HTC czy Lumia?

Okazyjne ceny gier na urządzenia przenośne z systemem iOS, Android lub Windows Phone.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

W najbliższym czasie mam zamiar zmienić umowę w Play i zostały mi zaproponowane takie oto telefony: Lumia 535, Lumia 735 oraz HTC Desire 620. Zastanawiam się pomiędzy Lumią 735 a HTC jednak nie wiem który byłoby lepiej wybrać, dlatego zwracam się do was o pomoc.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Szczera rada - wypowiedz umowę, a najprawdopodobniej dostaniesz ciekawszą ofertę - robię tak od lat i okazuje się, że zbicie ceny lub poszerzenie oferty zawsze wchodzi w grę ;).

Trudno wskazać, który z tych telefonów jest lepszy - pytanie podstawowe: jakie są Twoje preferencje i do czego telefon ma Ci głównie służyć?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Wszystko zalezy od tego jaki system preferujesz. Mi Windows Phone od poczatku nie lezal w rece to zdecydowalem sie na przesiadke na Androida (z iOS) i na razie nie zaluje.

Co do umow pamietaj ze nowy ma zawsze lepiej. To co ja proponuje sprawdz co oferuja inni.

Np. Galaxy S5 w Orange abo 89.90 jest za 199zl jak zamowisz przez neta + 6miesiecy abo za 0zl. Oczywiscie wszystko za free + 2gb neta. Jak odejmiesz te 6 miechow to abo wychodzi praktycznie 69zl jak u innych.

Z tych 3 wzialbym HTC
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

W sumie zależy mi na tym, żeby miał dobry aparat i ma służyć do dzwonienia, smsowania i czasem do przeglądania neta. WP wygląda dosyć schludnie, to co najważniejsze jest od razu dostępne, jednak jakoś niespecjalnie jestem do niego przekonany(uzywałem jedynie nakładki na sgs2 i bez rewelacji), co do androida... wiadomo, dosyć szybko jest się w stanie zamulić jakimś śmieciem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Posiadam Lumie z WP 8.1 i gorąco polecam, wykonanie jak i system bardzo dobre. Oprócz tego częste aktualizacje, nie wiesza się, nie zamula, w przyszłości update do WP 10, a do tego co napisałeś, sprawdzi się idealnie. Jeszcze raz polecam :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Powiem to co kolega powyżej, idź do salonu złóż wypowiedzenie, bardzo szybko zadzwoni Pani konsultantka bardzo preferencyjną ofertą. To opcja jeżeli Ci zależy na numerze i na Play.
Jeżeli nie, czyli patrz mój przypadek to lepiej zrezygnować z Play i wziąć np Virgin Mobile,a telefon kupić samemu, np. Asus Zenfone 5. Ja zakupiłem i jestem bardzo zadowolony, oczywiście teraz rynek smartphonów o dobrych lub bardzo dobrych parametrach w przystępnej cenie szybko się rozwija. Do wyboru masz Asusa,Lenovo, Meizu, myPhone. A jak się boisz trochę mało znanych firm to polecam LG. Htc odradzam z tego względu, że owszem nakładka systemowa bardzo fajna i funkcjonalna ale najlepiej sprawdzają się w modelach z najwyższej półki, a to z prostej przyczyny jest bardzo zasobożerna. Mało tego sądzę że ten model nie dostanie żadnej aktualizacji już Androida.

Tak są moje prywatne odczucia, najlepiej zrezygnować z umowy wziąć ofertę na kartę i samemu kupić takiego fona jaki Ci się podoba a nie jakiego operator wciska w "promocyjnej ofercie" ;) pzdr
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

@Przygi Pewien czas temu patrzyłem na tego Zenfone 5, jednak z tego co widziałem to parametrami nie odbiega za daleko od SGS2. A na numerze mi zależy i postanowiłem zmienić mixa na abonament (kwestia beznadziejnych pakietów).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Zer0 pisze: @Przygi Pewien czas temu patrzyłem na tego Zenfone 5, jednak z tego co widziałem to parametrami nie odbiega za daleko od SGS2. A na numerze mi zależy i postanowiłem zmienić mixa na abonament (kwestia beznadziejnych pakietów).
Numer możesz bezproblemowo przenosić z sieci do sieci. W momencie rezygnacji otrzymujesz nową ofertę, bo będą chcieli Cię utrzymać - przy rezygnacji często jest rozmowa z innym konsultantem, który ma większe pole manewru (my z żoną urwaliśmy kilkaset złotych na telefonie z jabłkiem, a że mnie nie zależało na tym, by zostawać w Play, to przeniosłem numer do innego operatora i dostałem relatywnie tanio zet-trójkę i jakieś dodatkowe pakiety na internet na terenie UE i obniżkę abonamentu na kilka miesięcy).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Może nie odbiegać ale ma obiecaną aktualizację do andka 5.0,a i jak dobrze się przyjrzysz to Asus ma 2 gb ramu, co w przypadku andka robi różnicę w połączeniu z dobrze opracowaną nakładką wręcz kolosalną, wydaje mi się że wiele osób się ze mną zgodzi. A co do numeru to zawsze możesz przenieść https://virginmobile.pl/przenies-numer. Wiesz nie musi to być Asus, na rynku jest naprawdę wiele ciekawych alternatyw z lepszymi parametrami i po ciekawszych cenach niż oferują operatorzy. Ja z Playem już 6 lat jestem i widzę jedno, interesuje ich klient który przychodzi do nich, stałego mają w d...ie, pewnie dużo osób powie że Ameryki nie odkryłem, ale najlepiej przekonać się na własnej skórze. Na plus dodam, że jak przechodzisz to w ofercie za 49 złotych masz 10 GB transferu ;-)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Zenfone 5 nie odbiega parametramy daleko od SGS2? Przecież to jest dwukrotnie jesli nie więcej wydajniejszy układ na tym Atomie. Ten telefon ma lepsze podzespoły niż SGS3. To jest mniej więcej poziom Desire 620G na mediateku i tego bym radził wybrać jeśli jest możliwość (co do autora), bo wersja z "G" jest lepsza, chociaż wadą jest brak LTE.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

