Cenzura na Lowcygier.pl

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

WItam,

Wczoraj pozwoliłem sobie napisać pewien post, który nie był zbyt pochlebny nt. kinguin.pl. Dziś okazuje się, że został on usunięty. Na szczęście w przeglądarce ostała mi się jego treść po tym jak go edytowałem. :P

Oto jego treść:
Jeśli kolega nadal potrzebuje zakupić ETS2 to chyba obecnie jest jedna z lepszych ofert: http://www.kinguin.pl/product/62599/eur ... steam-key/

Osobiście wyprzedaję ostatnie sztuki DLC Going East, które dawno temu wziąłem z Humble za 1,99€. Chcę się tego pozbyć i zawijam się z kinguin-a, który zdziera ostro kasę i ciągle im mało :( Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam, ostały mi się 4 szt.
LINK DO OFERTY USUNIĘTY
Niestety cena nie mogła być niższa bo dochodzą prowizje kinguin za wystawienie oferty + % od sprzedaży + prowizja od sprzedaży + % od wypłaty kasy + bardzo niekorzystne przewalutowanie! Raczej jeszcze do tego dopłacę.
Wątek: http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=8235

Wyraziłem tylko swoją subiektywną opinię na temat tego serwisu, nikogo nie obrażając i nie zdradzając wysokości opłat. Do czego mam prawo!

Czyżby ktoś się tu bał krytyki kinguin-a?
Może kinguin dobrze "smaruje", żeby usuwać takie opinie?
Taka cenzura rodem z PRL nie świadczy dobrze ani o lowcygier.pl, ani o kinguin który jak widać boi się krytyki.

Tym razem zrobię kopię, gdyby post znów miał zniknąć.
Ostatnio zmieniony 6 sty 2015, o 21:22 przez s3ba11, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Nie pomyślałeś może o tym, że post wyleciał, bo jest ordynarną promocją Twojej oferty handlowej? Od handlu jest na Łowcach odpowiedni dział na forum.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Najpierw przeczytaj regulamin forum. Oferty sprzedaży gier tylko w Pchlim Targu, a taki niewątpliwie był cel tego postu.
Awatar użytkownika
Łowca

OK, jeśli tak został ten post potraktowany to wiele wyjaśnia. Szkoda, że nie otrzymałem odpowiedzi dlaczego tak się stało.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

taniec_chochola pisze: Nie pomyślałeś może o tym, że post wyleciał, bo jest ordynarną promocją Twojej oferty handlowej? Od handlu jest na Łowcach odpowiedni dział na forum.
To. Nawet był raport od użytkownika na forum ze zgłoszeniem handlu poza działem handlowym.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 118 razy
Podziękowania: 81 razy
Kontakt:

s3ba11 pisze: WItam,

Wczoraj pozwoliłem sobie napisać pewien post, który nie był zbyt pochlebny nt. kinguin.pl. Dziś okazuje się, że został on usunięty. Na szczęście w przeglądarce ostała mi się jego treść po tym jak go edytowałem. :P

Oto jego treść:
Jeśli kolega nadal potrzebuje zakupić ETS2 to chyba obecnie jest jedna z lepszych ofert:meh
Osobiście wyprzedaję ostatnie sztuki DLC Going East, które dawno temu wziąłem z Humble za 1,99€. Chcę się tego pozbyć i zawijam się z kinguin-a, który zdziera ostro kasę i ciągle im mało :( Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam, ostały mi się 4 szt.
meh
Niestety cena nie mogła być niższa bo dochodzą prowizje kinguin za wystawienie oferty + % od sprzedaży + prowizja od sprzedaży + % od wypłaty kasy + bardzo niekorzystne przewalutowanie! Raczej jeszcze do tego dopłacę.
Wątek: http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=8235

Wyraziłem tylko swoją subiektywną opinię na temat tego serwisu, nikogo nie obrażając i nie zdradzając wysokości opłat. Do czego mam prawo!

Czyżby ktoś się tu bał krytyki kinguin-a?
Może kinguin dobrze "smaruje", żeby usuwać takie opinie?
Taka cenzura rodem z PRL nie świadczy dobrze ani o lowcygier.pl, ani o kinguin który jak widać boi się krytyki.

