Cdkeys.com - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Natrafiłem na taką ofertę, szukając nadchodzącego Grida:
http://www.cdkeys.com/pc/games/grid-aut ... -key-steam

Z 5% zniżki wychodzi 87zł, a najtaniej w Polsce jak na razie widziałem na allegro za 109zł.

Ktoś już może kupował w tym sklepie? Jakieś opinie?

// zmieniam nazwę, bo widzę, że zrobił się z mojego posta temat ogólny
Ostatnio zmieniony 20 sty 2017, o 00:09 przez Avaray, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 34 razy
Kontakt:

Podbiję temat, bo kupiłbym Diablo III na obecnej promocji.

Newsów z ofertami na głównej z tego sklepu widzę dużo - ale czy ktoś miał może jakieś problemy? Kasują gry z konta? Jakieś bany? Czy można spokojnie kupować?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Powiem tak, support szybko odpisuje, bo miałem pytanie do nich z małym problemem.
Kupiłem u nich PoE pod steama, nie było problemów z samym kluczem, gra istnieje na steama do dziś, kupowałem na początku września, czyli jakieś 1,5 miesiąca temu.

Tyle moich doświadczeń z nimi.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Nie ma co się dygać.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 59 razy

Kupowałem swego czasu (kilka ładnych miesięcy temu) Starcrafta II i dodatek (Heart of Swarm), oba aktywowały się bez problemu, do tej pory siedzą na koncie nie niepokojone przez nikogo ;) Trochę nietypowo dostarczono klucze, bo w postaci skanów kluczy pudełkowych. Miałem problem z aktywacją jednego, ale po konwersacji z pomocą techniczną okazało się, że źle odczytałem jeden ze znaków.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Avaray pisze: Natrafiłem na taką ofertę, szukając nadchodzącego Grida:

Z 5% zniżki wychodzi 87zł, a najtaniej w Polsce jak na razie widziałem na allegro za 109zł.

Ufolec na swoim straganie sprzedawał po 10zł. link

A co do cdkeys - jedyne do czego mogę się przyczepić to to, że czasami klucze idą kilka dni.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Kupowałem Mad Maxa. Jedyne co mnie zdziwiło to potwierdzenie smsem którego wymagali. Może dlatego, że płaciłem przez PP? Poza tym bez problemu. Klucz był natychmiast, a gra okazała się bardzo dobra :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Zer0 pisze:
Avaray pisze: Natrafiłem na taką ofertę, szukając nadchodzącego Grida:

Ufolec na swoim straganie sprzedawał po 10zł. link

A co do cdkeys - jedyne do czego mogę się przyczepić to to, że czasami klucze idą kilka dni.
Avaray napisał ten post w 2014 roku.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 453 razy
Podziękowania: 379 razy
Kontakt:

Kraczykruk pisze: Kupowałem Mad Maxa. Jedyne co mnie zdziwiło to potwierdzenie smsem którego wymagali. Może dlatego, że płaciłem przez PP? Poza tym bez problemu. Klucz był natychmiast, a gra okazała się bardzo dobra :)
Ja kupowałem od nich Batman Arkham Knight i Middle Earth za PP i w obu przypadkach nie wymagali ode mnie żadnego potwierdzenia przez SMS. Może trzeba mieć kartę podpiętą z PP albo coś ;P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Rapisher pisze:
Kraczykruk pisze: Kupowałem Mad Maxa. Jedyne co mnie zdziwiło to potwierdzenie smsem którego wymagali. Może dlatego, że płaciłem przez PP? Poza tym bez problemu. Klucz był natychmiast, a gra okazała się bardzo dobra :)
Ja kupowałem od nich Batman Arkham Knight i Middle Earth za PP i w obu przypadkach nie wymagali ode mnie żadnego potwierzenia przez SMS. Może trzeba mieć kartę podpiętą z PP albo coś ;P
Nope, nawet płacąc kartą często wymagają potwierdzenia sms.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 453 razy
Podziękowania: 379 razy
Kontakt:

