Którą obudowe wybrać?

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Zastanawiam się nad zakupem obudowy do kompa i wybór na razie jest między:
Zalman Z3 Plus
SilentiumPC M25
Zalman Z9

Najciekawiej moim zdaniem wygląda Z3 Plus ze względu na wyposażenie i możliwość montażu wentylatorów oraz małe okno z plexi. W przyszłości bym je podświetlił LEDami.

Silentium z kolei ma dock na dyski sata - często odczytuje dane z uszkodzonych lapków klienteli więc bardzo usprawniło by mi to pracę.

Z9 to z kolei chyba najlepiej wykonana z tych budek a w dodatku dość przewiewna.

co wybrać w budżecie do 160 zł? Dodam, ze nie mam na płycie gniazda USB 3.0 niestety.

W sprzęcie będzie siedzieć i5-760 + 7850 + 2 dyski HDD + SSD
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ja bym brał Z3 plus, fakt Z9 jest trochę bardziej przewiewna ale Z3 plus też jest i nie ma siatka od boku więc nie będzie kurzu aż tak gromadziło się
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Z3 Plus nie ma ofiltrowania więc kurzu w obudowie będzie sporo. Ewentualnie dofiltrować ją by trzeba było
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Z tych wyżej wymienionych Z3 bym nie polecał. Cienkie blachy oraz wyłamywane śledzie, producenci chcą to zakryć dodając 4 wentylatory do zestawu.
Do 160 złotych wybrałbym SilentiumPC Brutus M25 ewentualnie. RAIJINTEK Arcadia.
Raijintek jest firmą która się rozwija, robi bardzo opłacalne chłodzenia. Gdybyś miał z 20zł więcej mógłbyś zabrać Raijintek Agos.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Jaką obudowę w końcu wziąłeś? Mnie interesuje coś w okolicach 200zł, podoba mi się CM Silencio ale czuję że w tej obudowie będzie baaardzo gorąco
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Silencio jest gorące i to raczej dla maniaków ciszy jest. Jeszcze się zastanawiam - chyba dołożę i poszukam czegoś ciut droższego tak do około 250 zł. Z jednej strony mam do wyboru dobrze wyposażone Zalmany z drugiej hotswapy an dyski od silentium a może pokuszę się o jakąś konstrukcję Enermaxa albo Corsaira czy Anteca. Muszę się z tym przespać. Wziąłbym bez wahania Z9 ale dla mnie ma zepsuty montaż dysków a raczej kratkę, która blokuje nawiew powietrza z przodu

wyłamywane śledzie mi np. nie przeszkadzają - i tak zawsze mam wpiętą tylko grafikę.
ODPOWIEDZ