Witam. Znacie jakieś ciekawe gry na androida, które zadebiutowały na PC'tach?
Ja znalazłem nie dawno One finger death punch, Bardbarian, Trine, Savant - Ascent.
Przekład na mobilność.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
GTA 3 i Vice City- bardzo wierne przeniesienie obu gier na Androida, ale osobiście nie byłem w stanie poradzić sobie z dotykowym sterowaniem.
Scummvm- tutaj natomiast ekran dotykowy sprawdza się wyśmienicie. Program pozwala nam zagrać w klasyczne przygodówki point&click na Androidzie. Szczerze polecam, Monkey Island czy Discworld to idealne gry na dłuższą podróż pociągiem.
Scummvm- tutaj natomiast ekran dotykowy sprawdza się wyśmienicie. Program pozwala nam zagrać w klasyczne przygodówki point&click na Androidzie. Szczerze polecam, Monkey Island czy Discworld to idealne gry na dłuższą podróż pociągiem.
A ja polecam emulatory PS1, to chyba najlepsza zabawa w wersjach HD. Pocinam ostro choćby w Duke Nukema, czy GT 2.
CO do gier z PCta. Bards Tale, serie GTA, Anomaly, Minecraft, Goat Simulator, Sims, Farming Simulator, Street Fighter, Mortal Kombat X, Pandaria, Colin McRae Rally, Final Fantasy niektóre i może tyle na chwilę obecną mi świta. Większość płatna. I to nawet droga.
CO do gier z PCta. Bards Tale, serie GTA, Anomaly, Minecraft, Goat Simulator, Sims, Farming Simulator, Street Fighter, Mortal Kombat X, Pandaria, Colin McRae Rally, Final Fantasy niektóre i może tyle na chwilę obecną mi świta. Większość płatna. I to nawet droga.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 59 razy
Co prawda nie zadebiutowały na PC-tach, ale co tam
Polecę androidowe wersje Sonic the Hedgehog i StH 2 - obie gry są pewnym ewenementem, gdyż są to wersje przerobione na "autorski" silnik Taxmana i Stealtha, w efekcie czego doczekały się kilku ulepszeń i dodatkowych atrakcji: możliwość grania niedostępnymi wcześniej postaciami w jedynce, nowe tryby takie jak Time Attack, Boss Attack czy sieciowy tryb VS, oraz nowe plansze (słynna Hidden Palace Zone w dwójce). Paradoksalnie, to wersje androidowe są na obecną chwilę najlepsze (w porównaniu do innych platform), zdecydowanie warto się nimi zainteresować.