Defiance PC non steam

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Witam

Orientuje się ktoś może czy jak Defiance 4 czerwca przechodzi w free to play, czy będzie możliwość na steamie zalogować się do mojego istniejącego profilu gry ze strony trion? Ciekawi mnie to, bo miałbym wtedy defiance na steamie i nie musiałbym od nowa zaczynać grać, a mam wersje deluxe co kiedyś rozdawali za darmo.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

z tego co wiem to tak
steam daje tylko klienta gry a do gry i tak trzeba sie zalogowac kontem TRION
ja np uzywam wersji ze steam Defiance free trial i normalnie mi wszystko dziala od dluzszego czasu
a na koncie TRION mam Defiance i Season pass
Awatar użytkownika
Zbanowany

To fajnie, poczekam do przejścia defiance do free to play i spróbuję sie logowa danymi z rion :)

Ja mam tylko 2013-11-05 Defiance® PC Code Applied DEFIANCE_DIGITAL_DELUXE_SE

reszte mi dołozyli takie coś:
2013-11-27 Defiance Alpha Test Code Applied DLC_ACCESS_ALPHA
2014-1-30 Defiance Alpha Test Code Applied DLC_3_VOUCHER
2014-2-28 Defiance Alpha Test Code Applied DLC_ACCESS_ALPHA
2014-4-03 Defiance Alpha Test Code Applied DLC_5_VOUCHER

Nie weim co to jest ten alpha test, bo na trionie jest defiance i defiance alpha test, tak samo klient defiance i alpha... nie próbowałem tego drugiego klienta...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

no tez mam wersje Alpha ale nie probowalem jeszcze
ale to pewnie do testowania nowych funkcjonalnosci i bugow
Awatar użytkownika
Zbanowany

Wczoraj pograłem po 4 misiecznej przerwie trochę, to widzę ze się sporo w grze pozmieniało. Jakieś punkty reputacji, które są potrzebne, żeby kupić daną broń, bez tego się nie kupi mimo iż ma się kasiore. Ja mam dopiero EGO 536 chyba i słabiutkie bronie, bo tych punktów reputacji mam tylko 60 i nie idzie nic dobrego kupić. pozostaje grać po nocach, robić troche misji pobocznych a potem misje główne to może się nazbiera tej reputacji.
Awatar użytkownika
Zbanowany

Coś to Defiance nie przeszło w free to play.... chyba że wieczorem lub jutro, bo póki co dalej jest 9.99 ojro... Coś sie dzieje teraz, bo servery nie dostępne, może przechodzą do f2p i jakiś update tez sie instalował mi...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

no cos sie dzieje napewno
mi np zniknal Defiance free trial
ale za to pokazuje mi ze mam juz zwyklego Defiance chociaz nigdy go na steamie nie kupowalem
Awatar użytkownika
Zbanowany

Dalej nie ma Defiance na steamie i serwery nie działaja... może to 4 czerwca 2015r ma być :D
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Serwery już działały po przejściu na F2P. Niestety tak jak zwykle po wprowadzeniu nowego patcha trochę im się popsuło, więc teraz naprawiają ]:->
Aktualny status serwerów można sprawdzić tu: http://forums.defiance.com/
Awatar użytkownika
Zbanowany

Znowu wyłaczyli... kiedy sie na steam to pojawi jako f2p, bo chce se dodac do steama a tylko demo tam jest a chce normalnie to zrobic...

Nie da sie grać... grasz a tu connection time out albo server online albo czekac 15minut w kolejce wtf ;/
Dopóki nie naprawią tego to sie grać nie da... max pograsz 3 minuty i już kolesie biegają w miejscu i za chwile connection time out lub servers offline.. spasztecili te gre póki co... trzeba dać se spokój z tą grą chyba tak na tydzień, bo szkoda nerwów i robienia misji po 100razy ;/
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Kiedyś dawali za free tę grę na stronie producenta. Da się jakoś przypisać tę grę na stałę do konta steam w ten sposób?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Paindemonium pisze: Kiedyś dawali za free tę grę na stronie producenta. Da się jakoś przypisać tę grę na stałę do konta steam w ten sposób?
Ściągasz grę przez steam i logujesz się w grze na swoje stare konto
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

no wlasnie ja sie zastanwiam czy jak mam pudelkowa wersje na trion to jak zainstaluje ta ze steam i bede sie logowal przez steama to mi ja doda jak normalna gre pelna z dodatkiem a nie f2p ?
delirein
Awatar użytkownika
delirein

W tym momencie Defiance jest F2P, jeśli nie zakupisz nic przez Steam to najprawdopodobniej gra nie będzie przypisana do konta, miałem tak samo z Riftem - logujesz się i tak Trionem i to u nich jest zarejestrowany twój zakup, nie na Steamie
Awatar użytkownika
Zbanowany

Mam pytanie.
Mianowicie nie moge wejsc na moje konto. Ten cały Glyph mowi mi o tym ze z nowej lokacji sie loguje i wysyła kody autoryzacji ale nic nie dochodzi mi na maila. 26wrzesnia robiłem to pierwszy raz (odpalanie defiance ze steam) to przy logowaniu danymi z konta trion wlasnie takie cos mi zrobilo ale od razu doszło aktywowałem i grałem. Teraz co chwile mi ten kod chce wysyłac i nic mi nie dochodzi na maila. Dane logowanie poprawne, bo sie loguje tylko chce ten kod ktorego nie wysyla albo ktos ukradl konto i zminil maila w co raczej watpie by sie zdarzało w takiej grze jak defiance. Ma może ktoś podobny problem z defiance, ogolnie z trion i glyph?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Folder ze spamem sprawdziłeś, mam nadzieję?
Awatar użytkownika
Zbanowany

Wszystko sprawdzałem... nic mi nie dochodzi, raz we wrzesniu doszło, jak sobie na steamie to sciaglem, bo przedtem miałem tak jka bylo - osobna gre. Wiec wyglada jakby konto mi zajumali...
ODPOWIEDZ