Komputer Świat - temat ogólny

Dyskusja o branży
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Dawniej w formie papierowej z CD / DVD, teraz w formie elektronicznej.

Nowe wydanie.
Obrazek

Nowe, specjalne wydanie cyfrowego Komputer Świata Gry Megahity pozwala ściągnąć dwie wybrane gry studia Alawar.

W aplikacji Komputer Świat Plus (do pobrania stąd) można kupić Komputer Świat Gry Megahity 2/2013, w którym znajduje się opis 20 najlepszych gier studia Alawar + możliwość ściągnięcia na dysk dwóch z ich. Do wyboru jest Odlotowa Farma (część 1, część 2, część 3), Skarby Montezumy (część 2, część 3), Dom nad jeziorem: Dzieci ciszy, Nowy Jankes na dworze króla Artura 2, Księga pragnień, Farmscapes, Jak zbudowano Wielki Mur Chiński, Osadnicy: Kolos, Farm Tribe 2, W 80 Dni Dookoła Świata, Karciana tajemnica: Skradziona moc, Zbrodnia w górach: Odwet, Call of Atlantis, Pory roku 3: Klątwa wiedźmy Wrony, Zagadka dworku Mortlake, Gardenscapes, Herosi Hellady 3: Ateny.
Ostatnio zmieniony 4 sie 2014, o 09:45 przez Hemiq, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Cena 19,99 :O Wow! A do ściągnięcia jakie światowej sławy hiciory... Jak byłem w podstawówce to było takie dobre pismo...
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

tenenit1990 pisze: światowej sławy hiciory
Moja siostra uwielbia takie gry (jej znajome również w nie grają).
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

No wieeeeem. Moja teściowa też gra w wiejskie życie na NK, ale po prostu pamiętam czasy gdy KS Gry nie było tylko dla Casuali ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Pamiętam jak kiedyś kupiłem pierwszy numer KŚG, wydanie specjalne - kwiecień 1999...załoga post-SS (Secret Service, jakby kto pytał) , to były czasy! Potem nadszedł 2000 rok i pisemko się wyodrębniło, nieważne, że z nastawieniem na młodszych graczy...albowiem fajne gry dawali i to za 6,9pln, co w owym czasie było nie do przebicia. Cóż, było nie wróci.
To, co robi teraz wydawnictwo to nie jest nawet zabawne. Z ciekawości kupiłem Komputer Świat (pisemko z tej samej 'wytwórni') w zeszłym miesiącu (pierwszy raz po ponad 6 latach) i powiem tyle- gazetka nie teges (nie ma startu do PCF), płyta...jaka płyta? kod do "płyty" się zdrapał razem ze zdrapką :D Na szczęście odpowiedzieli na maila i uznali reklamację...jednak 'łoreva', jak to mówią w Tarnobrzegu(...)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Oj pamiętam jak dawali Tzara, Kangurka Kao(nie śmiać się to naprawdę fajna gierka była) czy Test Drive 6... Za dzieciaka to jedno z najciekawszych pism było zaraz obok Click! i CD-Action
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Jak już robimy wspominki to mój pierwszy numer był z grą S.C.A.R., a ze specjalnych to o HoMM V z drugą częścią na CD.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Mój pierwszy numer był z Kangurkiem Kao, a pierwszy numer specjalny był z Descent 3 na trzech płytach CD.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

To jeszcze wychodzi? :O myślałem ze już dawno komputery cd-action itp poszły do lamusa, pamiętam sam kupowałem ale teraz to już benchmark itp ;))
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

theswierzak pisze: To jeszcze wychodzi? :O myślałem ze już dawno komputery cd-action itp poszły do lamusa, pamiętam sam kupowałem ale teraz to już benchmark itp ;))
No, benchmark to ma taki dział growy, że ho ho.
I nie, tak się składa, że KŚG już nie wychodzi.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

@Globoos
Ostanio coraz więcej jest postów, które są w ogóle niepotrzebne i dziwne jak ten powyżej. Autorzy tych postów piszą ich 10 w różnych tematach, a jedenasty zazwyczaj jest już w dziale Pchli targ.

Spoko jeti widzi takich na kilometr, a jak nie zauważy, to są inni ;) / :dziadek:
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Z najlepszych hitów na KŚG posiadam do dnia dzisiejszego:

Simon the sorcerer 2 w pysznej polskiej wersji ;p
Lord of the Realm - kto nie grał, ten nawet nie wie co to jest dobra strategia turowa?(w sumie mogę to uznać za strategię turową)
Septerra Core <3
Get Medival
Książe i Tchórz
Jack Orlando
Gorky 17

i mógłbym tak jeszcze długo ;)

Wydaje mi się też, że widziałem jakoś w epmiku ostatnio Komputer Świat Gry Extra? Ktoś może to potwierdzić? I czy są tam takie fajne gry jak kiedyś czy ładują już byle jaki chłam?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

no fajna była ta gazetka a te tabelki recenzyjne chyba przeszły do historii. Mi się uchowała tylko płytka z hype choć miałem z księciem i tchorzem , woodruffem , gorkym chyba i get medieval
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 31 razy
Kontakt:

Kupiłem ostatnio wirtualny numer dla Two Worlds 2 GOTY i powiem, że nawet się opłacało.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Septerra Core... gra w którą miałem nie tak dawno ochotę sobie zagrać ponownie, ale gdzieś mi się płyta zgubiła :(
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

heh, pamiętam mój pierwszy numer KSG z grą Tzar...do dziś mam płytkę, bo to dobra gra jest, ale nie działa pod Win 7...:(
Awatar użytkownika
Robin Hood

Do usunięcia
Ostatnio zmieniony 7 lut 2018, o 22:01 przez Djofik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Smutno patrzeć na ich stronę. "Nowe wydanie już w kioskach. 4/2012"..
http://ksgry.komputerswiat.pl/#news

I co z tą wersją cyfrową? Znalazłem na jakimś blogu informację, że wydają w tej formie, ale nic ponadto. W portalu egazety jest tylko numer z grudnia, nigdzie więcej nic nie ma..

Edit: Dodam jeszcze, że piszą coś o aplikacji Komputer Świat +, ale tego cuda też nigdzie znaleźć nie mogę.

Edit 2: Znalazłem ten KŚ+. Google pomóc nie chciało, ale w końcu trafiłem na tą malutką ikonkę na stronie KŚ. Ale KŚG ostatni (i jedyny) jest z kwietnia. Znów upadli?...
Awatar użytkownika
Robin Hood

Do usunięcia
Ostatnio zmieniony 7 lut 2018, o 22:01 przez Djofik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Polski Ziomal pisze: To żeby znowu upadło jest możliwe zaś każde kolejne czasopismo które powstanie ma bardzo ciężko,ponieważ Cd-Action żądzi na rynku!
co
ODPOWIEDZ