Stalowa Seria [Techland]

Okazyjne ceny gier z dystrybucji pudełkowej, wyprzedaże w Biedronce, tanie serie wydawnicze.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Witam
Czy słyszeliście Państwo o badaniach, które twierdzą, że sprzedaż gier w pudełkach umiera? J
http://www.pcr-online.biz/news/read/dig ... ues/034551

W dniu dzisiejszym Techland odważnie staje w obronie sprzedaży pudełkowej, zapowiadając wyjątkową serię gier, jakiej jeszcze w Polsce nie było! J
„Stalowa Seria” wejdzie na rynek już we wrześniu.
Obejmować będzie premierowe tytuły, które były wydawane przez Techland, jak również tytuły premierowe, które wcześniej nie pojawiły się na naszym rynku.
W najbliższym czasie powiadomimy Państwa o kolejnych szczegółach tej serii.
Stay Tuned!
Nowa seria wydawnicza oparta o Steelbooki? Sergeron się ucieszy. :D
Załączniki
infografika.jpg
infografika.jpg (161.29 KiB) Przejrzano 6903 razy
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Steelbooki za 50 zł?
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Pierwsze tytuły w serii:

Stalowa Seria: Dead Island Riptide 37,90 zł http://sklep.gram.pl/pc/stalowa-seria-d ... tide.shtml
Stalowa Seria: Endless Space 37,90 zł http://sklep.gram.pl/pc/stalowa-seria-e ... pace.shtml
Stalowa seria: Fallen Enchantress - Legendary Heroes 37,90 zł http://sklep.gram.pl/pc/stalowa-seria-f ... roes.shtml
Stalowa Seria: Space Hulk 37,90 zł http://sklep.gram.pl/pc/stalowa-seria-space-hulk.shtml
Stalowa Seria: Starpoint Gemini 2 37,90 zł http://sklep.gram.pl/pc/stalowa-seria-s ... ni-2.shtml
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Liczyłem na normalne steelbooki, takich to nie biere ;x
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Może to tylko jakieś placeholdery? Też miałem nadzieję, na jakieś ładniejsze steelbooki szczerze mówiąc.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Jeżeli tak mają wyglądać okładki w tej serii, to ja gratuluję pomysłów. Kto wymyślił to białe maszkaroństwo?

Niestety te grafiki nie są placeholderami - to oficjalne grafiki. Przykład wizualizacji 3D:
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

No to słabo. To białe maszkaroństwo może być tylko jakąś plastikową/kartonową nakładką, jeśli sam steelbook jest po prostu szary i bez żadnych napisów poza "Stalowa Seria", to jeszcze ujdzie.
Awatar użytkownika
Robin Hood

To chyba jest nawet gorsze od serii "Dobra gra" :E
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Ja nie mam pojęcia, dlaczego oni tak się tymi paskudnymi projektami krzywdzą. To jest jakiś masochizm? Najpierw Dobra Gra z pudełkami wyrwanymi wprost z mokrego snu Janusza grafika z lat 90., a teraz świetny pomysł na serię ze steelbookami z okładkami wyglądającymi jakby ktoś połączył dwie zupełnie różne koncepcje, które razem przypominają jakiegoś potwora Frankensteina.

Jeśli ta biała część jest tylko nasuwką, to rzeczywiście projekt mógłby ujść. Tylko brak wizualizacji bez tych białych elementów nie napawa optymizmem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Myślałem, że te 37,90 zł to standardowa cena za sztukę a tyle kosztuje preorder normalnie 49,90 zł. Chciałem wcześniej podpatrzeć w jakimś empiku jak to się prezentuje na półce, ale pewnie poczekam sobie do jakiejś promocji 2 w cenie 1.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

czyli to w końcu jest steelbook czy nie? bo sam nie wiem
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Zwróćcie uwagę na górny i dolny róg pudełka na wizualizacji - ten biały syf wygląda na kartonową nakładkę. Pytanie co jest pod spodem.

W tej cenie nie wróżę sukcesu za bardzo.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

czytając te wasze narzekania jestem ciekaw co by wam dogodziło? Podejrzewam, że jak by ogłoszono goldbooka ze szczerego złota w cenie 10zł to byłyby tu narzekania, że to nie jest białe złoto....
Ostatnio zmieniony 27 sie 2014, o 15:10 przez orygothic, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

remike pisze: Nowa seria wydawnicza oparta o Steelbooki? Sergeron się ucieszy. :D
Ucieszyłbym się, ale skoro tak mają te steelbooki wyglądać to... i tak kupię, ale tylko na próbę, bo na grafice to wygląda okropnie.
orygothic pisze: czytając te wasze narzekania jestem ciekaw co by wam dogodziło? Podejrzewam, że jak by ogłoszono goldbooka ze szczerego złota w cenie 10zł to byłyby tu narzekania, że to nie jest białe złoto....
Wystarczyłyby steelbooki z ładnymi grafikami. Tylko tyle i aż tyle. Zobacz sobie jak wygląda steelbook np. DI Riptide (http://fc04.deviantart.net/fs70/i/2013/ ... 5z81gl.jpg) i porównaj z tym wyżej.
Awatar użytkownika
Robin Hood

orygothic pisze: czytając te wasze narzekania jestem ciekaw co by wam dogodziło? Podejrzewam, że jak by ogłoszono goldbooka ze szczerego złota w cenie 10zł to byłyby tu narzekania, że to nie jest białe złoto....
Serio? Czyli jakiś normalny, ładny steelbok bez czegoś takiego, co zrobili tutaj to aż tak wysokie wymagania?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Pozostałe wizualizacje 3D:
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Jednak po przemyśleniu rozumiem taką decyzję Techlandu. Wszystkie steelbooki będą pewnie takie samo (to białe to obwoluta). Przy zamawianiu steelbooków przez steelbook.com są po prostu progi na minimalne zamówienia. Jakby każda gra miała mieć osobny steelbook, to pewnie nie było by to opłacalne.
Thank you for reaching out and inquiring about SteelBook. We can definitely have a chat about putting together an order for you. Our minimum order quantities are 4000 pieces for Blu-ray and 8000 pieces for DVD. The Blu-ray size is produced in Ohio and the DVD size is produced in Denmark, both of these will have shipping/freight costs, but the shipping/freight costs of the DVD size will be ocean charges.
To że steelbooki będą takie same biorę z tej wizualizacji:
@down
Dokładnie. Teraz już jestem pewien, że jednego z nich zamówię (tylko trzeba zobaczyć jaka gra z nich jest najdroższa na allegro :E)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Czyli wystarczy raz kupić i tak jakbyś miał wszystkie :P
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Vector pisze: Czyli wystarczy raz kupić i tak jakbyś miał wszystkie :P
Wiesz że każde wydanie ma swój box na którego nakładana jest okładka pod folię, jak pozbawisz wszystkie wyjmowanej okładki masz dużo jednakowych dvd/blurey-boxów. to się nie zmieniło od lat.
Mi się podoba, ale wolałbym lepsze tytuły nawet niektóre z tańszej seri z chęcią bym przywitał w steelbooku (Joe Danger - I'm huge fan). Na razie kupię w Fallen Enchantress może Endless Space w ramach wsparcia.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

@kamil_999666
Dlatego właśnie nie rozumiem po co "kolekcjonować" zwykłe wydania gier. Ze steelbookami dotychczas było jednak inaczej i ich unikalność nadawała im jakąś tam wartość kolekcjonerską.
Slogan "specjalnie dla kolekcjonerów" w zaistniałej sytuacji (jednakowe opakowania dla wszystkich gier) traci po prostu sens.
ODPOWIEDZ