Playblink

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Nie widzę takiego tematu w tym dziale, więc zakładam.

http://playblink.com/

Większość z Was pewnie zna już Playblink. Myślałem, że to bliźniak Gameminera, więc z góry nastawiłem się na żmudne klikanie i czekanie na swoją wygraną.

Jednak już po 4 dniach wygrałem swoją pierwszą grę, a było to Life is Feudal, więc nie jest źle. Łącznie w przeciągu 2 tygodni wygrałem 3 gry-1 z GA, a kolejne z shoutboxa.

O co w tym chodzi?

Jest kilka rodzajów giveawayów:
-zwykły
-z grą
-shoutboxowy

Zwykły: wystarczy dołączyć do giveawaya.

Z grą: trzeba zagrać w jedną z dwóch gier. Wynik gry nie wpływa w znaczący na losowanie, bo nawet jeżeli zdobyłeś 2 punkty to nadal liczysz się w walce o grę.

Shoutboxowy: pojawia się kiedy ktoś rozdaje grę na shoutboxie. Trzeba wykazać się zręcznością i refleksem, przez co zdobędziemy grę. Klikamy na odnośnik, wpisujemy captchę i jak się uda to gra jest Nasza.

W serwisie każdy użytkownik ma swój poziom, który wzrasta poprzez dodawanie gier i wpłaty. Niestety, cd-keye można rozdawać tylko i wyłącznie na SB, ponieważ serwis zabrania tworzenia giveawayów z kluczami (a mój Life is Feudal był w postaci klucza i nikt nic z tym nie zrobił, ale gra działa :lol: ). Zabrania się także rozdawania gier z blokadą regionalną. Dzięki wpłatom możemy korzystać z Charity Giveaways, gdzie trafimy tam raczej na gry z wyższej półki.

Korzyści dla poziomów prezentują się tak:

Kod: Zaznacz cały

Level 1: Maximum points up to 50: Get 1 point every hour: Get 1 try on each giveaway.
Level 2: Maximum points up to 60: Get 1 point every hour: Get 2 tries on each giveaway.
Level 3: Maximum points up to 75: Get 2 points every hour: Get 2 tries on each giveaway.
Level 4: Maximum points up to 90: Get 2 points every hour: Get 2 tries on each giveaway.
Level 5: Maximum points up to 100: Get 3 points every hour: Get 2 tries on each giveaway.
Level 6: Maximum points up to 125: Get 3 points every hour: Get 3 tries on each giveaway.
Level 7: Maximum points up to 150: Get 3 points every hour: Get 3 tries on each giveaway.
Level 8: Maximum points up to 175: Get 3 points every hour: Get 4 tries on each giveaway.
Level 9: Maximum points up to 200: Get 4 points every hour: Get 4 tries on each giveaway.
Level 10: Maximum points up to 250: Get 5 points every hour: Get 5 tries on each giveaway.
Level 11: Maximum points up to 300: Get 5 points every hour: Get 6 tries on each giveaway.
Level 12: Maximum points up to 350: Get 6 points every hour: Get 7 tries on each giveaway. 
Poziom; Maksymalna liczba punktów; Liczba punktów na godzinę; Liczba prób w giveawayach z grami.
Punkty wzrastają na godzinę, dzięki achievementom oraz wystawionym grom.

Tutaj nie musimy czekać na to, aż osoba wyśle nam gift, ponieważ musi ona jeszcze przed zgłoszeniem gry oddać go na rzecz PB.
Na dodatek możemy brać udział w GA za grą, którą już posiadamy.

Po wygraniu gry na SB musimy odczekać 24h przed zdobyciem kolejnej. To samo tyczy się wygrywania standardowych giveawayów, w których ten czas wynosi aż 3 dni i przez ten okres nie możemy dołączyć do żadnego giveawaya. Można to ominąć, jeżeli jesteś charity member. Można regiftować.

