Najgorsze gry 2013 roku wg Łowców

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Jak sądzicie? Która z gier wydanych w tym (jeszcze) roku była największym crapiszem lub nie wypełniła pokładanych w niej nadziei? Zachęcam do dyskusji.

Ankiety nie robię, bo IMO nie ma takiego sensu to raz. A dwa tyle tytułów bym musiał dodać znając życie że bym nie wyrobił xD
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Jeśli można podawać gry jeszcze jako beta to Starbound.
Miał być grą która również miała odpalać na starszych komputera a tak nie jest kompletnie nie grywalna
:(
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

1. Batman Arkham Origins, to nie był Batman na jakiego czekałem. AO jest nudne, zabugowane i generalnie pod każdym względem gorsze od Arkham City czy też Arkham Asylum.
2. The Bureau: XCOM Declassified, twórcom w połowie gry zabrakło inwencji twórczej i gra stała się potwornie nudna. Na minus także monotonne mapy i walka.
3. Fez, tak wiem, że wersja konsolowa ukazała się wcześniej, ale nie miałem w nią okazji zagrać. Gra ma naprawdę fajny gameplay, który cieszy przez jakieś... 30 minut, później niestety wkrada się monotonia, która dla mnie zabija całą rozgrywkę w grze Fisha.

Podsumowując, wymienione przeze mnie gry nie są złe, powiedziałbym, że to nawet dobre produkcje pod względem technicznym, ale każda z nich jest po prostu do bólu nudna, a taka gra jest przeze mnie z góry traktowana jako porażka.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Z racji, że nie ograniczamy się do gier PC-towych to mój faworyt to Unearthed: Trail of Ibn Battuta.
Jakby ktoś chciał zwiastun https://store.sonyentertainmentnetwork. ... HEDEP1DEMO
Po recenzji w CDA, chciałem się przekonać czy ta gra jest faktycznie tak tragiczna jak przekonuje autor tekstu. Zainstalowałem sobie demo i od grafiki rozbolały mnie dosłownie oczy a po wykonaniu 1 ruchu gra się zwiesiła i wymagała restartu PS-a. Doszedłem do wniosku, że nie ma co ryzykować dalszej gry, więc przystąpiłem do odinstalowywania tego czegoś. W tym momencie nastąpił ewenement, proces odinstalowywania zwiesił mi konsolę. Pierwszy raz z czymś takim się spotkałem.
Jak chodzi o rynek PC-towy to Ride to hell, wiedzie prym z tego co się orientuje w tej kategorii.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Jak chodzi o rynek PC-towy to Ride to hell, wiedzie prym z tego co się orientuje w tej kategorii.
Tu bym się kłócił. Aliens: Colonial Marines też jest świetnym "gniotem" z tego roku. :D
Choć sam nie grałem...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Waham się między dwoma pseudoartystycznymi kmiotami o nazwach Proteus i 9.03m, ale chyba postawię na to pierwsze. Brzydkie, bez gameplayu, sensu, ani niczego innego i jeszcze sprzedawane za 7 euro. 9.03m jest przynajmniej tańszy, no i w jakimś celu zrobione. I pół zysków z sprzedaży idzie na cele charytatywne, więc chociaż coś. Mój głos idzie na Proteusa :)

Aliensy to taki przeciętniak, a nie gniot. Przeszedłem i jakieś okropne to nie było, zwłaszcza, że dałem za to 1,25 pln.
A Unearthed jest chyba na greenlighcie :P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Hemiq pisze: Aliens: Colonial Marines też jest świetnym "gniotem" z tego roku.
Paradoksalnie to naprawdę niezła gra, gdyby nie to zamieszanie to myślę, że na Metacriticu oceny nie byłyby niższe niż 70.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Bożygrzmot pisze: A Unearthed jest chyba na greenlighcie :P
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =113720947
Unearthed Episode 1 Gold Edition is coming to Steam Friday January 3rd, 2014
Kto kupuje? :trollface:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 60 razy
Kontakt:

