Witam.
Na 15 dni uruchomiłem ankietę, aby userzy zagłosowali na najlepszą grę dodaną do czasopisma CD-Action w numerach oznakowanych rokiem 2014 (1-13/2013). Wiem, że nie jest to Markolf.pl i że jest to forum o promocjach, jednakże mam nadzieję że temat nie zostanie usunięty i najlepsza gra zostanie wybrana.
Na głosowanie macie 15 dni. Są maksymalnie 3 opcje do wyboru.
Zachęcam do głosowania i podzielenia się opinią w komentarzu.
P.S. Nie dodałem do ankiety gry The Raven: Dziedzictwo mistrza złodziei, gdyż pierwszy epizod gry został wydany w CD-Action 13/2013 (co za tym idzie, w numerach z "roku" 2014 nie pojawiła się cała gra, więc jej dodać nie mogę).
P.S.2 Nie dodawałem do ankiety gier darmowych, do których zostały dodane klienty na płycie (vide World of Tanks czy Neverwinter: Shadowmantle).
[ANKIETA] Najlepsza gra w CD-Action (numery z "rokiem" 2014)
- Podziękował: 38 razy
- Podziękowania: 67 razy
- Kontakt:
Sam jestem tym zdziwiony, ale najlepsze były dla mnie gry na Uplaya - FC3: Blood Dragon i Splinter Cell Conviction. Jeszcze zagłosowałem na Deus Exa. Niby miałem go premierowo w pudełku, ale ta gra zawsze zasługuje na wyróżnienie.
- Podziękował: 118 razy
- Podziękowania: 81 razy
- Kontakt:
Ja co prawda nie kupuję cda od kilkunastu lat ale dałem vota na
Tom Clancy's Splinter Cell Conviction(bo z tych naprawdę dobrych(deus, far cry) co wrzucili, jedyna co mi się wbiła do głowy) .
Tom Clancy's Splinter Cell Conviction(bo z tych naprawdę dobrych(deus, far cry) co wrzucili, jedyna co mi się wbiła do głowy) .
- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
Tak po prawdzie to żadna z powyższych, wszystko co mnie interesowałem kupiłem sobie już wcześniej czy to w bundlu, czy na jakichś innych wyprzedażach. Mimo wszystko zagłosuję na Assassin's Creed, bo jakby nie było swego czasu świetnie się przy niej bawiłem, a pod względem epoki, klimatu i lokacji to nadal jeden z moich ulubionych "asasynów".
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Mój wybór:Deus EX, Splinter Cell, Prototype. Oczywiście każdą z tych gier kupiłem przed wydaniem w CDA, ale to nie umniejsza faktu, że te gry ukończyłem. Blood Dragon byłby 4 grą gdybym mógł glosować bo gra świetna (i jej jako jedynej wcześniej nie miałem) jednak niestety jest krótka (wiem dodatek, dlatego ląduje na 4 miejscu). Alan Wake też był bardzo porządną produkcją którą przeszedłem całą lecz niestety za dużo w tym tytule strzelania szczególnie w drugiej połowie gry.
Na wzmiankę zasługuje jeszcze Prince of Persia (niestety, ta akurat część cyklu zła nie była, ale za dużo w niej walki a w tej serii najbardziej podobają mi się wstawki platformowe) oraz Assassin Creed 1 (cały czas uważam, że to tak naprawdę demo albo wersja alfa która przyjemna w obsłudze jest dopiero w kolejnych częściach cyklu i powtarzalność misji strasznie nużyła).
Na wzmiankę zasługuje jeszcze Prince of Persia (niestety, ta akurat część cyklu zła nie była, ale za dużo w niej walki a w tej serii najbardziej podobają mi się wstawki platformowe) oraz Assassin Creed 1 (cały czas uważam, że to tak naprawdę demo albo wersja alfa która przyjemna w obsłudze jest dopiero w kolejnych częściach cyklu i powtarzalność misji strasznie nużyła).
- Podziękował: 18 razy
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
Zagłosowałem na Alana Wake'a. Bardzo mi się podobał i akurat ściągam American Nightmare (zbieg okoliczności). Zagłosowałbym też na Deus Exa i Drivera San Francisco, ale pierwsze wysłałem głos, a później przeczytałem, że można zaznaczyć trzy 

