UbiEX ANNO 1404 Złota Edycja - gdzie jest polska wersja?

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Otóż kupiłem na gram Anno 1404 Złota Edycję - wydanie w jednym pudełku z jedną płytą. Na pudełko jak byk, znaczek "PL" jednak po zainstalowaniu ani podstawka, ani dodatek w naszym ojczystym języku nie są. Co więcej w folderze z danymi nie ma nawet plików polskiej wersji. Update'y oczywiście pobrane i zainstalowane. Czyżby ktoś tu robił kogoś w przysłowiowego uja czy może ja po prostu jestem tak uzdolniony i nie widzę żadnej opcji zmiany języka?
Ostatnio zmieniony 26 maja 2013, o 11:52 przez vlodek2532, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

A przy instalacji nie wyskoczyło przypadkiem okienko z wyborem języka? Może odruchowo wziąłeś dalej?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Wyskoczyło by wybrać język instalacji. Wybrałem English, polskiego nie było. Potem były tylko prośby o wybór języka instalacji patch'ów.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2013, o 11:52 przez vlodek2532, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Dziwne, też mam Anno 1404 ZE z Ubisoft Exclusive i w środku miałem dwa pudełka - podstawkę i dodatek, w edycjach premierowych, obie gry są po polsku... Kontaktowałeś się ze sklepem lub z Ubisoftem?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Pewnie zaczęli pakować zwykła, angielska wersję.
Jeśli ci zależy na PL to rób awanturę. Natomiast zdaje się, że angielska jest lepiej spatchowana. (Pewien nie jestem)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

Ja mam tak samo, napisałem do nich wczoraj i jeszcze się nie odezwali ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Wczoraj dostałem przesyłkę ż gramu i też nie mam PL. Wysłałem stosowny komunikat do gramu , dziś powinienem znać ich stanowisko, zobaczymy co powiedzą, języki podczas instalacji to eng/esp/ita/fra, tak samo pliki w folderach mają takie nazewnictwo. Akurat to strategia więc bardzo by się przydał język polski, bo ogarnąć to wszystko, łatwiej się wtedy operuje grą, to nie jest FPS itd gdzie sam zazwyczaj gram tylko w wersje ANG.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

RedEvil pisze: Wczoraj dostałem przesyłkę ż gramu i też nie mam PL. Wysłałem stosowny komunikat do gramu , dziś powinienem znać ich stanowisko, zobaczymy co powiedzą, języki podczas instalacji to eng/esp/ita/fra, tak samo pliki w folderach mają takie nazewnictwo. Akurat to strategia więc bardzo by się przydał język polski, bo ogarnąć to wszystko, łatwiej się wtedy operuje grą, to nie jest FPS itd gdzie sam zazwyczaj gram tylko w wersje ANG.
Ja klucz "zużyłem" do gry, więc mam nadzieję, że nie zwrócą złotóweczki za grę, tylko wyślą po prostu płytę z polską wersją.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

A podpieło wam tego Anno 1404 do Uplay?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Nie. Tylko Anno 2070 podpina się pod Uplay, Anno 1404 wyszedł zanim powstał Uplay.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ja tej wersji gry nie mam zamiaru im zwracać, bo mieszkam na wsi... więc dojazd do poczty kosztuje mnie więcej niż ich kurier. Ściąganie z neta plików, odpada 400mb na łączu 2G. Ja klucz odsłoniłem, ale przypomniałem sobie że mam kupiony na ubisofcie- w tej promocji co kupujesz 1 grę a dodawałeś wszystkie w promocji Settlersy 7 WiC itp.
No nic zobaczymy co powiedzą, przyda się język polski, 1st raz w to będę grać więc do ogarnięcia się przyda, tak samo jak manager FM12 to naszemu lepiej się gra niż po ang.
Jeszcze jedno Pudło ma napis PL instrukcja jest z błędami, czasem brakuje "ś" , a na płycie nie ma znaczka z PL jest napis po ang "Gold Edition Contains Anno 1404 and its Add-on Venice"

