Jak zwrócić produkt z Allegro lokalnie
- Podziękował: 49 razy
- Podziękowania: 63 razy
- Kontakt:
Kupiłem konsole przenośną z Allegro Lokalnie i nie wiem, jak ja zwrócić. Bo mimo tego, że sprzedawca się zgodził na oddanie konsoli to nie mam takiej opcji. Gdzie jest taka opcja lub co trzeba zrobić, aby uzyskać zwrot.
- Podziękował: 231 razy
- Podziękowania: 142 razy
- Kontakt:
DokładnieFotelSkrzypi pisze: 24 wrz 2024, o 23:37 Na allegro lokalnie nie ma opcji zwrotu produktu, wszelkie takie akcje niestety trzeba samemu uzgadniać ze sprzedającym.
Wpierw powinien sprzedawca napisać do alegro o wycofanie oferty i zwrot prowizji, bo wpłate oddać łatwo ale inne koszta to już trzeba 'poprosić' bo te ciule z alegro myślą że alegro lokalnie to druga kategoria ich serwisu, i muszą ci napisać że zwrot ci robią w WIELKIEJ łasce.FotelSkrzypi pisze: 24 wrz 2024, o 23:37 Na allegro lokalnie nie ma opcji zwrotu produktu, wszelkie takie akcje niestety trzeba samemu uzgadniać ze sprzedającym.
- Podziękował: 231 razy
- Podziękowania: 142 razy
- Kontakt:
A robią w ogóle w takiej sytuacji zwrot? Bo ja kojarzę, że nie, ale pewności nie mam.darkhulk pisze: 25 wrz 2024, o 19:19Wpierw powinien sprzedawca napisać do alegro o wycofanie oferty i zwrot prowizji, bo wpłate oddać łatwo ale inne koszta to już trzeba 'poprosić' bo te ciule z alegro myślą że alegro lokalnie to druga kategoria ich serwisu, i muszą ci napisać że zwrot ci robią w WIELKIEJ łasce.FotelSkrzypi pisze: 24 wrz 2024, o 23:37 Na allegro lokalnie nie ma opcji zwrotu produktu, wszelkie takie akcje niestety trzeba samemu uzgadniać ze sprzedającym.
- Podziękował: 37 razy
- Podziękowania: 49 razy
- Kontakt:
pamiętaj, że jeżeli się z nim "dogadasz" i tą rzecz wyślesz i ślad zaginie, to allegro nie zrobi nic w tej sprawie bo zwroty na lokalnie to tylko i wyłącznie sprawa polubowna i kwestia dogadania.
Troche poprawili opcje zwracania, bo teraz normalnie na alegro lokalnie przy próbie zwrotu wpłaconej kwoty jest podsumowanie i jest zwrot ceny i oddzielnie koszta dla sprzedającego. Wcześniej to trzeba było rozwiązywać przez zwykłe alegro [tam jest rozliczanie/ sumowanie prowizji].Hardkor pisze: 26 wrz 2024, o 11:20 A robią w ogóle w takiej sytuacji zwrot? Bo ja kojarzę, że nie, ale pewności nie mam.
- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
Na przyszłość, po prostu nie kupuj na odległość rzeczy, które z jakiegoś powodu mogą ci nie przypasować od osób prywatnych bo w tym przypadku sprzedający nie mają obowiązku przyjąć zwrotu. Zwłaszcza, jeśli chodzi o towary używane. Ja wiem, że zazwyczaj jest taniej niż od firmy ale w razie jakichś problemów prawo właściwie nie leży po twojej stronie i kupujesz na własne ryzyko.
- Podziękował: 49 razy
- Podziękowania: 63 razy
- Kontakt:
Wiedziałem, że konsola, którą kupuje mi przypasuje (od konsol z Chin jestem już ekspertem), lecz moja konsola nie chce się uruchomić. Podejrzewam winę karty pamięci, na której jest oprogramowanie konsoli. Jakby sprzedawca nie chciał przyjąć konsoli, to bym się zwrócił do Allegro.
Z tego co mi wiadomo to zwrot przysługuje kupującemu jeżeli sprzedający jest "firmą/działalnością", a allegro lokalnie to zazwyczaj osoby prywatne więc nie przysługuje zwrot.