Tym razem zrobię kopię, gdyby post znów miał zniknąć.
Ale dołączyłeś dziś o godzinie 0:13,
nie da rady byś wczoraj pisał.
Ostatnio zmieniony 6 sty 2015, o 21:38 przez morganpl, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca

W takim razie przepraszam za zamieszanie. Widziałem linki do ofert u innych użytkowników, więc nie sądziłem że jest to zabronione. Tymbardziej, że wyżej zaproponowałem koledze lepszą ofertę.
Link już usunąłem w pierwszym poście.
morganpl pisze: Ale dołączyłeś dziś o godzinie 0:13,
nie da rady byś wczoraj pisał.
Tak też napisałem, ponieważ dla mnie dziś się rozpoczęło gdy się obudziłem ;) Oczywiście było to już dzisiaj.
Ostatnio zmieniony 6 sty 2015, o 21:22 przez s3ba11, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Oh Misiu, sam zgłosiłem ten post do moderacji, więc nawet mogę wytłumaczyć dlaczego. Nikt Kinguina się nie boi, tu się nawet jego oferty pojawiają. Tutaj masz potwierdzenie http://lowcygier.pl/?s=kinguin

To co mi się osobiście nie podobało to handel w nieodpowiednim dziale, reklamujesz się w wątku do tego nie przeznaczonym. Po prostu popełniłeś błąd, jakbyś napisał "tu jest tanio" i link to nikt tego pewnie by nie usunął, a tak machnąłeś sobie reklamę mające JEDYNIE jeden post na forum = przyszedłeś tu handlować towarem. A do handlowania jest pchli targ! Jednakże w pchlim targu grami niebubundlowymi się nie handluje. No i dlatego post wyleciał.
Awatar użytkownika
Łowca

Wasser pisze: Oh Misiu, sam zgłosiłem ten post do moderacji, więc nawet mogę wytłumaczyć dlaczego. Nikt Kinguina się nie boi, tu się nawet jego oferty pojawiają. Tutaj masz potwierdzenie http://lowcygier.pl/?s=kinguin

To co mi się osobiście nie podobało to handel w nieodpowiednim dziale, reklamujesz się w wątku do tego nie przeznaczonym. Po prostu popełniłeś błąd, jakbyś napisał "tu jest tanio" i link to nikt tego pewnie by nie usunął, a tak machnąłeś sobie reklamę mające JEDYNIE jeden post na forum = przyszedłeś tu handlować towarem. A do handlowania jest pchli targ! Jednakże w pchlim targu grami niebubundlowymi się nie handluje. No i dlatego post wyleciał.
Nie do końca się z Tobą zgodzę, ponieważ pierwszy link jest do nie mojej oferty. Ten drugi z samym DLC był mój.
OK, rozumiem swój błąd - sorry za zamieszanie ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

morganpl, popraw swój cytat bo masz w nim aktywny link do tej usuniętej oferty.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

s3ba11 pisze: ...
Pamiętaj - "a mogli zabić" . Swoją drogą jak brałeś dlc ets2 po 2 e i na handel, to raczej nie jest strona dla Ciebie :lol:
Ci użytkownicy podziękowali ochodzkiryszard za ten post:
Wasser
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Może ludzie zaczną czytać regulaminu, z czym to się je, zanim zaczną gdzieś czymś handlować. Tak trudno chwycić kalkulator w łapki i zobaczyć, ile prowizje czy inne bzdety będą nas kosztować? Nie czytacie, a potem "Ojej, tyle jeszcze mam dopłacić? Ale za co?! To przez łowców! Bo są be i mają dyktatora za administratora" :roll:

Taka poranna fantazja, ale pewnie ludzie coś w tym stylu myślą :trollface:
Awatar użytkownika
Łowca

segrand pisze: Może ludzie zaczną czytać regulaminu, z czym to się je, zanim zaczną gdzieś czymś handlować. Tak trudno chwycić kalkulator w łapki i zobaczyć, ile prowizje czy inne bzdety będą nas kosztować? Nie czytacie, a potem "Ojej, tyle jeszcze mam dopłacić? Ale za co?! To przez łowców! Bo są be i mają dyktatora za administratora" :roll:

