Szukam gier dla mojej dziewczyny
Cześć wszystkim. Poszukuję propozycji gier dla mojej dziewczyny, ponieważ przez przypadek pokazałem jej grę o kotku Stray i była nią zachwycona. Podobało jej się w niej to, że nie wymagała dużych umiejętności zręcznościowych (teraz gra w ori and the blind forest i jest za ciężka), podobały jej się łamigłówki, cała gra wizualnie, brak bezpośredniej walki, swobodne poruszanie się po lokacjach w rozdziałach i odnajdywanie znajdziek jak przypinki czy odznaki.
- Ci użytkownicy podziękowali Tensamalin2000 za ten post:
- MDA
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 29 razy
- Kontakt:
Mam parę sugestii, może mądrych, może głupich, nie wiem. Najbliżej Stray byłyby pewnie różnej maści symulatory chodzenia a niestety z tymi mam małe doświadczenie, więc tu nie pomogę. Ale parę propozycji pod rozwagę podrzucę:
Doronko Wanko - darmowa gra w której gramy pomerańczykiem i musimy jak najbardziej wybrudzić mieszkanie swojego Pana.
Catlateral Damage:Remeowstered - podobna gra, tyle, że tu gramy wcieleniem czystego chaosu (kotem).
Little Kitty, Big City - znowu gramy kotem, tym razem w otwartym świecie - zdobywamy nowych przyjaciół, eksplorujemy miasto, siejemy chaos, bo wracamy do domu. Podobna gra do Untitled Goose Game, tą też można sprawdzić.
Slime Rancher 1 i 2 - zabawa w hodowanie slime'ów. Łapiemy gluty przy pomocy odkurzacza, potem wypuszczamy w zagrodach, karmimy, zbieramy profity i rozbudowujemy nasze kosmiczne ranczo. Generalnie prosty gameplay, duża mapa do eksploracji.
Doronko Wanko - darmowa gra w której gramy pomerańczykiem i musimy jak najbardziej wybrudzić mieszkanie swojego Pana.
Catlateral Damage:Remeowstered - podobna gra, tyle, że tu gramy wcieleniem czystego chaosu (kotem).
Little Kitty, Big City - znowu gramy kotem, tym razem w otwartym świecie - zdobywamy nowych przyjaciół, eksplorujemy miasto, siejemy chaos, bo wracamy do domu. Podobna gra do Untitled Goose Game, tą też można sprawdzić.
Slime Rancher 1 i 2 - zabawa w hodowanie slime'ów. Łapiemy gluty przy pomocy odkurzacza, potem wypuszczamy w zagrodach, karmimy, zbieramy profity i rozbudowujemy nasze kosmiczne ranczo. Generalnie prosty gameplay, duża mapa do eksploracji.
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Inside, Plague Tale, Vampire Survivors, Fez, Black The Fall, Dave the Diver, Legend of Bum-bo (jak lubi łamigłówki, to poziom trudności nie powinien być tutaj problemem), Hitman Go, Lara Croft Go, Aer, Last Day of June, Brothers Tale of Two Sons (to nawet z laseczką sobie pograsz), Punch Club, Pony Island, The Sexy Brutale.
Coś na pewno podejdzie.
Coś na pewno podejdzie.
- Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post:
- MDA
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowania: 705 razy
- Kontakt:
Polecam casualowe przygodówki/hidden object od naszego rodzimego Artifex Mundi. Prawie wszystkie gry, które wydali na steamie są z tego gatunku: https://store.steampowered.com/publishe ... di/#browse Poza steamem większość z nich spokojnie można nabyć za parę złotych od sztuki.
Polecę coś typowo pod ludzi, dla których granie to nowość, a nie hobby.
- Unravel 1 / Unravel 2
- Untitled Goose Game
- A Way Out / It Takes Two [gra dla dwóch osób, tylko]
- American Arcadia
- Gry od Telltale Games (The Walking Dead, Wolf Among Us)
- Life is Strange
- Brothers Tale of Two Sons
- Cat Quest 1/ Cat Quest 2
- LIMBO
- Cocoon
- Erica
- Fingered [znajomość angielskiego na poziomie zaawansowanym]
- Gone Home
- A Good Snowman is Hard To Build
- Linelight
- Little Misfortune
- Portal 1 / Portal 2
- Plants VS Zombies
- Potion Craft
- Yoku's Island Express
- The Stanley Parable
- Her Story
- The Turing Test
- As Dusk Falls
- Donut County
- Oxenfree / Oxenfree 2
- The House of Da Vinci
- Sąsiedzi z piekła rodem
- Unravel 1 / Unravel 2
- Untitled Goose Game
- A Way Out / It Takes Two [gra dla dwóch osób, tylko]
- American Arcadia
- Gry od Telltale Games (The Walking Dead, Wolf Among Us)
- Life is Strange
- Brothers Tale of Two Sons
- Cat Quest 1/ Cat Quest 2
- LIMBO
- Cocoon
- Erica
- Fingered [znajomość angielskiego na poziomie zaawansowanym]
- Gone Home
- A Good Snowman is Hard To Build
- Linelight
- Little Misfortune
- Portal 1 / Portal 2
- Plants VS Zombies
- Potion Craft
- Yoku's Island Express
- The Stanley Parable
- Her Story
- The Turing Test
- As Dusk Falls
- Donut County
- Oxenfree / Oxenfree 2
- The House of Da Vinci
- Sąsiedzi z piekła rodem
Trine, w sumie to dowolna część.
