Pozwolę sobie skopiować kilka poradników które są jeszcze aktualne:
Alien Swarm - wszystkie osiągnięcia, oryginalny post, ważne do 4 kwietnia.:
Robot Roller-Derby Disco Dodgeball - wszystkie osiągnięcia, oryginalny post 1 i oryginalny post 2, ważne do 6 kwietnia:FotelSkrzypi pisze: Dla osób które chcą szybko odblokować te 3 osiągnięcia w Alien Swarm: gra offline nie odblokuje ani jednego osiągnięcia, możliwe jest to jedynie przy grze sieciowej. Liczba graczy powalająca nie jest, więc trudno by było kogoś znaleźć do pełnej drużyny (osiągnięcie za 0,50 funta) ALE, jest pewien sposób. Wystarczy ściągnąć Alien Swarm dedicate server, dołączyć na swój serwer i dodać boty - w ten sposób, przechodząc jedną-dwie plansze, można odblokować wszystkie trzy osiągnięcia. Trzeba tylko pamiętać o tym, żeby mieć w drużynie technika, a samemu najlepiej wybrać medyka. Na samym początku można trochę poturbować swoich i ich od razu uleczyć, co odblokuje nam "najtrudniejsze" osiągnięcie
Jak dodać boty: http://alienswarm.wikia.com/wiki/Console_commands , zakładka Bots:cl_selectm # -1 (-1 will add a bot to the first open marine slot. Replace -1 with either 0, 1, 2 or 3 to fill that specific slot, slots must be filled progressively.)
Angrenbor pisze: Robot Roller-Derby Disco Dodgeball
On Fire - można zaliczyć podczas team deatmatchu z botami (ustawić jednego przeciwnika) lub podczas zwykłego, nie jest to trudne, po prostu trafić 5 mundków bez zgonu
edit: chyba w ogóle najprościej jest to zrobić na Core podczas Derby, przy tej małej rampie na górną kładkę bot spada prawie zawsze, można się tam czaić i aplikować mu piguły
Horde Veteran - także nie jest trudne, ale wymaga czasu, 1000 botów to kupa roboty. Trzeba stworzyć grę w trybie Horde i zwyczajnie ubijać, ubijać i ubijać boty.
edit. najlepsza do tego wydaje się być mapa Cage - jednopoziomowa, mała, piłek pod dostatkiem. Przy odrobinie szczęścia można fragować boty zaraz po tym jak stracą tarczę.
Catch Me If You Can - nie widziałem ani jednej działającej gry online w tym trybie, na szczęście postęp zalicza się z botami także. Ustawić 2 graczy, bot na Easy i mapa Core. Jest dość trudno na niej manewrować, ale po chwili idzie się przyzwyczaić. Co najważniejsze, boty na niej się gubią, na pozostałych trzeba się nieźle napracować, by zdążyć zaliczać checkpointy przed nimi. Na Core można praktycznie zignorować przeciwnika i zająć się zaliczaniem punktów kontrolnych.
Counter Strike: Global Offensive - osiągnięcie Bunny Hunt (£0,50), oryginalny post, ważne do 4 kwietnia:Angrenbor pisze: Jeszcze odnośnie Robot Roller-Derby Disco Dodgeball i aczika Horde Veteran:
Jeśli gramy na Cage i jesteśmy na tyle szybcy by ubijać boty zaraz po tym jak wyjdą z bezpiecznej strefy to komputer prawie zawsze respi je w konkretnej kolejności i, poza pierwszym, zawsze jadą w kierunku najbliższej piłki. Pierwszego warto zdjąć drugą kulą od lewej bo on zawsze będzie jechał od naszej lewej do środka, drugi pojawi się praktycznie w tym samym miejscu - jeśli go skosimy, trzeba się odwrócić. Trzeci w większości przypadków pojawia się z lewej, gdy go trafimy, znów się odwracamy i prawdopodobnie znów kolejny pojawi się z lewej. A zaraz po nim jeszcze jeden z prawej strony. Do szóstego znów trzeba się odwrócić. W ten sposób, jeśli celnie rzucamy, możemy załatwić piątkę dosłownie w kilkanaście sekund. Jeśli jednak się spóźnimy z którymś, to przeciwnicy pojawiają się wtedy w innych miejscach i ten patent już nie zadziała. Oprócz tego zauważyłem, że boty wchodząc za narożne kolumny bardzo często zawracają i wyjeżdżają tą samą stroną, więc można stosunkowo łatwo zdobyć na nich fraga w takiej sytuacji. Łapać wrogich piłek nie warto, zwłaszcza gdy nie lecą prosto na nas, rzadko kiedy się to udaje i czasem nawet taka tocząca się z wolna może nas załatwić. Plus taki, że lagów jak w grze online nie ma, więc jak trafimy (lub nas trafią) to od razu to widać.
Portal 2 - osiągnięcia Scanned Alone (£0.25) i Drop Box (£0.50), oryginalny post, ważne do 4 kwietnia:gnoll pisze: Jak ktoś nie ma aczika "Bunny Hunt" za £0,50 w CS Go to jest specjalna mapa http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =204928045
Poradnik ogólny - jak odkrywać ukryte osiągnięcia, oryginalny post, bez terminu przydatności (nigdy nie wiadomo, może akurat komuś się przydaKQuest pisze: co do achievementów to ostatnio pojawiło się sporo gier valve. z ciekawości sprawdziłem achievementy z Portala 2 i okazało się, że mam zrobiony tylko pierwszy z trzech (musiałem go zrobić podczas zwykłego przechodzenia gry, więc pewnie każdy kto przeszedł grę go ma). nie miałem za to pozostałych dwóch:
-Portal 2 - unlock Scanned Alone - £0.25
-Portal 2 - unlock Drop Box - £0.50
i o ile ich nie macie to można je zrobić w bardzo prosty sposób, a jeśli dodatkowo przeszliście wcześniej grę to będzie jeszcze szybciej bo możecie zacząć grę w interesujących was rozdziałach.
Scanned Alone robimy w rozdziale 5 i polega na wejściu do urządzenia skanującego wieżyczki, które po prostu musi nas przeskanować. tutorial
Drop Box robimy w rozdziale 2, poziom bodajże 6 albo 7. jak tak teraz patrzę to dziwię się, że przechodząc grę nie zdobyłem tego osiągnięcia. chodzi o to, żeby kostkę umieścić na przycisku bez dotykania jej. najprościej będzie po prostu spojrzeć jak to wygląda na tutorialu.

Starałem się niczego nie ominąć, jeśli jednak coś jest nie tak - dajcie znać. Temat umieściłem w tym samym dziale co temat o samym Playfire, jak ktoś będzie potrzebował pomocy przy osiągnięciu to kliknie w ten bardziej właściwy, a przynajmniej mam taką nadzieję