Taka poranna fantazja, ale pewnie ludzie coś w tym stylu myślą :trollface:
Kiedy zakładałem konto na kinguin inaczej to sobie wyobrażałem. Miało być 10% od sprzedaży + 0,35€ za wystawienie oferty. Dziś jest już dodatkowe 0,35€ od sprzedaży. Oprócz tego przy wypłacie zgromadzonej kwoty dowiadujesz się, że jest ona podzielona na jakieś dwie pule. Jedna do wypłaty na paypal, druga na skrill / bank transfer. Wszystko musi się uzbierać do jakiejś tam mininalnej kwoty żebyś mógł wypłacić. Paypay i skrill to dodatkowy % za wypłatę dla kinguin, a później jeszcze nie korzystne przewalutowanie paypal-a lub skrilla.
Chciałbym wypłacić sobie przelewem na swoje konto w € i to olać, ale co? Wysokie minimum + nie mała opłata za przelew, a i tak co wisi na puli paypal to tam zostaje.
Nie tak sobie to wyobrażałem, te minima, podziały, dodatkowe opłaty są wg. mojej oceny nie dorzeczne i tylko utrudniają wypłatę wynagrodzenia sprzedawców. Jeśli sprzedawcy płacą takie prowizje to gry nie mogą być tanie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Ochrona przed "sprzedawcami", którzy handlują DLC z bundli.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

s3ba11 pisze: Kiedy zakładałem konto na kinguin inaczej to sobie wyobrażałem. Miało być 10% od sprzedaży + 0,35€ za wystawienie oferty. Dziś jest już dodatkowe 0,35€ od sprzedaży. Oprócz tego przy wypłacie zgromadzonej kwoty dowiadujesz się, że jest ona podzielona na jakieś dwie pule. Jedna do wypłaty na paypal, druga na skrill / bank transfer. Wszystko musi się uzbierać do jakiejś tam mininalnej kwoty żebyś mógł wypłacić. Paypay i skrill to dodatkowy % za wypłatę dla kinguin, a później jeszcze nie korzystne przewalutowanie paypal-a lub skrilla.
Chciałbym wypłacić sobie przelewem na swoje konto w € i to olać, ale co? Wysokie minimum + nie mała opłata za przelew, a i tak co wisi na puli paypal to tam zostaje.
Nie tak sobie to wyobrażałem, te minima, podziały, dodatkowe opłaty są wg. mojej oceny nie dorzeczne i tylko utrudniają wypłatę wynagrodzenia sprzedawców. Jeśli sprzedawcy płacą takie prowizje to gry nie mogą być tanie.
Kogo obchodzi jak sobie coś wyobrażałeś? W regulaminie wszystko jest czarno na białym.

Mam coraz bardziej dosyć współczesnej kultury internetowej. Kiedyś gdy ludzie nie doczytali regulaminu, było im głupio, że są takimi idiotami i dali się wrobić, dzisiaj nie dość, że nie czytają, to jeszcze mają pretensje, że coś nie jest tak, jak "sobie wyobrażali". Wiem, że pozornie żyjemy w świecie ruchomych obrazków, ale jeżeli ktoś chce bardziej czynnie uczestniczyć w kulturze, powinien jednak podstawy pisma opanować.

Jakimś cudem gdy ja się rejestrowałem na Kinguinie, wyczytałem wszystkie te rzeczy, o których napisałeś powyżej. Rejestrując się, sam je zaakceptowałeś, bo nie ma innej opcji. I powiem jeszcze jedno: wszystkie te ograniczenia mają sens i uważam, że naprawdę dobrze, że zostały wprowadzone, dzięki temu Kinguin jest znacznie bezpieczniejszy.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

contrapposto.pl pisze:
s3ba11 pisze: Kiedy zakładałem konto na kinguin inaczej to sobie wyobrażałem. Miało być 10% od sprzedaży + 0,35€ za wystawienie oferty. Dziś jest już dodatkowe 0,35€ od sprzedaży. Oprócz tego przy wypłacie zgromadzonej kwoty dowiadujesz się, że jest ona podzielona na jakieś dwie pule. Jedna do wypłaty na paypal, druga na skrill / bank transfer. Wszystko musi się uzbierać do jakiejś tam mininalnej kwoty żebyś mógł wypłacić. Paypay i skrill to dodatkowy % za wypłatę dla kinguin, a później jeszcze nie korzystne przewalutowanie paypal-a lub skrilla.
Kogo obchodzi jak sobie coś wyobrażałeś? W regulaminie wszystko jest czarno na białym.

