Fantasy Premier League - liga ŁG

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

I ja się przyłączam z moim "Lechostanem" ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Patrzę i patrzę na te zasady i gra wydaje mi się aż za łatwa do przechytrzenia. Może ktoś z większym stażem (może nawet sama Neira :E ) wskaże mi błędy w moim rozumowaniu?

1.Bramkarz musi być z silnej drużyny, bo musi tracić mało bramek, przydaje się też umiejętność bronienia karnych. Ja widzę dosłownie kilka nazwisk - Courtois (o ile wygra z Cechem), Szczęsny, Howard.

2.Jedyną opłacalną formacją zdaje się być 3-4-3.

3.Gracze spoza pierwszego składu swoich zespołów w ogóle nie powinni być brani pod uwagę, bo nie generują punktów za grę.

4. W roli rezerwowych należy obsadzić najtańszych graczy z pierwszego składu beniaminków. W wypadku kontuzji jakiegoś gracza po każdej kolejce można przecież wytransferować ewentualnego zastępcę.

5. W pomocy najlepiej sprawdzą się skrzydłowi/fałszywe 9 swoich zespołów, strzelający dużo goli, bo liczba goli to podstawowy nabijacz punktów. Jesus Navas/Hazard/Eriksen itd.

6. Jeśli obrońcy to tylko wysocy i ważni przy stałych fragmentach gry - w końcu liczba goli to podstawowy nabijacz punktów.

7. Trójka napastników, najlepiej top topów BPL, oczywiście z pieniędzy zaoszczędzonych na obrońcach i rezerwowych drugiego sortu.

Jedyne emocje to chyba tylko nagłe odkrycia perełek w trakcie sezonu i jakieś transferowe interesy, ale nie ma co walczyć o dobre wyniki jeśli się nie zastosuje do powyższego planu. Czy jednak gdzieś się mylę? Bo pewnie rzeczywiście coś przeoczyłem, system nie może być aż tak prosty ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

WinnersCF

Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (100.33 KiB) Przejrzano 6099 razy
na ławce sami "zapychacze"
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Więc tak, będzie to mój bodaj 4. sezon w FPL - powiedzmy, że nie jestem już świeżym graczem. Miło, że powstała taka inicjatywa na Łowcach! :)

Poza tym, co do postu kolegi powyżej, może postaram się dopowiedzieć nieco z moich doświadczeń.

1. Niekoniecznie - wbrew pozorom nawet warto wybrać GK z przeciętnego zespołu, gdyż w meczu może mieć wiele do roboty, a za każde 3 obrony - 1 pkt w grze, więc nawet jeśli nie zachowa on czystego konta (4 pkt), to nadal ma duże szanse na dobrą zdobycz punktową za w/w obrony.

2. Jeśli w danej kolejce pada mało bramek - wtedy raczej cieszą się osoby, które grały na 5 obrońców, chociaż nie ukrywam, że formacja 3-4-3 jest bardzo popularna.

3. Tutaj raczej się zgodzę - lepiej wziąć np. gracza z pierwszego składu drużyn z dołu tabeli, niż rezerwowego z topowego klubu, który gra ogony - dodatkowo taki zawodnik jest zazwyczaj tańszy.

4. Zgoda, jest to dobra taktyka, przynajmniej ja taką stosuję i z doświadczenia - inni również.

5. Owszem, nie warto inwestować w defensywnych pomocników, gdyż bramek/asyst raczej zbierają mniej niż ich ofensywni koledzy, a do tego za czyste konto KAŻDY pomocnik zyskuje tyle samo - 1 pkt, nieważne od jego roli w drużynie.

6. Wysocy środkowi obrońcy lub przebojowi boczni - tutaj też warto inwestować w obrońców z topowych drużyn, gdyż szansa na czyste konto w danym meczu (4 pkt) jest ogromna.

7. Niekoniecznie - ważny jest też balans zespołu, aby każdy zawodnik punktował, ja nie jestem przekonany co do twojej tezy stawiania wszystkiego na trzech najlepszych (najdroższych?) napastników - ale na pewno wielce wskazane jest posiadanie przynajmniej jednego "cracka" z przodu, którego mianujesz kapitanem (podwójna zdobycz punktowa w kolejce) i o którego postawę jako tako można być spokojnym.

