SquBlog

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Kilka dni temu naszło mnie na luźnego bloga głównie o grach. Blog ma prawie tydzień. Każda opinia jest na wagę złota !

http://www.squblog.tk
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Nie odnaleziono serwera

Moja pierwsza uwaga: nie działa.
delirein
Awatar użytkownika
delirein

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Motyw: DW Minion stworzony przez DesignWall.
Zdecydowanie zbyt wiele pustego miejsce jest między postami, koło nagłówków.
Wszystko poza menu z prawej strony jest takie Duże i zajmuje sporo miejsca.
Więcej treści, mniej tego co napisałem powyżej.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jerry pisze: Nie odnaleziono serwera

Moja pierwsza uwaga: nie działa.
Jak nie działa ? Nie ogarniam ._.
Avaray pisze:
Motyw: DW Minion stworzony przez DesignWall.
Zdecydowanie zbyt wiele pustego miejsce jest między postami, koło nagłówków.
Wszystko poza menu z prawej strony jest takie Duże i zajmuje sporo miejsca.
Więcej treści, mniej tego co napisałem powyżej.
Jak duże ? Domyślnie w skinie tak jest. Niestety tego wolnego miejsca nie mogę też zmniejszyć chyba że zarzucisz radą bo mi to też przeszkadza troszkę
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Okazuje się, że to pewnie mój internet się zepsuł. :/
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

SquBany (autor bloga) w O mnie pisze:Wspominałem wcześniej o konsoli Xbox 360. Posiadam wycofaną wersje Premium.
Także sorki, ale precz kąsolóhy :trollface:
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Hemiq pisze:
SquBany (autor bloga) w O mnie pisze:Wspominałem wcześniej o konsoli Xbox 360. Posiadam wycofaną wersje Premium.
Hmm ? Co masz na myśli ? Wersja Premium została wycofana z produkcji w 2008 roku. Nie zaraz... Patrzę na wiki i chyba źle przeczytałem. Modele 20gb zostały wycofane... Myślałem że je wogóle wycofali z produkcji :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

SquBany pisze: Jak duże ? Domyślnie w skinie tak jest. Niestety tego wolnego miejsca nie mogę też zmniejszyć chyba że zarzucisz radą bo mi to też przeszkadza troszkę
Musisz się pobawić z CSS, aby poprawić/zmienić tego typu rzeczy w twoim blogu.
Jeśli nie umiesz lub nie masz chęci na podstawy CSS to proponuję zmienić skin na jakś lepszy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Avaray pisze: Musisz się pobawić z CSS, aby poprawić/zmienić tego typu rzeczy w twoim blogu.
Jeśli nie umiesz lub nie masz chęci na podstawy CSS to proponuję zmienić skin na jakś lepszy.
Dodatkowo: poprawić styl, interpunkcję i w ogóle ortografię ;-) (mimo, że przeczytałem tylko dwa wpisy).
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Coś nie poprawnie po polsku pisałem ? Z interpunkcją i powtórzeniami się zgodzę ale z ortografią to ciężko, chyba że przedstawisz mi dowody :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Niepoprawnie? Skądże znowu...
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

SquBany pisze:
Hemiq pisze:
Hmm ? Co masz na myśli ? Wersja Premium została wycofana z produkcji w 2008 roku. Nie zaraz... Patrzę na wiki i chyba źle przeczytałem. Modele 20gb zostały wycofane... Myślałem że je wogóle wycofali z produkcji :D
Kąsole = zuo. Nie wiesz o tym? Jesteś tu od stycznia, a nic się nie nauczyłeś :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Jest strasznie. Merytorycznie, ortograficznie, a także w temacie interpunkcji. Zawsze gdy widziałem słowo blog spodziewałem się autorskich tekstów z przemyśleniami lub nawet ciekawymi tematami. To co tu widzę to w 90% przepisanie newsów z innych portali, wyjątkiem jest tekst o becie Archeage. Problem jest z tym, że ten jedyny tekst jest strasznie chaotyczny i ciężko się go czyta.

Najlepszy cytat z bloga:
Wspominałem wcześniej o konsoli Xbox 360. Posiadam wersje Premium. Dużo tytułów na nie nie przeszedłem bo służy głównie do grania w gry tj FIFA.
Długa droga przed tobą, bo twój warsztat jest tragiczny. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, przynajmniej dostałeś sporo klików od łowców :P
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wasser pisze: To co tu widzę to w 90% przepisanie newsów z innych portali, wyjątkiem jest tekst o becie Archeage.
Praktycznie na każdym portalu jest to samo :D Nie gram niestety w tyle gier by recenzje wypisać. Brak kasy na indyki a chętnie bym pograł w hotline miami czy inne fajne gry i potem opinie. A nie spisuje na chama z innych stron. Patrzę co jest ciekawego i opisuje własnymi słowami, to źle ?

Widzę że zjadłem ,,j'' w ,,O mnie" gdy wspominałem o konsoli.
Hemiq pisze:
SquBany pisze:
Hemiq pisze: Także sorki, ale precz kąsolóhy :trollface:
Kąsole = zuo. Nie wiesz o tym? Jesteś tu od stycznia, a nic się nie nauczyłeś :E
Ja dużo na forum nie siedze :D Głównie przeglądam od czasu do czasu i nie wypowiadam się. ŁowcyGier dla mnie to strona do sprawdzania zniżek, bundli i gier za darmo :D
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Przeczytałem pierwszego-lepszego "newsa" na blogu (?), powiem, że jest masakra. Nie mówię, że ja lepiej pisze ale to to jest istny koszmar. Pod względem stylistycznym i leksykalnym. Już ja lepiej pisałem (wg siebie :trollface: ) na pół roku przed maturą :E
Nie wierzysz? Przeczytaj, sprawdź:
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

SquBany pisze:
Wasser pisze: To co tu widzę to w 90% przepisanie newsów z innych portali, wyjątkiem jest tekst o becie Archeage.
Praktycznie na każdym portalu jest to samo :D Nie gram niestety w tyle gier by recenzje wypisać. Brak kasy na indyki a chętnie bym pograł w hotline miami czy inne fajne gry i potem opinie. A nie spisuje na chama z innych stron. Patrzę co jest ciekawego i opisuje własnymi słowami, to źle ?
Źle? Nie, ale nie oczekuj raczej dużego zainteresowania. W sieci są dziesiątki, ba - setki stron o tej samej tematyce, z tymi samymi newsami, często napisanymi w ciekawszy sposób i opublikowanymi znacznie wcześniej. W dużych portalach zatrudnionych jest masa osób, siedzących od dawna w branży i mających lekkie pióro + niejednokrotnie szybszy dostęp do informacji.

Jeżeli chcesz, żeby ludzie Cię czytali, to jest na to jedna rada - dużo pracy nad własnym warsztatem i...ciekawa publicystyka. Jedyny sposób na wybicie się wśród podobnych stron, to właśnie pisanie interesujących felietonów na nietypowe tematy, albo wręcz przeciwnie - na tematy typowe, ale z nieco innej perspektywy, zachęcające czytelników do dyskusji.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Oj tam nie chwal się tekstem (po mojej) poprawce.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Propozycja - stop spacji przed znakami interpunkcyjnymi. Co poradzę, to mnie naprawdę zraża i irytuje. Skąd ten nawyk? Raczej nie ze szkoły, bo nie wyobrażam sobie zostawiania pustego miejsca przed taką kropką czy znakiem zapytania, nauczyciele by Cię za to zjedli. W takim razie jaka jest geneza tej paskudnej maniery?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Nie spodziewałem się że aż tak źle jest.
ODPOWIEDZ