Larry Reloaded. Kupiłem wszystkie numery CDA w tym roku, a to jedyna gra, której wcześniej nie miałem, a którą przeszedłem i dała mi w sumie całkiem sporo frajdy.
Oprócz tego mój głos poszedł na Drivera SF (całkiem fajny, chociaż z braku czasu go nie ukończyłem) i na Blood Dragona (bo się ucieszyłem z jego dodania, ale sama gra okazała się w gruncie rzeczy rozczarowaniem bo świetny temat spartolono monotonną rozgrywką).
Oprócz tego mój głos poszedł na Drivera SF (całkiem fajny, chociaż z braku czasu go nie ukończyłem) i na Blood Dragona (bo się ucieszyłem z jego dodania, ale sama gra okazała się w gruncie rzeczy rozczarowaniem bo świetny temat spartolono monotonną rozgrywką).
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 8 razy
- Kontakt:
Moje (bardzo subiektywne) głosy poszły na: Assassin's Creed: Director's Cut Edition, Men of War: Wietnam i Risen. Oczywiście były inne pełniaki smaczniejsze z szerszej perspektywy, ale te trzy najbardziej trafiły w mój gust i growe plany. Dorzuciłabym do tego jeszcze Two Worlds II - choć w tym przypadku było mnóstwo okazji, aby zdobyć grę z innego źródła, więc nie przyciągnęła ona mocno mojej uwagi przy numerze 12/2014.
- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
Osobiście nie kupiłem żadnego numeru CDA od końca 2012 roku, choć parę płytek z tych późniejszych numerów kupiłem za grosze na giełdzie
Jeśli miałbym oceniać samą jakość gier (bo właściwie wszystkie wartościowe tytuły miałem już od dawna) to absolutnie wygrywa Far Cry 3 Blood Dragon, będący chyba największym pozytywnym zaskoczeniem AD 2013.

- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Driver San Francisco i Alien Rage 
Pierwszy bo jest to najlepsza gra samochodowa od czasów Burnota Paradise. Ma ciekawą fabułę, fajny model jazdy i oryginalny pomysł. Po prostu daje mnóstwo frajdy i naprawdę mnie zaskoczyło jak dobry jest to produkt
Aż kiedyś boxa kupię i postawię na półce
Alien Rage za to okazał się bardzo dobrym FPS-em od CI i naprawdę dał mi masę frajdy

Pierwszy bo jest to najlepsza gra samochodowa od czasów Burnota Paradise. Ma ciekawą fabułę, fajny model jazdy i oryginalny pomysł. Po prostu daje mnóstwo frajdy i naprawdę mnie zaskoczyło jak dobry jest to produkt

Aż kiedyś boxa kupię i postawię na półce

Alien Rage za to okazał się bardzo dobrym FPS-em od CI i naprawdę dał mi masę frajdy

- Podziękował: 1021 razy
- Podziękowania: 365 razy
- Kontakt:
W 2014 roku nie kupiłem ani jednego CDA. Ostatni numer jaki kupiłem to był 13/2013.
Zagłosowałem na AC Dir Cut, Deus Ex i TCSP Conviction. Przeoczyłem Blood Dragon 3 bo jednak chyba było to najlepsze co dali.

- Podziękował: 97 razy
- Podziękowania: 79 razy
- Kontakt:
Deus Ex / Far Cry i Driver myślałem czy nie wybrać assasyn-a , ale moim zdaniem dopiero 2/3 była dobra. Wszystkie numery cda kupiłem i aż tak nie narzekam na gry , tylko parę się trafiło co już mam , a tak to same których nie miałem.
Tak czytam to dzieci jak zwykle oczekiwały wieśka 3 , HL3 i co tam jeszcze w budlu nie było ?
kilka fajnych gierek się trafiło, co prawda pewno jak ktoś chciał to już dawno je ograł, ale co zrobić ... Risen, FC3: Blood Dragon, Deus EX, Men of War: Wietnam
A CDA nie kupuje bo przeważnie wszystko już mam, recenzje mnie nie interesują w 99,9%, tez neta tak samo nawet gdyby były wybitne, wolał bym już przeczytać sobie solucje BG2 z plusa niż subiektywne opinie o grze w którą nie grałem.
@Hemiq jak ci się chce to jesteś pracowity
dzięki za ankietę
kilka fajnych gierek się trafiło, co prawda pewno jak ktoś chciał to już dawno je ograł, ale co zrobić ... Risen, FC3: Blood Dragon, Deus EX, Men of War: Wietnam
A CDA nie kupuje bo przeważnie wszystko już mam, recenzje mnie nie interesują w 99,9%, tez neta tak samo nawet gdyby były wybitne, wolał bym już przeczytać sobie solucje BG2 z plusa niż subiektywne opinie o grze w którą nie grałem.
@Hemiq jak ci się chce to jesteś pracowity

Mam nadzieję, że jednocześnie jest to hołd dla ś.p. Daikiego Ito.
Co do CDA to po cichu liczę, że ten rok będzie pełniakowo lepszy od poprzedniego. W każdym razie zaczął się spoko, Wolverine jak dla mnie na plus. Jeśli trend dodawania gier od Activision będzie kontynuowany to będę zadowolony, zwłaszcza jeśli dostaniemy X-Men Legends II.