Sposób na pobieranie aplikacji na Androida z Google Play

Okazyjne ceny gier na urządzenia przenośne z systemem iOS, Android lub Windows Phone.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Nie widziałem na forum, żeby taki sposób już był. Może się komuś przyda.

Aby pobrać aplikacje tj. pliki apk na Androida z Google Play Store wystarczy wejść na stronę:
http://apps.evozi.com/apk-downloader/ wkleić linka do aplikacji w Google Play, kliknąć Generate Download Link i poczekać aż pojawi się możliwość pobrania.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Ja tylko zapytam, po co miał by być mi plik apk do aplikacji z googleplay?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

@Stary, czasem niektóre apki ze sklepu google lubią znikać. Można też mieć kopie lub emulować sobie na PC jak ktoś lubi.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Po to, że nie trzeba się nigdzie rejestrować ani podawać jakichś danych bym mieć jakiś program.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

yuppy pisze: Po to, że nie trzeba się nigdzie rejestrować ani podawać jakichś danych bym mieć jakiś program.
To i tak bez znaczenia. W internecie i tak są nasze dane. :trollface:
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 32 razy
Kontakt:

Ale co za różnica z darmowymi apkami? Przecież jeżeli instalujesz je na telefonie, to i tak dalej mają dostęp do tych samych rzeczy jak te zainstalowane bezpośrednio, jeżeli mówimy o uprawnieniach.
Zrozumiem robienie kopii zapasowej, ale tak robić wszystkiego co potrzeba, to nie wiem czy to takie potrzebne. Choć znam ludzi, którzy do teraz używają starego winampa i gg, a znalezienie instalek do niech to teraz nie takie proste.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

A mi się przyda. Google Play na moim tablecie wyczynia cuda. Często nie działa, albo nie chce poprawnie zainstalować jakiejś aplikacji. Obecnie wszystko instaluje z .apeków.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

jutro będę testował tablet z androidem na którym nie działa wifi bo w hasle neta z routera są znaki specjalne a nie mogę obecnie zmienić tego hasła

w związku z tym chciałem zapytać gdzie po ściągnięciu tego całego .apeka wrzuca się po usb na tableta (jaki folder)

jak do jutra nikt nie odpowie to pewnie wygogluje albo przejrze foldery po usb na tablecie i pewnie znajdę
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Armin pisze: jutro będę testował tablet z androidem na którym nie działa wifi bo w hasle neta z routera są znaki specjalne a nie mogę obecnie zmienić tego hasła

w związku z tym chciałem zapytać gdzie po ściągnięciu tego całego .apeka wrzuca się po usb na tableta (jaki folder)

jak do jutra nikt nie odpowie to pewnie wygogluje albo przejrze foldery po usb na tablecie i pewnie znajdę
Obojętnie gdzie, później i tak musisz go na tablecie znaleźć, odpalić i zainstalować, tak jak kiedyś pliki .jar
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

ok dzięki za szybką odpowiedz, jutro to sprawdze jak będzie działać to wróce i dam plusika za pomoc :P

P.S. (lekki offtop)
- jaka najlepsza przegladarka www na androida? taka żeby zjadała jak najmniej Ramu tableta i żeby można było dodać strony do ulubionych
- do filmów (też tych z napisami) na tablecie mi polecono MX Player - dobry wybór?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

MX Player Pro jest najlepszym wyborem, a z przeglądarek to może opera?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Thegrzyb pisze: MX Player Pro jest najlepszym wyborem, a z przeglądarek to może opera?
MX Player, Opera, Total Commander - 3 aplikacje które instaluje na starcie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Thegrzyb pisze:
Armin pisze: jutro będę testował tablet z androidem na którym nie działa wifi bo w hasle neta z routera są znaki specjalne a nie mogę obecnie zmienić tego hasła

Obojętnie gdzie, później i tak musisz go na tablecie znaleźć, odpalić i zainstalować, tak jak kiedyś pliki .jar

no niestety nie ma jak wyszukać wgranej .apk na tablecie bo nie mam żadnego managera plików, a bez internetu go nie zainstaluje
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Kontakt:

A w czym problem wpisac znaki specjalne w hasle? Albo zabrac tablet na jakies open wifi.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

keiran pisze: A w czym problem wpisac znaki specjalne w hasle? Albo zabrac tablet na jakies open wifi.
Albo poprosić znajomego żeby wifi udostępnił.
btw podobno w Macu jest free wifi ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Armin pisze:
Thegrzyb pisze:

no niestety nie ma jak wyszukać wgranej .apk na tablecie bo nie mam żadnego managera plików, a bez internetu go nie zainstaluje
Jaki to jest tablet?

Mam 3 propozycje dla Ciebie:

1. Zainstaluj menadżera plików w ten sposób: http://gocheck.eu/2012/12/03/instalacja ... ay-i-wifi/

2. Może zainstaluj aplikację poprzez PC. Jak to zrobić to masz tutaj: http://miuipolska.pl/adb-dzialaniefunkc ... szystkich/

3. Albo udostępnij net na telefon z PC: http://forum.android.com.pl/topic/29340 ... androidem/
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Co do managera plikow polecam jeszcze Astro. Jesli chodzi o przegladarke to ja uzywam ostatnio juz tylko Delphina, bo FF czasami potrafil sam z siebie sie wylaczyc przy kilku kartach.
ODPOWIEDZ