Samsung S4 czy inny ? - Abonament

Okazyjne ceny gier na urządzenia przenośne z systemem iOS, Android lub Windows Phone.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Hej :)

Więc co myślicie o tej ofercie ? http://www.orange.pl/klienci_ind/smart_ ... oCOYfw_wcB

Niby 89,99 zł ale... -20 zł się podobno odejmuje jak się korzysta z neostrady + telewizji od orange.. ale nie wiem czy to tak działa może ktoś więcej coś wie i czy warto?

Ewentualnie oferowano mi na firmę 40 zł + 10,50 zł netto miesięcznie za miesiąc LG G2 Mini (ale nie można skorzystać z tego rabatu -20 zł ... )

Tylko że.. obecnie umowa abonamentowa z Playem kończy mi się dopiero w marcu więc nie wiem czy lepiej skorzystać z oferty teraz czy po prostu poczekać na nową ofertę razem z końcem umowy w Playu :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Spróbuj powalczyć z Play o jakieś preferencyjne warunki, jeśli nie ugrasz u nich rabatu to podejdź do salonu Orange i powiedz że jesteś zainteresowany przeniesieniem do nich numeru ale też na jakichś fajnych warunkach - mozesz zmyślić jakieś (w granicach rozsądku oczywiście) awrunki które zaproponował Ci play przy przedłużeniu i wtedy sprawdź co mogą Ci dać. Na stronie są bardzo małe możliwości targowania się, jeśli w ogóle jakiekolwiek.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

jacek10ok pisze: ...seria Galaxy to bardzo telefony ...
Samsung telefony tak bardzo :E

Mam firmowy abonament i dość często mogę zmieniać telefon, dzięki czemu w ciągu 2/3 lat miałem okazję przetestować trzy flagowe modele samsungów - S3, S4 i S5... i ciągle używam S3 bo bateria w nim najdłużej mi trzyma, a wydajność tych telefonów jest praktycznie taka sama. :-)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Temat rzeka. Ja osobiscie moge polecic LG G2, ktory o dziwo nadal wystepuje w top 10 telefonow 2015roku
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Cóż mnie Play też srodze rozczarował i uciekam od niego w przyszłym miesiącu. Zamiast Orange (nie posiadam u nich ani internetu, ani TV) znalazłem ofertę Plusa - w podobnej cenie abo. Samsung S4 kosztuje poniżej 500 zł i co ważne przy przejściu od innego operatora 6 miesięcy opłata abonamentowa wynosi 0 zł więc jeszcze 360 zł w kieszeni.

Jedyne nad czym się zastanawiam to czy Plus to rzetelny operator.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Jak kazdy inny martwi sie tylko o wlasny portfel a nie klienta
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Kraczykruk pisze: Cóż mnie Play też srodze rozczarował i uciekam od niego w przyszłym miesiącu. Zamiast Orange (nie posiadam u nich ani internetu, ani TV) znalazłem ofertę Plusa - w podobnej cenie abo. Samsung S4 kosztuje poniżej 500 zł i co ważne przy przejściu od innego operatora 6 miesięcy opłata abonamentowa wynosi 0 zł więc jeszcze 360 zł w kieszeni.

Jeśli Play Cię rozczarował to zrobi to tym bardziej Orange (wprowadzili teraz bardzo brzydki zapis w regulaminie, który z automatu przedłuża Ci umowę na 2 lata! po zakończeniu umowy a nie przechodzi ona w umowę na czas nieokreślony. Czyli, jeśli nie wypowiesz umowy przed jej końcem to Ci przedłużą a jak spróbujesz ją wypowiedzieć to dostaniesz karę umowną). Co do innych operatorów to mejdżersi są do siebie bardzo podobni (z wyjątkiem krętaczy z Orange). Możesz zastanawiać się nad wirtualnymi operatorami np Virgin ale tu już trzeba sprawdzać z czyjej sieci korzysta i jakie są zasięgi.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

@narhir polecam Nokia Lumia 735 świetny telefon, jestem z niego bardzo zadowolony
________
Pozdrawiam
Rafał 15 lat w branży telefonów gsm
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

MDA pisze: Jeśli Play Cię rozczarował to zrobi to tym bardziej Orange (wprowadzili teraz bardzo brzydki zapis w regulaminie, który z automatu przedłuża Ci umowę na 2 lata! po zakończeniu umowy a nie przechodzi ona w umowę na czas nieokreślony. Czyli, jeśli nie wypowiesz umowy przed jej końcem to Ci przedłużą a jak spróbujesz ją wypowiedzieć to dostaniesz karę umowną). Co do innych operatorów to mejdżersi są do siebie bardzo podobni (z wyjątkiem krętaczy z Orange). Możesz zastanawiać się nad wirtualnymi operatorami np Virgin ale tu już trzeba sprawdzać z czyjej sieci korzysta i jakie są zasięgi.
@MDA, a możesz zdradzić w którym miejscu to wprowadzili, dzisiaj przeglądałem OWU z grudnia 2014r. dla swojego abonamentu i takiego zapisu nie wychwyciłem. Byłbym wdzięczny.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

To się podłączę pod temat. Z końcem kwietnia kończy mi się umowa z TMobile i nie mam za bardzo czasu na szukanie oferty, a tym bardziej ich porównywanie etc. Obecnie mam Samsunga Galaxy s3 mini i jestem bardzo zadowolony (no moze ostatnio zaczal sie juz po 2 latach mega eksploatacji sam wylaczac, ale to nie problem) i chyba chcialbym pozostac przy samsungu.
dzis tmobile wyslal mi jakas oferte z Galaxy S6, nawet jeszcze nie patrzylem i chyba wole sie Was, speców, spytac o zdanie. Generalnie kompletnie nie siedze w temacie gsm, 2 lata temu wzialem to s3mini bo tez mi ktos doradzil.

