Może macie jakieś doświadczenia z microsim i chcecie się podzielić?
O co mi chodzi: ostatnio upatrzyłem sobie motorolę moto g i jestem na 99% zdecydowany na zakup, niestety wymaga microsima. Obecny numer mam w nihuyah, czytałem sobie trochę o procedurze wymiany, da się zrobić, ale muszę zarejestrować numer i w związku z tym wyrazić zgodę na różne niemiłe rzeczy związane z danymi. Wolałbym tego uniknąć.
Z przepisów w google wynika, że sim-a da się fizycznie pociąć i będzie pasował. Czy ktoś tak robił? I czy to zadziała wtedy kiedy karta nie jest na nosidełku tylko jest zaprztykiwana? I na ile takie rozwiązanie jest stabilne?
Do numeru nie jestem jakoś specjalnie przywiązany, więc może orientujecie się czy w jakiejś innej sieci da się w miarę bezproblemowo uzyskać microsima?
Microsim i inne związane z GSM
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
Podejdź do pierwszego lepszego komisu gsm to ci kartę bez problemu przytną za 5-10zl
maja do tego specjalna wycinarkę
ewentualnie możesz sam kupić na znanym portalu aukcyjnym 

- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Sam to przechodziłem niedawno... z tym, że ja byłem przywiązany do swojego numeru 
Nie każdą kartę Sim da się przyciąć do Micro Sim. Karty pierwszej generacji z większym stykiem (taką miałem) można łatwo uszkodzić przycinając. Jeśli masz ją to prawdopodobnie czeka Cię wizyta w Sklepie lub Salonie T-Mobile celem rejestracji i wymiany karty.

Nie każdą kartę Sim da się przyciąć do Micro Sim. Karty pierwszej generacji z większym stykiem (taką miałem) można łatwo uszkodzić przycinając. Jeśli masz ją to prawdopodobnie czeka Cię wizyta w Sklepie lub Salonie T-Mobile celem rejestracji i wymiany karty.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 5 razy
- Kontakt:
Ja ciałem sam nożyczkami - daj sobie spokój z wycinarkami, szkoda kasy - cięcie jest banalne. Ale w służbowym miałem starego sima (z większym chipem) i tej przyciąć się nie dało (chip jest większy niż cała karta micro sim). Zatem upewnij się 
btw, nowe karty sim maja rozmiar zwykły i perforację do wyrwania ze środka formatu micro

btw, nowe karty sim maja rozmiar zwykły i perforację do wyrwania ze środka formatu micro

- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Spokojnie sam wytniesz nożyczkami. Wycinałem swojego czasu.
Co do rejestracji, to już nie przesadzaj z tą prywatnością. Jak ktoś chce to i tak Cię znajdzie. Wydaje mi się, że masz trochę przecenioną opinię na temat swojej prywatności.
Co do rejestracji, to już nie przesadzaj z tą prywatnością. Jak ktoś chce to i tak Cię znajdzie. Wydaje mi się, że masz trochę przecenioną opinię na temat swojej prywatności.
- Podziękował: 41 razy
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
Ja wiem, ze jak ktos chce mnie znajdzie, ale nie lubie danych ot tak na widoku. Zreszta zobacz jakich zgod wymaga nihuyah:
Ludzie tak chętnie wszędzie podają swoje dane, a potem dziwią się skąd tylu telemarketerów ich męczy. Powiedzcie mi, po co w XXI wieku usługa biura numerów?1) Wyrażam zgodę na przetwarzanie i udostępnianie moich danych osobowych obejmujących imię, nazwisko, numer telefonu oraz pełen adres zamieszkania,
w celu świadczenia usługi Biura Informacji o Numerach Telefonicznych przez Operatora oraz innych przedsiębiorców telekomunikacyjnych. Przyjmuję do
wiadomości, że (a) usługa Biura Informacji o Numerach Telefonicznych może być realizowana jako usługa głosowa oraz w postaci spisu abonentów w formie
książkowej lub elektronicznej, (b) informacja o adresie opublikowana w spisie abonentów będzie ograniczona do nazwy miejscowości i ulicy, (c) a w przypadku
spisu elektronicznego, możliwe jest korzystanie przez jego użytkowników z wyszukiwarek, które do tego spisu zostały dołączone. Przyjmuję do wiadomości,
że dla powyższych celów moje dane osobowe zostaną przekazane Telekomunikacji Polskiej S.A.
2) Wyrażam zgodę na otrzymywanie tekstowych i głosowych informacji handlowych o promocjach i ofertach specjalnych dotyczących mojego numeru telefonu
przygotowanych przez T-Mobile Polska S.A. i Partnerów oraz związane z tym przetwarzanie danych transmisyjnych.
- Podziękował: 50 razy
- Podziękowania: 78 razy
- Kontakt:
Pamiętaj, że każdą zgodę możesz cofnąć, więc nie ma problemu po rejestracji napisać, że nie zgadzasz się na przetwarzanie w celach marketingowych. Ja mam telefon na abonament, jeden numer od chyba 7-8 lat w 3 różnych sieciach i w zasadzie żadnych reklam nie dostaję (na pewno pomaga tu blokada połączeń z nr zastrzeżonych). Także nie ma też co demonizować.