Nie widzę takiego tematu w tym dziale, więc zakładam.
http://playblink.com/
Większość z Was pewnie zna już Playblink. Myślałem, że to bliźniak Gameminera, więc z góry nastawiłem się na żmudne klikanie i czekanie na swoją wygraną.
Jednak już po 4 dniach wygrałem swoją pierwszą grę, a było to Life is Feudal, więc nie jest źle. Łącznie w przeciągu 2 tygodni wygrałem 3 gry-1 z GA, a kolejne z shoutboxa.
O co w tym chodzi?
Jest kilka rodzajów giveawayów:
-zwykły
-z grą
-shoutboxowy
Zwykły: wystarczy dołączyć do giveawaya.
Z grą: trzeba zagrać w jedną z dwóch gier. Wynik gry nie wpływa w znaczący na losowanie, bo nawet jeżeli zdobyłeś 2 punkty to nadal liczysz się w walce o grę.
Shoutboxowy: pojawia się kiedy ktoś rozdaje grę na shoutboxie. Trzeba wykazać się zręcznością i refleksem, przez co zdobędziemy grę. Klikamy na odnośnik, wpisujemy captchę i jak się uda to gra jest Nasza.
W serwisie każdy użytkownik ma swój poziom, który wzrasta poprzez dodawanie gier i wpłaty. Niestety, cd-keye można rozdawać tylko i wyłącznie na SB, ponieważ serwis zabrania tworzenia giveawayów z kluczami (a mój Life is Feudal był w postaci klucza i nikt nic z tym nie zrobił, ale gra działa
). Zabrania się także rozdawania gier z blokadą regionalną. Dzięki wpłatom możemy korzystać z Charity Giveaways, gdzie trafimy tam raczej na gry z wyższej półki.
Korzyści dla poziomów prezentują się tak:
Poziom; Maksymalna liczba punktów; Liczba punktów na godzinę; Liczba prób w giveawayach z grami.
Punkty wzrastają na godzinę, dzięki achievementom oraz wystawionym grom.
Tutaj nie musimy czekać na to, aż osoba wyśle nam gift, ponieważ musi ona jeszcze przed zgłoszeniem gry oddać go na rzecz PB.
Na dodatek możemy brać udział w GA za grą, którą już posiadamy.
Po wygraniu gry na SB musimy odczekać 24h przed zdobyciem kolejnej. To samo tyczy się wygrywania standardowych giveawayów, w których ten czas wynosi aż 3 dni i przez ten okres nie możemy dołączyć do żadnego giveawaya. Można to ominąć, jeżeli jesteś charity member. Można regiftować.
Za poleconego dostaniemy 50 punktów i 20% jego wpłat.
http://playblink.com/
Większość z Was pewnie zna już Playblink. Myślałem, że to bliźniak Gameminera, więc z góry nastawiłem się na żmudne klikanie i czekanie na swoją wygraną.
Jednak już po 4 dniach wygrałem swoją pierwszą grę, a było to Life is Feudal, więc nie jest źle. Łącznie w przeciągu 2 tygodni wygrałem 3 gry-1 z GA, a kolejne z shoutboxa.
O co w tym chodzi?
Jest kilka rodzajów giveawayów:
-zwykły
-z grą
-shoutboxowy
Zwykły: wystarczy dołączyć do giveawaya.
Z grą: trzeba zagrać w jedną z dwóch gier. Wynik gry nie wpływa w znaczący na losowanie, bo nawet jeżeli zdobyłeś 2 punkty to nadal liczysz się w walce o grę.
Shoutboxowy: pojawia się kiedy ktoś rozdaje grę na shoutboxie. Trzeba wykazać się zręcznością i refleksem, przez co zdobędziemy grę. Klikamy na odnośnik, wpisujemy captchę i jak się uda to gra jest Nasza.
W serwisie każdy użytkownik ma swój poziom, który wzrasta poprzez dodawanie gier i wpłaty. Niestety, cd-keye można rozdawać tylko i wyłącznie na SB, ponieważ serwis zabrania tworzenia giveawayów z kluczami (a mój Life is Feudal był w postaci klucza i nikt nic z tym nie zrobił, ale gra działa

Korzyści dla poziomów prezentują się tak:
Kod: Zaznacz cały
Level 1: Maximum points up to 50: Get 1 point every hour: Get 1 try on each giveaway.
Level 2: Maximum points up to 60: Get 1 point every hour: Get 2 tries on each giveaway.
Level 3: Maximum points up to 75: Get 2 points every hour: Get 2 tries on each giveaway.
Level 4: Maximum points up to 90: Get 2 points every hour: Get 2 tries on each giveaway.
Level 5: Maximum points up to 100: Get 3 points every hour: Get 2 tries on each giveaway.
Level 6: Maximum points up to 125: Get 3 points every hour: Get 3 tries on each giveaway.
Level 7: Maximum points up to 150: Get 3 points every hour: Get 3 tries on each giveaway.
Level 8: Maximum points up to 175: Get 3 points every hour: Get 4 tries on each giveaway.
Level 9: Maximum points up to 200: Get 4 points every hour: Get 4 tries on each giveaway.
Level 10: Maximum points up to 250: Get 5 points every hour: Get 5 tries on each giveaway.
Level 11: Maximum points up to 300: Get 5 points every hour: Get 6 tries on each giveaway.
Level 12: Maximum points up to 350: Get 6 points every hour: Get 7 tries on each giveaway.
Punkty wzrastają na godzinę, dzięki achievementom oraz wystawionym grom.
Tutaj nie musimy czekać na to, aż osoba wyśle nam gift, ponieważ musi ona jeszcze przed zgłoszeniem gry oddać go na rzecz PB.
Na dodatek możemy brać udział w GA za grą, którą już posiadamy.
Po wygraniu gry na SB musimy odczekać 24h przed zdobyciem kolejnej. To samo tyczy się wygrywania standardowych giveawayów, w których ten czas wynosi aż 3 dni i przez ten okres nie możemy dołączyć do żadnego giveawaya. Można to ominąć, jeżeli jesteś charity member. Można regiftować.
Za poleconego dostaniemy 50 punktów i 20% jego wpłat.