Konto walutowe do zakupów internetowych

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Witam,

Obecnie mam zwykłe konto w PKO BP i mam lipę jeśli chcę kupić coś w Amazonie. Postanowiłem więc założyć drugie konto i przy okazji skorzystać z faktu, że płacę za większość szeczy w internecie w dolarach. Wybór padł więc na konto walutowe.

Szukam najlepszego rozwiązania dla mojego przypadku - czyli musi być karta (bez wymogu CVV), oraz fakt że będę tylko podawał jej numer w internecie przy zakupach (0 przelewów wychodzących, 0 wypłat z bankomatów)

Zobaczyłem ofertę Alior Banku jednak zauważyłem opłatę 5zł/mc za kartę.

Teraz wpadła mi w oko oferta T-Mobile (dawniej Alior Sync) na razie nie widzę tutaj żadnych opłat.

Co o tym sądzicie? Macie dla mnie jakieś lepsze propozycje?

Pozdrawiam i liczę na dzikawe i przydatne odpowiedzi ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

bierz konto walutowe w syncu, tam karta i konto za 0.
walute wymieniaj np. w walutomacie.

korzystam z takiego zestawienia jakis czas i to chyba najtansza opcja, jesli nie to z checia zmienie konto (chyba taniej sie nie da :P) albo kantor.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

standardowa karta ekonta w mbanku ma możliwość płatności walutowych przez internet, trzeba tylko powiększyć limity które są ustawione na 0. Kilka razy płciłem już na amazonie i sklepie google.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Hej
Posiadam konto i kartę w T-Mobile. Zauważyłem, że PayPal odrzuca moją kartę za każdym razem jak próbuje zapłacić za produkt za pomocą ich strony będąc niezarejestrowany/niezalogowany.
Może to tylko u mnie takie rzeczy występują, ale poza tym jednym (dla mnie dość dużym problemem) jestem całkowicie zadowolony z tego konta.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Posiadam konto walutowe w T-Mobile (dawny Sync). Na jednym loginie mam dwa złotówkowe, jedno w funtach i jedno w dolarach. Płaciłem już kartą dolarową i funtową i mam je bez problemu dodane do Paypala (a dolarową także do amazon payments). Ważne żeby w Paypalu wybierać, że ma zabierać oryginalną walutę a nie robić przewalutowania na złotówki.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

http://kantor.aliorbank.pl/

Kantor Alior Banku chyba ma obecnie najlepszą ofertę. Karty (w walutach USD, EUR, GBP i CHF tylko, trzeba zrobić kartą jedną transakcję w ciągu 6 miechów, jak nie to 15 zł za wydanie) i konta za darmo. Mega duża zaletą jest sam kantor gdzie można wymienić kasę po dobrym kursie ze stosunkowo małym spreadem oraz wpłaty i wypłaty walut za darmo w placówkach Aliora. Założyłem przed urlopem i nie żałuję. Wymieniłem resztę euraczy i zielonych jakie zostały z wakacji po dużo lepszym kursie niż w kantorze gdzie kupowałem. Transakcje na iTunes, Steam (EUR) i Amazon (USD) bez problemu. Co do Synca to konta ma za friko ale ma złodziejskie kursy, więc trzeba się bawić z wymianą gdzie indziej i przelewem. W kantorze Aliora nie ma tego problemu. Inna sprawa że trzeba mieć najpierw kasę na koncie w PLN tam (tez za 0 zł) żeby coś wymienić ;)
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Ja w kantorze mam, ale bez kart. Za to idzie natychmiastowa kasa z T-Mobile w tą i z powrotem, więc mogę sobie przewalutować w 5 minut.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Czyli jak chcę z PKO przelać na Kantor i później przewalutować na dolce to będą jakieś opłaty?

// Ok, niby nie ma żadnych opłat, spróbuję z tym Kantorem, dzięki wszystkim za informacje!
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Jak sytuacja wygląda na dzisiaj?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Dalej najlepiej w kantorze Aliora :)
Awatar użytkownika
Łowca

Kantor Alior Banku chyba ma obecnie najlepszą ofertę. Karty (w walutach USD, EUR, GBP i CHF tylko, trzeba zrobić kartą jedną transakcję w ciągu 6 miechów, jak nie to 15 zł za wydanie) i konta za darmo. Mega duża zaletą jest sam kantor gdzie można wymienić kasę po dobrym kursie ze stosunkowo małym spreadem oraz wpłaty i wypłaty walut za darmo w placówkach Aliora. Założyłem przed urlopem i nie żałuję.
Awatar użytkownika
Łowca

matiz pisze: http://kantor.aliorbank.pl/
Mega duża zaletą jest sam kantor gdzie można wymienić kasę po dobrym kursie ze stosunkowo małym spreadem oraz wpłaty i wypłaty walut za darmo w placówkach Aliora.
Czekaj, czekaj. Dobrze rozumiem? Mogę w placówce dokonać wpłaty obcej waluty, np. NOK?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 85 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Zablokowany