Mam coraz bardziej dosyć współczesnej kultury internetowej. Kiedyś gdy ludzie nie doczytali regulaminu, było im głupio, że są takimi idiotami i dali się wrobić, dzisiaj nie dość, że nie czytają, to jeszcze mają pretensje, że coś nie jest tak, jak "sobie wyobrażali". Wiem, że pozornie żyjemy w świecie ruchomych obrazków, ale jeżeli ktoś chce bardziej czynnie uczestniczyć w kulturze, powinien jednak podstawy pisma opanować.

Jakimś cudem gdy ja się rejestrowałem na Kinguinie, wyczytałem wszystkie te rzeczy, o których napisałeś powyżej. Rejestrując się, sam je zaakceptowałeś, bo nie ma innej opcji. I powiem jeszcze jedno: wszystkie te ograniczenia mają sens i uważam, że naprawdę dobrze, że zostały wprowadzone, dzięki temu Kinguin jest znacznie bezpieczniejszy.
Słabo czytałeś bo zapomniałeś o
§14. prowadzenia działalności reklamowej oraz nachalnego promowania własnych stron/forów/przedsięwzięć;

Edit:
Tak by nie mieszać w głowach piszę o regulaminie łg. A wrzucenie sobie zamiast nicka nazwy swojego bloga imho wchodzi w prowadzenie działalności reklamowej/nachalne promowanie własnych stron.
Awatar użytkownika
Łowca

contrapposto.pl pisze: Kogo obchodzi jak sobie coś wyobrażałeś? W regulaminie wszystko jest czarno na białym.

Tak się składa, że regulamin jest po angielsku, więc mogłem nie wszystko zrozumieć i znaleźć. Przed rejestracją, wiedziałem że minimalna wypłata to 80€, ale nie wiedziałem że są podziały i dodatkowe prowizje. Byłem przekonany że zrobię sobie przelew na swoje konto i po sprawie.
Nie przekonają mnie te dodatkowe utrudnienia i prowizje do wypłaty. Wystarczającym zabezpieczeniem jest 30 dni blokady środków . Nie wiem czemu ma służyć kupującym opłata za wypłatę od sprzedawcy. Chyba tylko wzrostem cen gier.
morganpl pisze: Słabo czytałeś bo zapomniałeś o
§14. prowadzenia działalności reklamowej oraz nachalnego promowania własnych stron/forów/przedsięwzięć;

Edit:
Tak by nie mieszać w głowach piszę o regulaminie łg. A wrzucenie sobie zamiast nicka nazwy swojego bloga imho wchodzi w prowadzenie działalności reklamowej/nachalne promowanie własnych stron.
Przyznam, że regulaminu tego forum nie czytałem, jak zresztą innych for także. Kto w dzisiejszych czasach miał czas na to, żeby tracić na to czas. Dlatego nie mam tu zastrzeżeń do administracji, bo wiem gdzie był mój błąd. Za szybko wyciągnąłem nie słuszne wnioski.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

s3ba11 pisze:
contrapposto.pl pisze: Kogo obchodzi jak sobie coś wyobrażałeś? W regulaminie wszystko jest czarno na białym.

Tak się składa, że regulamin jest po angielsku, więc mogłem nie wszystko zrozumieć i znaleźć. Przed rejestracją, wiedziałem że minimalna wypłata to 80€, ale nie wiedziałem że są podziały i dodatkowe prowizje. Byłem przekonany że zrobię sobie przelew na swoje konto i po sprawie.
Nie przekonają mnie te dodatkowe utrudnienia i prowizje do wypłaty. Wystarczającym zabezpieczeniem jest 30 dni blokady środków . Nie wiem czemu ma służyć kupującym opłata za wypłatę od sprzedawcy. Chyba tylko wzrostem cen gier.
morganpl pisze: Słabo czytałeś bo zapomniałeś o

Edit:
Przyznam, że regulaminu tego forum nie czytałem, jak zresztą innych for także. Kto w dzisiejszych czasach miał czas na to, żeby tracić na to czas. Dlatego nie mam tu zastrzeżeń do administracji, bo wiem gdzie był mój błąd. Za szybko wyciągnąłem nie słuszne wnioski.
Eee, taki żart z kontrapolsata.pl co tobie wytyka nie czytanie regulaminu na kingpanie a sam nie czyta regulaminu na łg.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Dobra, wszystko fajnie, ale wygląda na to, że się wyjaśniło. Zamykam.
Zablokowany