Nie podpina, bo jedyny klucz jest do dodatku Wenecja
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Dell pisze: Nie. Tylko Anno 2070 podpina się pod Uplay, Anno 1404 wyszedł zanim powstał Uplay.
1404 tez http://lowcygier.pl/jak-dodac-gry-do-uplay/

@up yhym - to szkoda ze tylko do dodatku :/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Dell pisze: Nie. Tylko Anno 2070 podpina się pod Uplay, Anno 1404 wyszedł zanim powstał Uplay.
Cyfrowa wersja Anno 1404 GOLD korzysta z Uplay. Wiem bo mam.

Tak czy inaczej. Był PL na pudełku to reklamować!
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Już wcześniej próbowałem aktywować na UPlay osiemdziesiątkądziewiątką. Klucz nie pauje bo jest tylko klucz do Anno 1404 Wenecja.

Poczekam, zobaczę co kolegom wyżej odpiszą i jak coś zwrócę się do nich sam.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Mamy godzinę 18:12, dopiero wróciłem do domu, od 13 nie było mnie, sprawdzam emaila nie ma informacji z gram, a twierdza że odpowiedź uzyskam po 24h ewentualnie będę informowany o tym że potrzebują więcej czasu, więc dopiero po niedzieli coś będę wiedzieć.... 1st raz mam taki problem z grą, czekamy
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

RedEvil pisze: Mamy godzinę 18:12, dopiero wróciłem do domu, od 13 nie było mnie, sprawdzam emaila nie ma informacji z gram, a twierdza że odpowiedź uzyskam po 24h ewentualnie będę informowany o tym że potrzebują więcej czasu, więc dopiero po niedzieli coś będę wiedzieć.... 1st raz mam taki problem z grą, czekamy
Zawsze można do nich zadzwonić i uzyskać informacje od razu ;) Sam tak zrobię, jak do poniedziałku nie odpiszą.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Witam również kupiłem ta grę z gram.pl za w sumie przysłowiową złotówkę w promocji. Na pudelku jest wyraźnie napisane ze instalacja jak i gra w języku PL . Co w praktyce wcale się nie sprawdza. Co zrobiłem ? Napisałem do gramu i na dowód podałem również link do tego tematu ze nie tylko ja mam problem z ta wersją pudełkową gry . Zobaczymy czo odpiszą moim zdaniem producent popełnił wielki błąd.
Po paru godzinach szukania w sieci jakiegoś spolszczenia znalazłem jednak jeśli chcemy grac w zwykle anno 1404 wrzucamy plik PL do folderu i uruchamiamy sama wersje anno 1404 a jeśli chcemy zagrać w anno Wenecję trzeba znowu podmienić oddzielny plik pl za ten z polskiej podstawki , szczerze ?? Żałosne !!! Zwłaszcza ze ktoś kupuje oryginała liczy na coś profesjonalnego a tu takie oszustwo. Kolejne rozczarowanie z błędem polskich wydawców zaraz po Falloucie 3 trafiłem na drugą zmyłkę ;/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Dostał już ktoś odpowiedź od gram.pl w sprawie tego?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Czas 14:47 i nie mam jeszcze odpowiedzi z gramu; nie licząc weekendu to drugi dzień roboczy .
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Zadzwoniłem do gram.pl. Przedstawiciel mówił, że znają ten problem, został on zgłoszony do Ubisoftu i to on się nim teraz zajmuje. Wadliwa partia, w miarę możliwości, została wycofana z rynku. Osoby, które mają problem powinny zgłosić go drogą mial'ową do gram.pl. Możliwe jest rozwiązanie, że płyty z polską wersją będą dosyłane na koszt ubisoft'u a kontakt będzie się odbywać właśnie po przez mail.
ODPOWIEDZ