W moim przypadku problemem nie będzie sama beznadziejność gry (na szczęście udało mi się ominąć co większe "wpadki" tego roku), a poziom zawodu, jaki odczułam po jej uruchomieniu. A dokładniej "ich", bo chodzi o dwa tytuły. Shadowrun jawił mi się jako zapowiedź powrotu tradycyjnych cRPG, a wyszło... cóż, jak wyszło. Nie, żeby gra była szczególnie zła, bo np. klimat czy dobrą narrację rzeczywiście posiadała, ale na pewno nie tego spodziewałam się po zbiórce na KickStarterze i kwocie, jaką ostatecznie uzyskano. Po drugie - SimCity. Nie planowałam kupić tej gry, ale kolega zaczął przedstawiać mi ją w takich superlatywach, że zdecydowałam się na pre-order (a on koniec końców nie kupił, tylko pograł w moją wersję...). Ponownie, sama gra nie była wcale zła, choć początkowo faktycznie miała pewne problemy. Jednak prawie w ogóle nie przypominała tego, co obiecywano. Do tej pory jak widzę jakieś starsze trailery czy zapowiedzi, to się zastanawiam, na podstawie czego je robili, bo chyba nie ostatecznie wypuszczonej wersji.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Hemiq pisze:
Bożygrzmot pisze: A Unearthed jest chyba na greenlighcie :P
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =113720947
Unearthed Episode 1 Gold Edition is coming to Steam Friday January 3rd, 2014
Kto kupuje? :trollface:
To nawet nie musisz organizować wersji na 2014 bo już się wyjaśniło. :trollface:

Autorzy muszą mieć liczną rodzinę, że to przeszło.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Z gier, w które grałem w tym roku najgorszy okazał się Tomb Raider. Beznadziejne, jednokomnatowe "hidden" tomby z komunikatem o ich obecności na pół ekranu, Lara jako płaczliwy Terminator radzący sobie z coraz bardziej niemożliwymi sytuacjami... Do tego gra stała się kolejnym $@^%&^ cover-shooterem, bo przecież tak mało ich teraz na rynku. Wiem, że seria TR miała swoje wzloty i (bolesne) upadki ale IMO Anniversary i Legend były bardzo przyjemne (Underworld już męczył) i dobrze odcinały się od poprzednich, robionych na jedno kopyto TRów (+ AoD). Jak dla mnie kolejny reboot, z psuciem mechaniki i robieniem z gry klona Uncharted, jest nieporozumieniem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Bożygrzmot pisze: Waham się między dwoma pseudoartystycznymi kmiotami o nazwach Proteus i 9.03m, ale chyba postawię na to pierwsze. Brzydkie, bez gameplayu, sensu, ani niczego innego i jeszcze sprzedawane za 7 euro. 9.03m jest przynajmniej tańszy, no i w jakimś celu zrobione. I pół zysków z sprzedaży idzie na cele charytatywne, więc chociaż coś. Mój głos idzie na Proteusa :)

Aliensy to taki przeciętniak, a nie gniot. Przeszedłem i jakieś okropne to nie było, zwłaszcza, że dałem za to 1,25 pln.
A Unearthed jest chyba na greenlighcie :P

