G2A.com - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Wykaz opłat (nie wiem czemu ale nie widać prowizji 8%).
https://www.g2a.com/payments.pdf

Tak na marginesie czytaliście nowy Regulamin?
https://www.g2a.com/terms-and-conditions
Ostatnio zmieniony 14 maja 2014, o 21:24 przez bizon69, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

z pozdrowieniami dla osób, które płacą używając PSC i wypłaca kasę na konto bankowe.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Michael_ pisze: z pozdrowieniami dla osób, które płacą używając PSC i wypłaca kasę na konto bankowe.
Hardcore :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

no to się wk....iłem http://zapodaj.net/images/fcd659521fd6d.png
wyszedłem na minus to jest jakiś skandal xD następnym razem nie będę sprzedawał darmowych gierek hehe.

Zapłaciłem tak
0,15 prowizja za utworzenie aukcji , 0,15 prowizja za zmianę ceny, 0,35 prowizja za udaną transakcję 0,03 prowizja od sprzedaży.

0,4 taki powinien być zysk
0,68 tyle wyniosły prowizję
w ogólnym rozliczeniu 0,28 euro w plecy
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

hahah dobry ten wątek, nigdy tu nie wchodziłem a okazuje się że takie jaja xD
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

AndrewBoss pisze: no to się wk....iłem http://zapodaj.net/images/fcd659521fd6d.png
wyszedłem na minus to jest jakiś skandal xD następnym razem nie będę sprzedawał darmowych gierek hehe.

Zapłaciłem tak
0,15 prowizja za utworzenie aukcji , 0,15 prowizja za zmianę ceny, 0,35 prowizja za udaną transakcję 0,03 prowizja od sprzedaży.

To karma ;-) (BTW. Użyłeś za małego mazaka w paintcie, widać, że Rush Bros :E)
DirtyMac pisze: hahah dobry ten wątek, nigdy tu nie wchodziłem a okazuje się że takie jaja xD
Lol.

Czekamy na wypowiedź przedstawiciela. Czy ktoś zamierza coś zrobić z opłatami wynoszącymi nawet ponad 100% transakcji? Nie widzę wielkiej trudności we wprowadzeniu mniejszych opłat dla "małych" transakcji, bo jak widać to z nimi jest problem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Emkas pisze:
AndrewBoss pisze: no to się wk....iłem http://zapodaj.net/images/fcd659521fd6d.png

Zapłaciłem tak

To karma ;-)
DirtyMac pisze: hahah dobry ten wątek, nigdy tu nie wchodziłem a okazuje się że takie jaja xD
Lol.

Czekamy na wypowiedź przedstawiciela. Czy ktoś zamierza coś zrobić z opłatami wynoszącymi nawet ponad 100% transakcji? Nie widzę wielkiej trudności we wprowadzeniu mniejszych opłat dla "małych" transakcji, bo jak widać to z nimi jest problem.
Nie przesadzaj....trzeba wystawiać gry których wartość będzie troszkę wyższa niż stała wartość prowizji którą trzeba uiścić :)...trochę matematyki nikomu nie zaszkodzi :)....By wyjść na zero (pod warunkiem nie korzystania ze zmiany ceny) nie można wystawić gry tańszej niz 0,55 Euro :)..
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Calandriia pisze:
Emkas pisze:

Zapłaciłem tak

To karma ;-)
Lol.