- Podziękował: 182 razy
- Podziękowania: 179 razy
- Kontakt:
Ja moją żonę wkręciłem w giereczki dzięki grom od studia Telltale, czyli The Walking Dead Season 1 i Season 2, The Wolf Among Us. Grala jeszcze w Game of Thrones Season 1, ale tego nie polecam jednak - zbyt brutalne i nie będzie kolejnego sezonu najprawdopodobniej.
No a potem to już z grubej rury najpierw Wiedźmin 3, potem Wiedźmin 2 (moja żona ma wysokie wymagania - powiedziała, że Wiedźmin 2 spoko, ale słaba grafika, a Wiedźmina 1 to nawet nie będzie tykać xD), Plague Tale: Innocence, Horizon Zero Dawn, Red Dead Redemption 2, najnowszy Uncharted, Spider-Man Remastered i Miles Morales, Hogwarts Legacy. Sporo też graliśmy razem w co-opy: Overcooked 1 i 2, Moving Out, seria Trine - tu polecam zacząć od 4 i 5, Tools Up!, The Ascent, Lara Croft and the Guardian of Light i the Temple of Osiris (chociaż ta druga cześć opcjonalna - pierwsza lepsza)... ale naszym faworytem jest zdecydowanie It Takes Two. Ostatnio graliśmy w A Way Out od tych samych twórców, i pół gry moja żona przespała. xd Robi się ciekawie gdzieś tak od połowy.
W większości z tych gier można ustawić łatwy poziom trudności (mam tu na myśli te wysokobudżetowe tytuły single-player), wtedy walka jest bardzo prosta i gra stawia na eksploracje. Niemniej na początek polecam bardzo The Walking Dead Season 1 i Season 2. Bardzo proste są te gry, trochę się w nich chodzi i podejmuje decyzje, a mają bardzo fajną i wciągającą fabułę.
Tak naprawdę zależy co, kto lubi. Możemy polecić każdą dowolna grę, i albo kliknie, albo nie kliknie. Zależy od preferencji. Mojego przyjaciela żona przegrała z 240 godzin w HUMANKIND i zrobiła prawie wszystkie osiągnięcia Steam, a Civ 6 jej nie podeszło. Ograła w opór Hogwarts Legacy, a Wiedźmin 3 jej nie siadł. No i też sporo grała w jakieś indyki typu Melvor Idle, Potioncraft, Strange Horticulture.
Na koniec dodam, że nie grałem, ale mnóstwo ludzi zachwyca się Stardew Valley. Jeśli lubi pixel-art, to może warto dać szanse.
No a potem to już z grubej rury najpierw Wiedźmin 3, potem Wiedźmin 2 (moja żona ma wysokie wymagania - powiedziała, że Wiedźmin 2 spoko, ale słaba grafika, a Wiedźmina 1 to nawet nie będzie tykać xD), Plague Tale: Innocence, Horizon Zero Dawn, Red Dead Redemption 2, najnowszy Uncharted, Spider-Man Remastered i Miles Morales, Hogwarts Legacy. Sporo też graliśmy razem w co-opy: Overcooked 1 i 2, Moving Out, seria Trine - tu polecam zacząć od 4 i 5, Tools Up!, The Ascent, Lara Croft and the Guardian of Light i the Temple of Osiris (chociaż ta druga cześć opcjonalna - pierwsza lepsza)... ale naszym faworytem jest zdecydowanie It Takes Two. Ostatnio graliśmy w A Way Out od tych samych twórców, i pół gry moja żona przespała. xd Robi się ciekawie gdzieś tak od połowy.
W większości z tych gier można ustawić łatwy poziom trudności (mam tu na myśli te wysokobudżetowe tytuły single-player), wtedy walka jest bardzo prosta i gra stawia na eksploracje. Niemniej na początek polecam bardzo The Walking Dead Season 1 i Season 2. Bardzo proste są te gry, trochę się w nich chodzi i podejmuje decyzje, a mają bardzo fajną i wciągającą fabułę.
Tak naprawdę zależy co, kto lubi. Możemy polecić każdą dowolna grę, i albo kliknie, albo nie kliknie. Zależy od preferencji. Mojego przyjaciela żona przegrała z 240 godzin w HUMANKIND i zrobiła prawie wszystkie osiągnięcia Steam, a Civ 6 jej nie podeszło. Ograła w opór Hogwarts Legacy, a Wiedźmin 3 jej nie siadł. No i też sporo grała w jakieś indyki typu Melvor Idle, Potioncraft, Strange Horticulture.
Na koniec dodam, że nie grałem, ale mnóstwo ludzi zachwyca się Stardew Valley. Jeśli lubi pixel-art, to może warto dać szanse.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 25 razy
- Kontakt:
Pikuniku
jeszcze dorzucę i napiszę, że nie przez przypadek dużo z propozycji ma co-op na wspólnym ekranie.
Niedługo wychodzi też Cat Quest III, ale skręca w klimaty pirackie, co nie każdy może lubić.
jeszcze dorzucę i napiszę, że nie przez przypadek dużo z propozycji ma co-op na wspólnym ekranie.
Niedługo wychodzi też Cat Quest III, ale skręca w klimaty pirackie, co nie każdy może lubić.
Jeśli lubi platformówki 2D, to Follow me.
https://store.steampowered.com/app/2256220/Follow_me/
https://store.steampowered.com/app/2256220/Follow_me/