Nie rozumiem takich ludzi jak Ty, widać ze Proteus i 9.03m to gry wybitnie nie w twoim klimacie, wiec po co tracisz na nie czas i pieniądze?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Uprising 44. Tyle w temacie chłopaki
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Shelia pisze: W moim przypadku problemem nie będzie sama beznadziejność gry (na szczęście udało mi się ominąć co większe "wpadki" tego roku), a poziom zawodu, jaki odczułam po jej uruchomieniu. A dokładniej "ich", bo chodzi o dwa tytuły. Shadowrun jawił mi się jako zapowiedź powrotu tradycyjnych cRPG, a wyszło... cóż, jak wyszło. Nie, żeby gra była szczególnie zła, bo np. klimat czy dobrą narrację rzeczywiście posiadała, ale na pewno nie tego spodziewałam się po zbiórce na KickStarterze i kwocie, jaką ostatecznie uzyskano. [...]
Moje oczekiwania również były bardziej "gorące" i w przypadku Shadowruna czuję się umiarkowanie usatysfakcjonowana - zapewne tylko dlatego, że kocham jego uniwersum. Najbardziej boli tutaj liniowość i zbyt ograniczone możliwości eksplorowania tak pięknego świata. Ileż bym dała za prostą możliwość obmacania każdej szafeczki i śmiecia walającego się po ekranie, czy też oderwanie się na ładnych parę godzin od głównego wątku...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Może nie najgorsza gra 2013, ale taka która mnie rozczarowała z zakupów w 2013r to arma i mod dayZ - przez biedną optymalizacje, z którą jeszcze walczę. :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Hitokiri pisze: Z gier, w które grałem w tym roku najgorszy okazał się Tomb Raider. Beznadziejne, jednokomnatowe "hidden" tomby z komunikatem o ich obecności na pół ekranu, Lara jako płaczliwy Terminator radzący sobie z coraz bardziej niemożliwymi sytuacjami... Do tego gra stała się kolejnym $@^%&^ cover-shooterem, bo przecież tak mało ich teraz na rynku. Wiem, że seria TR miała swoje wzloty i (bolesne) upadki ale IMO Anniversary i Legend były bardzo przyjemne (Underworld już męczył) i dobrze odcinały się od poprzednich, robionych na jedno kopyto TRów (+ AoD). Jak dla mnie kolejny reboot, z psuciem mechaniki i robieniem z gry klona Uncharted, jest nieporozumieniem.
Oo prawie mnie zatkało, w jednej kwestii przyznam ci racje z liczba przeciwników jak na " zaginioną" wyspę przesadzili i to bardzo no i te klony, nasilę można się czepić wielu innych rzeczy ALE i tak jest to dobry restart serji i miło się grało a to najistotniejsze. Mi najbardziej pasował tomb 1i ver w Egipcie nie pamiętam tytułu xD

Trudno podać najgorsza grę wiele kiepskich było
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Hemiq pisze: Jak sądzicie? Która z gier wydanych w tym (jeszcze) roku była największym crapiszem lub nie wypełniła pokładanych w niej nadziei? Zachęcam do dyskusji.

Ankiety nie robię, bo IMO nie ma takiego sensu to raz. A dwa tyle tytułów bym musiał dodać znając życie że bym nie wyrobił xD
Zwycięzca jest jeden i aż nazbyt oczywisty. GTA V ze wszystkim znanych powodów. Sam wiesz najlepiej. ]:->
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

MDA pisze:
Hemiq pisze: Jak sądzicie? Która z gier wydanych w tym (jeszcze) roku była największym crapiszem lub nie wypełniła pokładanych w niej nadziei? Zachęcam do dyskusji.

Zwycięzca jest jeden i aż nazbyt oczywisty. GTA V ze wszystkim znanych powodów. Sam wiesz najlepiej. ]:->
Moim zdaniem GTA miało w minionym roku mocnego konkurenta w postaci The Last of Us. Ale chyba rzeczywiście to crapik Rockstara zasługuje na miano tego najgorszego.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 118 razy
Podziękowania: 81 razy
Kontakt:

+1 Day Z mod za kiepską optymalizacje, dziwne bugi i słabe serwery.

Honorowe wyróżnienia dla gier które pojawiły się bundlach(2013) i miałem nieszczęście w nie zagrać: Puzzle Kingdoms i Sanctum 1.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

GTA V crapikiem roku, ładnych rzeczy się tutaj dowiaduję.
ODPOWIEDZ