Za poleconego dostaniemy 50 punktów i 20% jego wpłat.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Mam pytanie z tego co widzę to poza Tropico 4 collectors edition to gry z bundli posiadające klucz a nie gifty. Wystawiałeś już coś kiedyś u nich? Widzę, że sam klucz wygrałeś, ale nie chcę mieć problemów, że ktoś się wpieni bo dostał klucz i walną mi bana czy coś.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Gry dodają raz na jakiś czas. Ostatnio nie było nic dla L1 przez 3 dni i teraz nastąpił rzut Tropico i kilku innych. Wystawiłem gift do The Ship, ale wciąż czekam w kolejce. Bana Ci nie dadzą, bo kto będzie się przejmował, jeżeli gra mu działa :D? Poza tym to wszystko musi przejść przez administrację i skoro klucz do Life is Feudal przeszedł bez problemów to ten regulamin jest mocno naginany. Najwyżej nie przejdzie Twój giveaway i tyle. Polecam naklepać dużo punktów, zrobić donate i dołączyć do wszystkich charity giveaways, bo tam jest po 100 wejść i są tam gry typu CoD Ghosts Gold Edition, Castlevania Lord of shadow 2, Mortal Kombat Komplete Edition, Thief, a te gry potrzebują dosyć dużej ilości punktów, ale gdy masz reffów to bułka z masłem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Kluczyk który wygrałeś był chyba z losowania deweloperskiego z większą ilością nagród. Zwykły użytkownik może wystawiać losowania tylko z giftami (poza kluczami na SB). Jeśli jednak jest jakaś furtka umożliwiająca obejście systemu, to na upartego bana można dostać - ktoś będzie chciał wygrać gift (który może łatwo odsprzedać, ma pewność, że nie jest aktywowany, itp.), to otrzymanie klucza może go jednak nie interesować, ale to tylko taka teoretyczna dywagacja, bo sam się z czymś takim nie spotkałem.
Bez inwestowania można bez problemu wygrać, choć większość takich losowań dla pierwszego poziomu to gry które były za grosze (wiem co mówię - 2,5 roku stażu na PB i 25 wygranych ;) ).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

a ja właśnie wczoraj się tam zarejestrowałem w związku z przerwą na SG
obecnie z tych gier na L1 to nie mam zbytnio na co wydawać punktów

czyli mówicie, że wynik w minigerce przed dołączeniem do giba nie ma znaczenia na wylosowanie zwycięzczy?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

To nie było losowanie developerskie.
W L1 zdarzyły się w tym miesiącu dosyć dobre gry, ale teraz szału nie ma i lepiej wejść na wyższy poziom lub od razu ruszyć na charity, jednak jest to dosyć ryzykowne.

@Up, teoretycznie zwiększa szanse, ale nie wiem jak to ma się w praktyce.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Osobiście odradzam tą stronę. Nie da się nic wygrać bez wkładu własnego.

Co do autentyczności autora... widzę, że kolega spamuje większość stron internetowych robiąc reklamę serwisowi^^
Wczoraj jego temat na darkwarez wylądował w koszu po 1h ;)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Póki nie zamieszcza żadnych reflinków, to spokojnie może sobie pisać.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Spamuję większość stron? Człowieku, nie wiem gdzie Ty masz oczy. Wstawiłem to tutaj i na DW, ale społeczność DW w tym momencie to elyta gimnazjów z IQ na poziomie rozmiaru stopy. A, i wpadł do kosza, bo sam go zgłosiłem. Nie miałem zamiaru dyskutować z tymi ludźmi.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 144 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