Oczywiście pewnych rzeczy nie jesteśmy w stanie przewidzieć, dam tu za przykład Ramseya lub Barkleya z zeszłego sezony - osoby, które kupiły ich na początku, kiedy kosztowali grosze na pewno nie żałowały, gdyż ich cena szybko poszła w górę a także swoją postawą generowali sporo punktów :tak:

Wrzucę też przy okazji swój skład, ale obawiam się, że jeszcze kilkukrotnie ulegnie on zmianie. Tyle ode mnie, życzę wszystkim powodzenia i miłej zabawy, bo właśnie to w tym wszystkim jest najważniejsze :dziadek:
Załączniki
Szrot Gniezno FC.PNG
Szrot Gniezno FC.PNG (155.19 KiB) Przejrzano 6090 razy
Ostatnio zmieniony 31 lip 2014, o 23:39 przez AdiCzelsiak, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Wielkie dzięki za szybką odpowiedź :P Czyli jednak miałem trochę racji, ale też trochę jej nie miałem :D Pewnie jeszcze sporo pokombinuję ze składem przed startem, ale już mam solidne podstawy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Zespół The Reds:
thereds.PNG
thereds.PNG (158.82 KiB) Przejrzano 6064 razy
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Ja tylko jeszcze dodam, że w FPL analogicznie do rzeczywistości zdarza się masa niespodzianek i czasami taktyka przestaje mieć znaczenie. ;) Ale w tym cała zabawa i emocje.
Awatar użytkownika
Łowca

jeszcze prawie 2 tygodnie do startu, a już jest nas 16 osób w lidze :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dołączam do ligi z Aducan Elbląg . :p
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Skleiłem i swoją Paczkę Gwoździ. Zawsze to ciekawiej będzie śledzić wyniki w Premier League, patrząc również na moich wirtualnych podopiecznych :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Czas grać! Moja drużyna to Tomzacz:
Szczęsny Boruc® - Fonte Terry Koscielny Skrtel Lovren® - Silva Eriksen Barkley Johnson Puncheon® - Dzeko Lambert Torres®
® - Rezerwowy
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dołączyłem i ja z: PiwoToMojePaliwo
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Początek emocji zbliża się wielkimi krokami - startujemy już w najbliższą sobotę! :) Dziękuję za liczny odzew i w ramach przypomnienia proszę osoby, które dołączyły do ligi i nie podały nazwy swojego teamu w tym wątku o nadrobienie zaległości.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Kurcze przegapiłem ten temat :( Od jakiś 20 dni układam skład, w głowie tysiące pomysłów i mimo że do pierwszego gwizdka zostało tak mało czasu to nic ciągle nie jest pewne :D
Dołączę jak zwolnię się z jednej ligi prywatnej, bo można być tylko w 15 Dołączyłem :)

Nazwa teamu - Nowy Targ F.C.

@AdiCzelsiak
1. Bramkarze średnich drużyn już nie są takim łakomym kąskiem jak rok temu, tracą na zmianach w systemie bonusów. To samo ze środkowymi obrońcami. Oczywiście środkowych obrońców ciągle warto brać, ale tylko bramkostrzelnych.

Dla mnie to 3 sezon w FPL, ale w poprzednich dwóch z pewnych powodów musiałem przerwać grę (co widać w moich wynikach :) ), w tym roku mam nadzieję na możliwość aktywnej gry w czasie sezonu.

Jeszcze trochę wskazówek, :dziadek:
- Nie ignorujcie ławki rezerwowych, grający gracze na ławce (nawet z beniaminków) to bardzo ważna rzecz. Zresztą zobaczycie w trakcie sezonu.
-Niemieccy gracze Arsenalu na 90% opuszczą pierwsze kolejki,
-Nie warto brać typowych def pomocników jak Mikel, Matic ponieważ mimo, że w prawdziwym świecie są niesamowicie ważni, to w tej grze nie dadzą nam punktów.
- co do formacji to w tym sezonie rotacja pomiędzy 3-4-3 a 3-5-2 powinna dawać najwięcej punktów.
-I bardzo ważne zwracajcie uwagę na terminarz danych drużyn!

Polecam zawodników przyszłego mistrza Anglii - Chelsea F.C. :trollface:
Ostatnio zmieniony 13 sie 2014, o 18:58 przez DragonNT, łącznie zmieniany 12 razy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

A ja na szybko skleciłem dream teama Laka Szaka. :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dołączyłem jako Strażnicy Ortalionu.;)
Awatar użytkownika
Łowca

Dołączyłem, FC Bunnies
Awatar użytkownika
Łowca

Dołączyłem, Soul Eater.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Mam takie głupie pytanie. Jak się zmienia formację? Może ja już za stary jestem i wzrok nie ten, ale wpatruję się w stronę i nie widzę. :/
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

@Grozt
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale jak np. masz 4-4-2 to żeby zmienić na 3-4-3 to musisz przesunąć rezerwowego napastnika w miejsce obrońcy, którego chcesz zmienić (na tym boisku).
Zablokowany