LucasArts Classic

Okazyjne ceny gier z dystrybucji pudełkowej, wyprzedaże w Biedronce, tanie serie wydawnicze.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Zainspirowany pozostałymi tematami zbiorczymi dla innych tanich serii wydawniczych, uzupełniam lukę w postaci serii gier LucasArts. W Polsce wychodziły w tej serii głównie stare przygodówki Lucasa, za granicą były tam m.in. gry na podstawie Gwiazdnych Wojen. Gry zazwyczaj były wydawane w oryginalnej, angielskiej wersji językowej, z polskimi okładkami i instrukcjami na oddzielnej płycie CD. Książeczek raczej nie było, przynajmniej ja się z nimi nie spotkałem - niech mnie ktoś poprawi, jeśli było inaczej.
Przykład ramki u dołu pudełka:
Obrazek

Lista gier, które udało mi się znaleźć z polskimi okładkami:

Full Throttle
Grim Fandango
The Curse of Monkey Island
Escape from Monkey Island
Sam & Max: Hit the Road
Star Wars Episode I: Racer
Star Wars: X-Wing Alliance

Nie udało mi się znaleźć więcej gier z tej serii z polskimi okładkami, jeśli macie w kolekcji/znacie więcej - zachęcam do uzupełnienia

Pozostałe gry w serii:
Day of the Tentacle + Sam & Max Hit the Road Classic Adventures Pack
Indiana Jones and the Infernal Machine
Outlaws
Star Wars: Dark Forces II + Mysteries of the Sith
Star Wars: Jedi Knight II: Jedi Outcast
Star Wars: Force Commander
Star Wars: Galactic Battlegrounds - Saga
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
Star Wars: Republic Commando
Star Wars: Rogue Squadron 3D
Star Wars: Starfighter
Star Wars: Battlefront
Star Wars: X-Wing Collector Series (X-Wing + TIE Fighter + X-Wing vs. TIE Fighter)
The Dig

EDIT: Dodałem do listy gry Star Wars: Episode I - The Phantom Menace i Star Wars: Battlefront.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2025, o 14:14 przez serafek5, łącznie zmieniany 2 razy.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post:
kowek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Jeszcze z polskich wydań było "Star Wars: X-Wing Alliance".

Jest duża szansa, że to wszystko zważając na instrukcje jakie były na płycie. http://redump.org/disc/36720/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

ShFil pisze: 27 sty 2025, o 13:52 Jeszcze z polskich wydań było "Star Wars: X-Wing Alliance".

Jest duża szansa, że to wszystko zważając na instrukcje jakie były na płycie. http://redump.org/disc/36720/
Dzięki, znalazłem nawet zdjęcia z tyłu okładki tego wydania, zmieniłem w pierwszym poście.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

To nie wszystko był jeszcze Indiana Jones Fate of the Atlantis. Mam w domu zdjęcie z aukcji, więc podejrzewam że gier było jednak więcej
ODPOWIEDZ