tomas1395 pisze: To nie było losowanie developerskie.
Mylisz sie, to byly losowania deweloperskie. Dlatego byly one oznaczone jako special giveaways i w kazdym wygrywalo kilkunastu/kilkudziesieciu szczesliwcow.
tomas1395 pisze: Bana Ci nie dadzą, bo kto będzie się przejmował, jeżeli gra mu działa :D? Poza tym to wszystko musi przejść przez administrację i skoro klucz do Life is Feudal przeszedł bez problemów to ten regulamin jest mocno naginany.
Nie dadza bana, bo nie zrobia ga. Jest wyraznie napisane, ze wystawiac mozna tylko i wylacznie gifty:
Please note that we do not allow keys/serials. If the game has a 30 days trade restriction on Steam, you can gift it to the bot (instead of trading).
This page allows you to submit your tradable Steam Gifts to PlayBlink (no keys!).
Trzeba pamietac, ze to ekipa PB tworzy losowanie oraz okresla jego typ, dlugosc trwania czy tez ilosc punktow potrzebnych by do niego wejsc. My tylko dajemy gre, ktora po zaakceptowaniu trzeba przeslac botowi. Od razu wspomne, ze nie kazda gre przyjma. Takie "Gun Monkeys" albo "Bad Rats" zostaly wycofane z listy dozwolonych gier. Wiec tak latwo poziomu sobie tam nie nabijecie. :P
Armin pisze: czyli mówicie, że wynik w minigerce przed dołączeniem do giba nie ma znaczenia na wylosowanie zwycięzczy?
Im wiecej punktow zrobisz, tym masz wieksze szanse na wygrana w mixed giveaways. Zdarzaja sie losowania gdzie wygrywaja ludzie co osiagneli 13 000-14 000 punktow, ale to jest rzadkosc. Wiekszosc ludzi wygrywa majac wynik w okolicach 25 000 punktow. Dlatego nie zdziw sie jak zrobisz np. 40 000 pkt a ga wygra ktos z wynikiem 22 400.
Autor tematu zapomnial wspomniec, ze sa dwa rodzaje losowan gdzie trzeba zagrac w gre. Napisal o mixed a jest jeszcze blink, gdzie zawsze wygrywa osoba ktora zdobyla najwiecej punktow na koniec losowania.
If it’s a random giveaway, you’ll be signed up and a random winner will be chosen when the giveaway ends. If it’s a blink giveaway, you’ll play a short skill-based mini game known as a ‘blink’, and the player with the most points at the end of the giveaway will be the winner. If it's a mixed giveaway, you will play a short skill-based mini game, the higher you score, the more chance you will have to automatically get selected by our system.
Kenshi pisze: Osobiście odradzam tą stronę. Nie da się nic wygrać bez wkładu własnego.
lolz
Najlepiej zeby wszystko bylo za darmo!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

SPECIAL GIVEAWAYS
Zero Gear 1000 Steam keys
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Dziś wpadło mi Gorky 17 z SB giveaway no i na gameminerze cosik wygrałem.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

tomas1395 pisze:
Jednak już po 4 dniach wygrałem swoją pierwszą grę, a było to Life is Feudal, więc nie jest źle. Łącznie w przeciągu 2 tygodni wygrałem 3 gry-1 z GA, a kolejne z shoutboxa.
Jak długo czekałeś na gifty? Ja czekam już szósty dzień. Jak wygląda proces przekazania gifta (propozycja wymiany?).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 144 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

andrzej009 pisze:
tomas1395 pisze:
Jak długo czekałeś na gifty? Ja czekam już szósty dzień. Jak wygląda proces przekazania gifta (propozycja wymiany?).
Gift jest zawsze wysylany na maila. Powinienes go dostac w ciagu 3 dni, rzadko zdarza sie zeby czas oczekiwania byl dluzszy. Jednak takie sytuacje tez maja miejsce.
Na poczatek wejdz na http://playblink.com/?do=account&act=wins i zobacz jaki status ma gra (Pending czy Delivered). Jak ma pierwsza opcje, to poczekaj jeszcze 2-3 dni i potem na forum o tym napisz/wyslij maila do supportu. Jezeli jest dostarczona, to sprawdz czy nie wrzucilo wiadomosci do spamu. Jak jej tam nie bedzie, to pisz posta w temacie http://playblink.com/forum/6147-game-no ... e-to-re/7/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

od kilku dni playblink nie trzyma mi sesji i musze się ciągle na nowo logować - też tak macie?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Wprowadzili chyba tylko logowanie via steam, wcześniej można się było logować także swoim loginem i hasłem - także tutaj szukałbym problemu. (Też mi nie trzyma sesji jako jedyny ze stron z Gibami)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

a to dzięki za info

(mi jeszcze steamcompanion z innych stron z gibami nie trzyma sesji ale to marna strona)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Armin pisze: od kilku dni playblink nie trzyma mi sesji i musze się ciągle na nowo logować - też tak macie?
Trzyma trzyma. Moze nie tak dlugo jak wczesniej ale trzyma. Przed chwila wszedlem a ostatni raz logowalem sie krotko przed polnoca i nie bylo problemu. Po prostu skrocili waznosc ciasteczek.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ich admin pisał, że ma niby 90 dni trzymać. Już kilka razy się musiałem logować.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Ja codziennie muszę się od nowa logować. Jak wcześniej logowanie było bez steamid to sesja trzymała bardzo długo.
Zablokowany