dokładnie tak :tak:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Ja niedawno przesiadłem się z zamulającego Androida na Lumię 530 i jest świetnie. Wszystkie potrzebne aplikacje są w Sklepie, boli tylko brak Snapchata. Nie ma żadnych lagów, i w przeciwieństwie do Androida można instalować aplikacje bezpośrednio na karcie SD, co jest bardzo przydatne, gdy ma się mało pamięci wbudowanej. WP 8.1 zajmuje niestety dużo, więc karta SD po jakimś czasie będzie Ci i tak potrzebna, u mojego kolegi system zajmuje prawie 4 GB, u mnie lekko ponad 2 GB.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

smugglersun pisze: Zenfone 5 nie odbiega parametramy daleko od SGS2? Przecież to jest dwukrotnie jesli nie więcej wydajniejszy układ na tym Atomie. Ten telefon ma lepsze podzespoły niż SGS3. To jest mniej więcej poziom Desire 620G na mediateku i tego bym radził wybrać jeśli jest możliwość (co do autora), bo wersja z "G" jest lepsza, chociaż wadą jest brak LTE.
W takim razie patrzyłem na inny telefon i źle mi się skojarzyło.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

zdecydowanie z wyżej wymienionych to "Lumia 735" będzie najlepsza :) nie będe tu już kontynuował wątku o tym jaki to Android jest zły, dlatego krótko piszę co szczerze mogę polecić : )
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ufolec pisze: zdecydowanie z wyżej wymienionych to "Lumia 735" będzie najlepsza :) nie będe tu już kontynuował wątku o tym jaki to Android jest zły, dlatego krótko piszę co szczerze mogę polecić : )
Mógłbyś powiedzieć czemu, bo bez tego ten post wygląda odrobinkę fanboysko.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Bo taki jest. Nie da się tutaj wyciągnąć jednoznacznych wniosków z tego, który wybrać. 735 to już jest przynajmniej jakiś poziom. Sprzętowo lepszy jest HTC, poprawiona wersja snapdragona 400 (410) ma trochę przewagi nad podstawową wersją, chociaż 64 bity nadal wyglądają średnio. Aparat - parametry wg xda lepsze też w Desire (nie chodzi o mpx), chociaż lumia nie robi złych zdjęć. Kwestia tego co kto lubi - czy android czy wp. Bajki o tym, że lumia znacznie lepsza bo nie tnie a Android tnie po wyjęciu z pudełka dawno zostały obalone. Kitkat to nie Froyo. Działanie systemu pod względem szybkości jest podobne i wszystko zależy od używania. Każdy telefon będzie zamulać jak będzie się zapychać go wszelkim syfem, a WP wcale nie działa jak iOS.

Do porozumienia nie dojdziesz. To nie jest forum specjalistyczne, fani Androida będą zachęcać do Androida, fani WP będą zachęcać do WP, z każdej strony powielając mity dotyczące każdej z platform. Prywatnie wziąłbym HTC, ze względu, że to HTC i to naprawdę udany smartfon ze średniej półki. Trochę większy od Lumii, aczkolwiek wybór smartfona z WP nie byłby taki zły. W porównaniu do Twojego SGS2 różnica będzie ogromna, większa niż po np przesiadce z SGS2 na SGS3. Coś innego jeszcze masz do wyboru tam?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Problem w tym, że niespecjalnie dali mi w czym wybierać. Osobiście zastanawiałem się jeszcze nad HTC One M7 ale pomimo plusów (więcej RAM, większa częstotliwość CPU i wyświetlacz 1080p) ma aparat słabszy od 620 i nie ma slotu na karty pamięci.

Oferta jest dostępna tutaj: link. Opcja za 59,99.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Jeśli telefon ma służyć do dzwonienia i kontaktu ze światem polecam Lumie, stosunkowo szybszy telefon, dobra jakość połączeń ( jeszcze nie słyszałam od nikogo aby gubił zasięg ) dosyć duży ale mimo wszystko dobry jakościowo ekran, chociaż minusem są dosyć spore ramki wokół niego, bateria nawet ładnie trzyma.

Natomiast HTC moim zdaniem bardziej sprawdzi się do zabawy, jeśli ktoś lubi mieć zaśmiecony telefonik milionem niepotrzebnych aplikacji to ten telefon jest odpowiedni. Mimo wszystko urządzenie robi dobre zdjęcia,ma duży ekran, jakość wykonania telefonu nie jest zła.

HTC One M7 nie miałam styczności tym z telefonem, ale na logikę biorąc to chyba dobrym rozwiązaniem na wydajność jest brak slotu na kartę pamięci i słabszy aparat (mniej tak cennych %% zużycia baterii) szukają lepszych rozwiązań i starają się usunąć zbędne bajerki, ale czy idą w dobrą stronę?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Górnik z Ciebie niezły, trochę za późno piszesz bo od niedawna już mam HTC.
Zablokowany