Wiedźmin 3 w Wydarzeniach

Dyskusja o branży
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

jak w temacie - nie często mówi się u nas o grach dobrze, więc może warto zobaczyć coś takiego (:

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... J3tNndb-io
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wiedźmin w Wydarzeniach to jeszcze nic. Pomyślmy teraz ile zagranicznych stacji telewizyjnych i radiowych po słowach prezydenta Obamy podjęło temat tej serii. Takie reklamy to ja lubię :).
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy

elthrai pisze: jak w temacie - nie często mówi się u nas o grach dobrze, więc może warto zobaczyć coś takiego (:
...
Ekstra, takiej kontekstowej reklamy na pewno nikt się nie spodziewał ;).

Słowa "w gry nie jestem dobry" świadczą o tym, że po prostu nigdy nie grał lub tylko się z komputerowymi zetknął, więc nawet nie wie o czym mówi. Niemniej trochę przykro, że Obama pochwalił pojedynczy przykład, a nie np. znakomitych polskich naukowców.
Suwi pisze: Wiedźmin w Wydarzeniach to jeszcze nic. Pomyślmy teraz ile zagranicznych stacji telewizyjnych i radiowych po słowach prezydenta Obamy podjęło temat tej serii. Takie reklamy to ja lubię :).
A ktoś za granicą podchwycił jeszcze ten temat? ^_-
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Tutaj możemy zaobserwować paradoks polskiej telewizji. Całkiem niedawno Polsat mówił, że gry są złe, najgorsze z najgorszych, uczą mordować, kształcą młodych przestępców itp. a z drugiej strony umieszczają promo Wiedźmina.
Awatar użytkownika
Łowca

abuyin95 pisze: Tutaj możemy zaobserwować paradoks polskiej telewizji. Całkiem niedawno Polsat mówił, że gry są złe, najgorsze z najgorszych, uczą mordować, kształcą młodych przestępców itp. a z drugiej strony umieszczają promo Wiedźmina.
Podobny komentarz widziałem na YT :). Nie wiem czy to nie Ty :P. No i podobna odpowiedź z mojej strony - media szukają tanich sensacji lub zapełniaczy do tychże.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

To akurat nie ja, ale z racji tego, że interesuje mnie fakt w jaki sposób media otumaniają ludzi, czasami odpalam polsatowskie wydarzenia i los chciał, że trafiłem na Wiedźmina, a wcześniej na materiał o grach. I zgodzę się z Tobą, że telewizja wciśnie do swojej ramówki wszystko, co spowoduje zainteresowanie społeczeństwa. Ale fakt, faktem, że Obama, choć trochę wypromuje Wiedźmina. Pewnie jest to rekompensata za wizy :D
Awatar użytkownika
Łowca

abuyin95 pisze: ...
Ale fakt, faktem, że Obama, choć trochę wypromuje Wiedźmina. Pewnie jest to rekompensata za wizy :D
Chłopaki i dziewczyny z CD projektu na pewno są zadowoleni z takich słów, mimo że przecież medialnie gra ma się świetnie. Cały świat na 3 czeka i ma znikomą konkurencję, bo przecież żaden Mass Effect czy inszy pochłaniacz serc tłumu nie wychodzi. No jest jeszcze Dragon Age, ale po tym co zrobili z 2 musiałoby im się bardzo poszczęścić, aby odebrać Wieśkowi tytuł RPG roku. Dobra już nie zapeszam, bo gra przecież jeszcze nie wyszła. Nie ma co się napalać :P.
Awatar użytkownika
Łowca

Spółka CD Projekt zarobiła w ciągu 9 miesięcy 276 mln zł. To ponad 100-krotnie więcej niż w tym samym okresie ubiegłego roku. To rekordowy wynik w historii spółki, która bije poprzednie najlepsze osiągnięcie z 2003 roku, kiedy "na czysto" zyskała 45 mln zł.
Sprzedaż ma się świetnie, zyski rosną, ale nadzieje inwestorów są rozbudzone do granic możliwości. W efekcie najnowsze dane finansowe doprowadziły do silnych spadków notowań akcji CD Projekt na giełdzie w Warszawie. Przed południem taniały prawie 10 proc.
Inwestorzy są jednak megapazerni. Więcej w artykule Wyniki CD Projekt. "Wiedźmin" pokonuje "GTA".
ODPOWIEDZ