns and Robots jest F2P i można już grać.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

A w dzisiejszym rzucie za ok. 2h będzie za free Rex Rocket ^^

edit:
Wróć, pijany jestem, info nie potwierdzone. Ale ceny nie ma za gre, także może jednak będzie za free :P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nie liczyłbym na to bo ma karty.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Mam pytanie bo chciałem dostać trochę hajsiwa wiec wlaczylem vulcan i włączyłem Royal quest zostawiłem włączony z 10 min i nic tak samo z pixel piracy. Stąd moje pytanie czy żeby dostać pieniadze za pierwszą gre muszę zostawić dłużej wlłączone czy to moze co innego? I czy moge mieć wyłączony program podczas zdobywadnia osiągnięć?
Za odpowiedź z góry dzięki:)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Powinno starczyć 10 minut. Ja co najmniej na 20 min. daje ;P A Vulcan nie jest potrzebny do zaliczania. On jest tylko klientem do strony. PlayFire ma opóźnienia różne. Czasem zaliczy po 5. minutach, czasem godzinach. Najgorzej jest podczas ostatniej doby, bo ich śledzenie może nie wyłapać w terminie, skoro dane pobierają ze strony Steama :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

Miał ktoś tak, że w Guns and Robots pomimo zdobytego osiągnięcia w grze "Para Bellum" nie odhaczyło go na steamie?
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Ethan: Meteor Hunter
Broken arm
Przegrać 10 razy na dowolnym poziomie. Łatwizna.

Orcs Must Die! 2
Cash Money Skulls
Szkoda czasu, trzeba 1000 czaszek zebrać, gdzie najwięcej można zdobyć ich 15 a najszybciej można je zdobyć na którymś poziomie który kończy się w 5 minut.
darkvett pisze: W tym osiągnięciu chodzi o wydanie 1000 czaszek w księdze zaklęć a nie zebranie ich.
Możesz np. zebrać ich 40, wydać w księdze, kliknąć zwrot czaszek i wydać kolejny raz.Najlepsze jest to że licznik wydanych czach się nie resetuje.
MMMMONSTER KILL!
Pierwsza plansza w nieskończonym trybie. Musimy odblokować sobie pułapkę w postaci beczki i ustawiamy je na drewnianym moście. Na Steamie jest poradnik, ale coś tam koleś pisze żeby wykupić ulepszenia do broni, beczek (te akurat miałem wykupione, ale i bez nich można chyba raczej sobie poradzić) itd., ale jak ktoś chce mieć to z głowy to zamiast farmić czaszki można kombinować. Stawiamy ich jak najwięcej i w momencie gdy fala rusza do ataku, uzbrajamy się w bazookę (nie wiem czy jest normalnie dostępna, czy po ukończeniu jakiegoś poziomu) i opóźniamy pierwszy rzut stworków jak tylko się da (bazooka odrzuca przeciwników na boki i kładzie ich na glebę, mija chwila zanim się podniosą). Gdy zacznie pojawiać się druga fala możemy wycofać się na most (ale musimy uważać, że nic nas nie trafiło, bo wtedy będzie bum) i gdy na oko będzie wystarczająca liczba przeciwników żeby zrobić 25+ kombo, strzelamy w jedną beczkę, cieszymy się osiągnięciem.

T.E.C. 3001
Sprint
Też łatwizna, w trybie freeplay (czy jak on się tam zwie) musimy przebiec 2000 metrów. Dla ułatwienia dodam, że można tutaj skakać i robić ślizgi, ja za pierwszymi kilkoma razami tylko motałem się na prawo i lewo :nie: Osiągnięcia/osiągnięcie (mi się dwa odblokowały, jeden to chyba za jakiś krótszy przebiegnięty odcinek) odblokuje się w momencie wyjścia z gry, przynajmniej ja tak miałem.
Ostatnio zmieniony 7 sie 2014, o 13:46 przez FotelSkrzypi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

https://www.playfire.com/a/rewards

Pewnie bug->mogę ponownie uzyskać kasę za link profilu i zapisanie się do newslettera (jeszcze nie sprawdziłem czy zaskoczy)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nowy rzut:
The Expendabros jest darmówką tak samo jak Battle Islands oraz Amazing World z wczoraj.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze: Ethan: Meteor Hunter

Orcs Must Die! 2
Cash Money Skulls
Szkoda czasu, trzeba 1000 czaszek zebrać, gdzie najwięcej można zdobyć ich 15 a najszybciej można je zdobyć na którymś poziomie który kończy się w 5 minut.
Nie do końca się z tym zgodzę. W tym osiągnięciu chodzi o wydanie 1000 czaszek w księdze zaklęć a nie zebranie ich.
Możesz np. zebrać ich 40, wydać w księdze, kliknąć zwrot czaszek i wydać kolejny raz.Najlepsze jest to że licznik wydanych czach się nie resetuje.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

darkvett pisze:
FotelSkrzypi pisze: Ethan: Meteor Hunter

Orcs Must Die! 2
Cash Money Skulls
Nie do końca się z tym zgodzę. W tym osiągnięciu chodzi o wydanie 1000 czaszek w księdze zaklęć a nie zebranie ich.
O tym nie wiedziałem, nawet nie sprawdzałem czy jest taka opcja w grze, skupiłem się tylko na samym poszukiwaniu sposobu na najszybsze uzbieranie tylu czaszek. Dzięki :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Battle Islands - unlock Trooper I- jakieś 5 minut roboty.
Włączamy grę, przechodzimy tutorial następnie klikamy na command bunker i ulepszamy jednostkę mortarman, zużywamy złoto i gotowe. Ktoś się w opisie aczików walnął bo wystarczy 1 jednostkę promować a nie sto. Tak jest to także opisane wewnątrz gry.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Przy Amazing World które jest F2P zniknął przycisk graj/zainstaluj, a jestem pewien że wcześniej był. Czy jest jakiś sposób by to odpalić, czy to jakieś tymczasowe problemy z grą i usunęli na razie tą możliwość?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Noir pisze: Przy Amazing World które jest F2P zniknął przycisk graj/zainstaluj, a jestem pewien że wcześniej był. Czy jest jakiś sposób by to odpalić, czy to jakieś tymczasowe problemy z grą i usunęli na razie tą możliwość?
Z tego co wyczytałem na forum to przejściowe problemy z grą i dlatego usunęli możliwość pobierania. Ponoć pracują nad rozwiązaniem problemu.
mav
Awatar użytkownika
mav
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

boskiapollo pisze:
Noir pisze: Przy Amazing World które jest F2P zniknął przycisk graj/zainstaluj, a jestem pewien że wcześniej był. Czy jest jakiś sposób by to odpalić, czy to jakieś tymczasowe problemy z grą i usunęli na razie tą możliwość?
Z tego co wyczytałem na forum to przejściowe problemy z grą i dlatego usunęli możliwość pobierania. Ponoć pracują nad rozwiązaniem problemu.
Już chyba naprawili - można znowu pobierać.
Zablokowany