Co dalej z Amazonem US?

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Chciałbym odnieść się do Waszych komentarzy pod ostatnimi dwoma newsami z promocjami Amazona.

Tak - zdajemy sobie sprawę, że jest jakiś problem. Musimy jednak najpierw ustalić, skąd ten komunikat się bierze i czy dotyczy on wszystkich gier i wszystkich kart.

Zrobiłem mały research i znalazłem ciekawą informację. Istnieje teoria, że problemy występują TYLKO przy grach oznaczonych "Steam key only valid in North America". Gry 2K mają te oznaczenie i faktycznie wszystkie zamówienia są anulowane. PODOBNO podczas kupowania innych tytułów, taki problem nie występuje.

Czy ktoś mógłby to potwierdzić?

Proszę o informację jakie gry kupowaliście ostatnio - jakie zamówienia przeszły, a jakie zostały anulowane. Przydatne mogą być również informacje o użytych przez was kartach kredytowych.

Jeżeli okaże się, że w ogóle nie da się już tam kupować, to prawdopodobnie przestaniemy już pisać o Amazonie. Nie podoba mi się idea reklamowania zakupów przez VPN, choć oczywiście będę się liczył ze zdaniem userów i liczę na Wasze opinie w tej kwestii.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

OK - kupiłem na próbę Topware RTS Collection i mam kod. Czyli teoria o dopisku "Steam key only valid in North America" może być prawdziwa.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Wziąłem teraz najtańszą grę 2K z tym dopiskiem (Civ 3 Complete) i kod dostałem od razu.

Karta: Visa Electron - mBank - izzyKonto.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Karta Visa prepaid z bzwbk. Kupiłem Topware RTS Collection bez najmniejszych problemów. Trochę później kupiłem Borderlands 2: Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack 2 DLC gdzie jest informacja "Steam key only valid in North America." - brak problemów.
Może mieli jakąś awarię.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Topware RTS collection + Dishonored GOTY - obie bez żadnych problemów
kredytowa wypukła Visa - mbank
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Amerykański adres billingowy, który do tej pory działał i e-karta Visa mBanku. Nie jestem w stanie zakupić XCOM: Enemy Within.
"We cannot complete this order because you must use a U.S. billing address and a credit or debit card issued by a U.S. bank to buy a game or software download on Amazon.com. "

PS. A mój komentarz pod newsem został z jakiegoś powodu usunięty (?!)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Po wielu bojach...Hola Better Internet zawieszalo zakup aż do timeout, przelaczyłem ją na flage krajową i dopiero VPN pomógł - udało mi sie kupić NBA 2K12, kod otrzymałem od razu.
Karta prepaid Visa mBank
ODPOWIEDZ