Nie przesadzaj....trzeba wystawiać gry których wartość będzie troszkę wyższa niż stała wartość prowizji którą trzeba uiścić :)...trochę matematyki nikomu nie zaszkodzi :)....By wyjść na zero (pod warunkiem nie korzystania ze zmiany ceny) nie można wystawić gry tańszej niz 0,55 Euro :)..
Nawet w przypadku gier sprzedawanych za 1 euro, takie prowizje to kpina. Ba, przy większych kwotach, to nadal kpina, bo mamy prowizje, która jest procentową częścią ceny (8%), do tego te stałe 35 centów, opłata za wypłatę zgromadzonych środków, opłata za zmianę ceny itd...
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Nie bój się o moją matematykę ;-) Wiem, że trzeba sobie samemu policzyć, ale skoro takie małe transakcje są dozwolone, to czemu opłaty są większe niż ich wartość? To się na moje nazywa a) chamska chęć zysku b) żerowanie na ludzkiej naiwności/niewiedzy. Czemu w ogóle są jakieś dodatkowe prowizje, pół-jawne opłaty itp.?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Naliczenie prowizji 0,35 euro za rozpoczęte już aukcje, zgodnie z nowym regulaminem to przypadkiem nie jest łamanie prawa przez Was?
Wystawiając keye akceptowało się stary regulamin 8 % prowizji. Wszędzie przyjęte jest że nowy regulamin poprzedzony jest czasem przejściowy, a nie pada informacja zmieniamy regulamin i mamy was gdzieś.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel

Dziękujemy za feedback i sugestie dotyczące naszej usługi Marketplace. Sytuacja zostanie skonsultowana z odpowiednim działem i postaramy się wprowadzić zmiany tak aby usługa była wciąż korzystna dla wszystich sprzedających.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Webciu pisze: https://twitter.com/devolverdigital/sta ... 0606520320
Jakiś komentarz przedstawiciela?
Grubo. Czyli lepiej się wstrzymać z kupowaniem Shadow Warrior...
Awatar użytkownika
Przedstawiciel

Emkas pisze:
Webciu pisze: https://twitter.com/devolverdigital/sta ... 0606520320
Jakiś komentarz przedstawiciela?
Grubo. Czyli lepiej się wstrzymać z kupowaniem Shadow Warrior...

Witam,
nie ma powodu do obaw. Jeżeli jakiekolwiek klucze zostaną zablokowane przez Devolvera, będzie to niezgodne z prawem. Nie przypuszczamy jednak, żeby posunęli się aż tak daleko. Próbowaliśmy dojść do porozumienia z developerem jednak bezskutecznie. Tweet jak można się domyślać nie był do końca przemyślany, radzę przeczytać cały wątek. Ostatecznie sprawą zajmuje się nasz dział biznesowy. Zaniedługo powinien pojawić się o tym artykuł na pewnym znanym branżowym serwisie, będziemy o tym informować.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

G2A.COM pisze: Witam,
nie ma powodu do obaw. Jeżeli jakiekolwiek klucze zostaną zablokowane przez Devolvera, będzie to niezgodne z prawem. Nie przypuszczamy jednak, żeby posunęli się aż tak daleko. Próbowaliśmy dojść do porozumienia z developerem jednak bezskutecznie. Tweet jak można się domyślać nie był do końca przemyślany, radzę przeczytać cały wątek. Ostatecznie sprawą zajmuje się nasz dział biznesowy. Zaniedługo powinien pojawić się o tym artykuł na pewnym znanym branżowym serwisie, będziemy o tym informować.
Oj. To nie jest odpowiedź jakiej oczekiwałbym od profesjonalnego handlowca.

PS
Przeczytałem cały wątek. Zwłaszcza kilka tweetów po włosku. Dało mi to dużo do myślenia.
Ciekawe czy GMG lub GG też zaczynali w taki sposób.
Awatar użytkownika
Łowca

Głównym problemem nowej taryfy jest pobieranie opłat od kupujących , chyba pierwszy na świecie przypadek w sklepie zajmującym się handlem elektronicznym. Rozumiem że właściciele chcą się nachapać ile mogą , ale wszytko ma swoje granice , prawda ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ciąg rozbieżny nie ma ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

@G2A chyba zależy wam bardzo na tym żeby ludzie u was nie kupowali co?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Ta prowizja to tak serio? Nie dość, że ceny w waszym sklepie są spore to dowalając śmieszną prowizję strzelacie sobie w kolano.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Nie do konca rozumiem, niby jest 1€ za wypłąte na paypal, a mi zabrało 2.16€.

EDIT: Rozmawiałem z supportem, teraz jest już 1€ + 1% wypłaty. Nice.
ODPOWIEDZ