Chciałbym odnieść się do Waszych komentarzy pod ostatnimi dwoma newsami z promocjami Amazona.
Tak - zdajemy sobie sprawę, że jest jakiś problem. Musimy jednak najpierw ustalić, skąd ten komunikat się bierze i czy dotyczy on wszystkich gier i wszystkich kart.
Zrobiłem mały research i znalazłem ciekawą informację. Istnieje teoria, że problemy występują TYLKO przy grach oznaczonych "Steam key only valid in North America". Gry 2K mają te oznaczenie i faktycznie wszystkie zamówienia są anulowane. PODOBNO podczas kupowania innych tytułów, taki problem nie występuje.
Czy ktoś mógłby to potwierdzić?
Proszę o informację jakie gry kupowaliście ostatnio - jakie zamówienia przeszły, a jakie zostały anulowane. Przydatne mogą być również informacje o użytych przez was kartach kredytowych.
Jeżeli okaże się, że w ogóle nie da się już tam kupować, to prawdopodobnie przestaniemy już pisać o Amazonie. Nie podoba mi się idea reklamowania zakupów przez VPN, choć oczywiście będę się liczył ze zdaniem userów i liczę na Wasze opinie w tej kwestii.
Co dalej z Amazonem US?
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
Karta Visa prepaid z bzwbk. Kupiłem Topware RTS Collection bez najmniejszych problemów. Trochę później kupiłem Borderlands 2: Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack 2 DLC gdzie jest informacja "Steam key only valid in North America." - brak problemów.
Może mieli jakąś awarię.
Może mieli jakąś awarię.
Amerykański adres billingowy, który do tej pory działał i e-karta Visa mBanku. Nie jestem w stanie zakupić XCOM: Enemy Within.
"We cannot complete this order because you must use a U.S. billing address and a credit or debit card issued by a U.S. bank to buy a game or software download on Amazon.com. "
PS. A mój komentarz pod newsem został z jakiegoś powodu usunięty (?!)
"We cannot complete this order because you must use a U.S. billing address and a credit or debit card issued by a U.S. bank to buy a game or software download on Amazon.com. "
PS. A mój komentarz pod newsem został z jakiegoś powodu usunięty (?!)
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
Po wielu bojach...Hola Better Internet zawieszalo zakup aż do timeout, przelaczyłem ją na flage krajową i dopiero VPN pomógł - udało mi sie kupić NBA 2K12, kod otrzymałem od razu.
Karta prepaid Visa mBank
Karta prepaid Visa mBank