Co byloby zblizone do tego s3mini ? Glownie wygladowo. Wiadomo, ze wazne rzeczy to bateria, aby trzymalo chociaz te 10h (dzwonienie,NET,foto). Tel uzywam oprocz dzwonienia glownie do pisania relacji live z meczow, fb, twittera i generalnie netu. abonament sobie jakis tam dobiore do stowki pewnie, ale bardzo mnie interesuje Wasze zdanie odnosnie telefonu, gdyz w nadchodzacym tygodniu bede pewnie sie użerał z biurem utrzymania klienta TM ;]
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Polecam sony z1, mam od kilku dni i nie mogę się nacieszyć :)
Awatar użytkownika
Łowca

@FatPL, Nie wiem jak S6, ale w stosunku do s4 czy do s5 brałbym nota.
Imo będzie bardziej odpowiedni do rzeczy/pracy o których piszesz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Dzięki za opinię. Przejrzałem dokładnie tę ofertę biznesową, to tak wspaniale nie jest :) 1,1k wołają za s6, więc dam sobie spokój, a o Note słyszałem właśnie wiele pochlebnych opinii. Jak już zdecyduję się na któryś z modeli lub na kilka, to pozwolę sobie tutaj zamieścić info o tym, abyście dokonali benchmarka, bo zawsze się liczę z opinią na temat telefonów. Sam się na tym nie znam, bo tak jak auto, ma jeździć/działać i zarabiać na siebie :)
Awatar użytkownika
Łowca

samsung s4 jest bardzo fajny. mi osobiście samsungi się podobają, bo mają wiele funkcji, a są tańsze od jabłuszka
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

MDA pisze:
Kraczykruk pisze: Cóż mnie Play też srodze rozczarował i uciekam od niego w przyszłym miesiącu. Zamiast Orange (nie posiadam u nich ani internetu, ani TV) znalazłem ofertę Plusa - w podobnej cenie abo. Samsung S4 kosztuje poniżej 500 zł i co ważne przy przejściu od innego operatora 6 miesięcy opłata abonamentowa wynosi 0 zł więc jeszcze 360 zł w kieszeni.

Jeśli Play Cię rozczarował to zrobi to tym bardziej Orange (wprowadzili teraz bardzo brzydki zapis w regulaminie, który z automatu przedłuża Ci umowę na 2 lata! po zakończeniu umowy a nie przechodzi ona w umowę na czas nieokreślony. Czyli, jeśli nie wypowiesz umowy przed jej końcem to Ci przedłużą a jak spróbujesz ją wypowiedzieć to dostaniesz karę umowną). Co do innych operatorów to mejdżersi są do siebie bardzo podobni (z wyjątkiem krętaczy z Orange). Możesz zastanawiać się nad wirtualnymi operatorami np Virgin ale tu już trzeba sprawdzać z czyjej sieci korzysta i jakie są zasięgi.
Źle informacje podajesz. Orange, NC+ i kilka innych firm stosowały takie praktyki przy niektórych umowach. Jednak w chwili obecnej po decyzji UOKiK muszą się z tego wycofać. Niedawno dostałem od Orange nowy regulamin, z wyjaśnieniem co się zmienia.

Można na umowie wyrazić zgodę na takie przedłużenie, ale NIE trzeba. I nawet jak wcześniej wyrażasz to i tak masz prawo wypowiedzieć przed upływem okresu podstawowego, bez płacenia kary. Trzeba tylko wyraźnie zaznaczyć że chodzi o nieprzedłuzanie umowy, a nie jej wypowiedzenie w trakcie.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

S4 to bardzo wdzieczny telefon, bateria trzyma w miare, ale jakosc obrazu jest ponad przecietna.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Tak jak Fatpl - 2 lata jade na S3mini i super, ostatnio chorowałem na S4 ale w T-MB zamiast obnizać to zaczeli stopniowo podnosić jego ceny i to w coraz wyżyszch ofertach abonamentowych, i to w czasie kiedy dolar zaczął tanieć i miała miejsce premiera S6 co jest już dla mnie pełnym kuriozum :E i tak z oferty w styczniu za 9 zł w abonamencie za 70 skoczyli w kwietniu na 199zl w abonamenice za 80 :lol: pewnie trzeba bylo zaplacic psom i innym kotom... :cry:

Wiec wybor padł na polecany tu i owdzie xperie z1 c. Jak przyjdzie to dam znac ale , znow uklon, Fatpl polecał ;)

BTW - w orange z uwagi na gębe aktorzyny (s)rakolaka nie wzialbym niczego, chciazby mi doplacali :E
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

S4 to dobry telefon lepiej kupić telefon w sklepie i jakiś tani abonament do tego, bardziej się opłaca
Awatar użytkownika
Łowca

Ogolnie z telefonami samsunga jest jak z wiekszoscia androidow - root or gtfo. Przynajmniej dla mnie. Ja osobiscie samsungow nie znosze, mimo, ze uzywalem galaxy ace 2 (gdy kupowalem to byl najlepszy na tyle na ile chcialem wydac) a teraz s4 (bo nic ciekawszego na moj abonament nie moglem wziac) i uwazam, ze bez roota i najlepiej wgrania stock lub custom roma to szkoda w ogole mowic, bo po wcale nie tak dlugim czasie wydajnosc i telefonu i baterii bedzie szybko spadac.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Polecam samsunga s6, sam mam, korzystam i jestem względnie zadowolony.
ODPOWIEDZ