RoyKeane pisze:
Rapisher pisze:
Ja kupowałem od nich Batman Arkham Knight i Middle Earth za PP i w obu przypadkach nie wymagali ode mnie żadnego potwierzenia przez SMS. Może trzeba mieć kartę podpiętą z PP albo coś ;P
Nope, nawet płacąc kartą często wymagają potwierdzenia sms.
Hmmm... to jakimś cudem ja nie musiałem, wszystko poszło sprawnie wystarczyło tylko zapłacić
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Ja tez kupilem mad maxa, i musialem smsa miec, pewnie dlatego, ze nie mam zweryfikowanego pejopla...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 34 razy
Kontakt:

Dzięki panowie, chyba w końcu wezmę i kupię Diabolo :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

cdkeys to w zasadzie jedyny keyshop któremu ufam. Dlatego że handlują własnymi kodami, a nie jak na np kinguinie są oferty setek ludzi z Rosji i innych Chin i de facto kody kupujesz od innych graczy.
Kupiłem Diablo 3 i wszystko gra, klucz przyszedł jako obrazek wygenerowany jak captcha, wymagali potwierdzenia sms mimo ze mam podpieta karte do pejpala czyli PP zweryfikowany.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Zweryfikowanie paypala to potwierdzenie wartości mikroprzelewów przesłanych na powiązany rachunek bankowy,a nie podpięcie karty.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ja dzisiaj kupowałem city skylines na cdkey.com i wszystko odbyło się bez problemu. Zrobiłem checkout przez paypal (jako gość) i nie musiałem potwierdzić transakcji smsem.
Awatar użytkownika
Łowca

A ja mam pytanie w sumie bardziej związane z Paypalem niż z CDkeys, mam zweryfikowanego PP przez konto bankowe, ale nie mam karty kredytowej, a podczas płatności w cdkeys wyskakuje komunikat o potrzebie dodania karty. Idzie to jakoś zapłacić bez podpinania karty, a jeżeli nie to czy idzie podpiąć kartę wirtualną do samej weryfikacji, tak? Nie mam stałego źródła dochodu, dlatego podczas zakładania konta bankowego nie brałem kredytówki, bo 5zł za miesiąc :trollface: , teraz widzę żeby się jednak przydała :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Załóż sobie kartę internetową prepaid, np. na BZWBK i podepnij.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Daxxx pisze: A ja mam pytanie w sumie bardziej związane z Paypalem niż z CDkeys, mam zweryfikowanego PP przez konto bankowe, ale nie mam karty kredytowej, a podczas płatności w cdkeys wyskakuje komunikat o potrzebie dodania karty. Idzie to jakoś zapłacić bez podpinania karty, a jeżeli nie to czy idzie podpiąć kartę wirtualną do samej weryfikacji, tak? Nie mam stałego źródła dochodu, dlatego podczas zakładania konta bankowego nie brałem kredytówki, bo 5zł za miesiąc :trollface: , teraz widzę żeby się jednak przydała :D
Zaznacz podczas zakupu aby nie zapamietywało metody płatności do przyszłych transakcji i będzie ok.
Awatar użytkownika
Łowca

mikrawiec pisze:
Daxxx pisze: A ja mam pytanie w sumie bardziej związane z Paypalem niż z CDkeys, mam zweryfikowanego PP przez konto bankowe, ale nie mam karty kredytowej, a podczas płatności w cdkeys wyskakuje komunikat o potrzebie dodania karty. Idzie to jakoś zapłacić bez podpinania karty, a jeżeli nie to czy idzie podpiąć kartę wirtualną do samej weryfikacji, tak? Nie mam stałego źródła dochodu, dlatego podczas zakładania konta bankowego nie brałem kredytówki, bo 5zł za miesiąc :trollface: , teraz widzę żeby się jednak przydała :D
Zaznacz podczas zakupu aby nie zapamietywało metody płatności do przyszłych transakcji i będzie ok.
Gdzie ta opcja się znajduje, bo za bardzo jej nie widzę :( ?
ODPOWIEDZ