Fantasy Premier League - liga ŁG

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Zapraszam Was do wspólnej zabawy w zbliżającym się sezonie angielskiej Premier League. Rozgrywka polega na skompletowaniu drużyny na portalu Fantasy Premier League oraz dołączeniu do ligi Łowców. Następnie przez cały sezon 2014/15 walczymy o jak największą ilość punktów. W dużym skrócie dla osób, które jeszcze w FPL się nie bawiły:
  • drużynę ustalamy spośród wszystkich zawodników nadchodzącego sezonu BPL, na co mamy do rozdysponowania budżet transferowy w wysokości do £100 mln oraz ograniczenie do maksymalnie trzech zawodników z jednego zespołu;
  • punkty za poszczególnych zawodników pierwszego składu przyznawane są po każdej kolejce;
  • w trakcie sezonu możemy dokonywać transferów;
Dokładne zasady przyznawania punktów, dokonywania transferów i ustalania składów dostępne są pod tym linkiem.

Aby dołączyć do ligi ŁG należy przejść do zakładki Leagues, następnie wybrać Join a league i zaznaczyć opcję Private league, po czym wpisać kod ligi: 552009-168481.

Aby zachęcić Was jeszcze bardziej do wzięcia udziału w konkursie, jeżeli uzbieramy co najmniej sześciu uczestników, do wygrania będą następujące gry w postaci kluczy/giftów Steam:
  • Shadowrun Returns
  • Football Manager 2013
  • Sang-Froid: Tales of Werewolves
Nagrody przeznaczam dla trzech pierwszych miejsc - miejsca 1. i 2. dodatkowo będą premiowane możliwością wyboru gry (w kolejności zajętych miejsc). Oczywiście moja osoba nie jest brana pod uwagę, zatem w razie konieczności nastąpią odpowiednie przesunięcia.

Łowcy, którzy dołączą do ligi proszeni są o podawanie w tym temacie nazw swoich drużyn. Mój team to: Neira FC.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2014, o 10:59 przez Neira, łącznie zmieniany 2 razy.
Ci użytkownicy podziękowali Neira za ten post:
sitek4h
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 68 razy
Podziękowania: 84 razy
Kontakt:

Mój team to FC Onion :)

Fajna inicjatywa :tak:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 31 lip 2014, o 11:20 przez sitek4h, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Piękna nazwa drużyny. :tak: :D Dzięki za dołączenie!
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Nie można podejrzeć składów drużyn innych uczestników ligi, prawda?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Można, ale dopiero po starcie pierwszej kolejki. Wystarczy wtedy kliknąć na nazwę danej drużyny w tabeli.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 145 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Dołączyłem. Moja drużyna to Dark Horses. A skład jest taki :) :

Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Dołączyłem, a co! Mój team to Boski Team :)

A to moja drużyna:
Załączniki
boski team.JPG
boski team.JPG (52.4 KiB) Przejrzano 6420 razy
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 79 razy
Kontakt:

To i ja dołączyłem. Nazwa klubu - Nazwa Klubu, a skład wygląda tak:
Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

To, gdzie wystawimy piłkarza ma jakieś znaczenie? Widzę, że niektórzy skrzydłowych i bocznych pomocników wystawiają na środku, a tych którzy grają w tym miejscu przesuwają do boków. O braku bocznych obrońców w formacji 4-4-2 nie wspominam.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Właśnie też się nad tym zastanawiałem. U mnie ustawiło ich automatycznie i nie bardzo widzę możliwość nawet ręcznego ich przemieszczenia.
@Neira
Jako najbardziej doświadczona, da się to zrobić? Ma to jakieś znaczenie czy tylko ogólna pozycja?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 79 razy
Kontakt:

To czy zawodnik gra na środku czy też na boku nie ma żadnego znaczenia w tej grze :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

To i mnie przekonaliście :D Nazwa klubu: FC Chernobyl. Starałem się stworzyć maksymalnie zbalansowaną drużynę, chyba się udało ;)
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (148.98 KiB) Przejrzano 6368 razy
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 145 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Nie to gdzie ustawimy danego obrońcę, pomocnika etc. nie ma znaczenia. Potem będziemy zdobywać punkty, za oceny jakie zdobędzie dany zawodnik w danej kolejce (dlatego warto brać piłkarzy, którzy mają szansę zagrać).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

@zax Rozumiem więc, że jeśli z naszego składu nie zagra w danej kolejce 5 zawodników, to automatycznie jeden z nich ma ocenę 0 i nie przynosi nam punktów w klasyfikacji? Nie opłaca się więc branie ogórów by było nas stać na gwiazdy, bo ogórki nie dadzą nam punktów skoro nie będą grać?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

To i ja dołączę ; p
Nazwa klubu - Team
A to moja drużyna:
Obrazek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 29 razy
Kontakt:

Również dołączyłem. Nazwa mojej drużyny to FC Qrystals.
Mój team:
Obrazek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Jeżeli chodzi o pozycje w danej linii, to tak ja już było wspomniane - nie ma to znaczenia. Jak punktują poszczególne linie (za co są dodawane punkty a za co odejmowane) macie wyszczególnione w zasadach na stronie: Help :arrow: Rules :arrow: Scoring. Zawodnicy którzy w danej kolejce "grzeją ławę" w Waszym składzie nie punktują dla drużyny. I tak samo, jeżeli dany zawodnik w rzeczywistości nie wystąpi w meczu, nie daje nam żadnych punktów. Istnieje jednak system automatycznych zmian w określonych sytuacjach, który powiązany jest z "priorytetem" zawodnika na ławce rezerwowych (Help :arrow: Rules :arrow: Managing Your Team).
Ostatnio zmieniony 31 lip 2014, o 12:50 przez Neira, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 57 razy
Kontakt:

Dołączyłem do ligi ŁG. Nazwa mojego klubu: The Blues. Prawdopodobnie mój skład ulegnie jeszcze zmianie przed pierwszą kolejką BPL, ale na tą chwilę wygląda następująco:
Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca

Fajny pomysł :tak: Dołączyłem z zespołem "Zemsta Korwina" :macha: :macha:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Ja także dołączyłem. Nazwa zespołu: Atletriko FC ;)
Zablokowany