VR
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Przydałby się artykulik na temat akcesoriów do vr i samego VR. Ostatnio myślę nad utopieniem grubszej kasy a jako, że od czasu do czasu grywam... To pomyślałem o bieżni np. Kat walk c2, wydanie 1300 usd jakoś do mnie nie przemawia na dodatek nie mam jeszcze najważniejszego akcesorium jakimi są google a ta bieżnia wspomaga wszystkie na rynku i tu zagwozdka co wybrać meta steam czy oculus Ps odpada. Zastanawia mnie też czy do prawidłowego działania gogli od valve te akcesorium z laserami jest wymagane zwłaszcza jeśli będzie się miało taką bieżnie.
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 371 razy
- Kontakt:
Jeśli chcesz korzystać z takiej bieżni to jedynie autonomiczne gogle VR - kable tylko popsują całą immersję i będą przeszkadzać. Osobiście używam Meta Quest 2 i bawię się świetnie. Za rogiem jednak premiera "trójki", więc radzę poczekać. Jeżeli cena Ci nie podpasuje, to zawsze będzie można kupić taniej Questa 2. W tym roku wyszło mnóstwo świetnych tytułów, w tym portów gier z PC (AMID EVIL, Kill It with Fire, Light Brigade, Propagation: Paradise Hotel czy w końcu załatane The Walking Dead: Saints & Sinners - Chapter 2: Retribution) ^^
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowania: 95 razy
- Kontakt:
Panie, idealny czas na zakup. Za tydzień będzie ogłoszony Quest 3 i cena Questa 2 poleci ostro w dół. Używki Questa 2 na OLX będą pewnie latać za jakieś 800zł, nic tylko brać. Daruj sobie systemy z zewnętrznym trackingiem (Valve, HTC) bo to technologiczny antyk. Jedyną sensowną alternatywą do Questa 2 jest Pico 4 lub HP Reverb G2 (ale działa tylko po kablu).
Co do bieżni to ma ona sens głównie jak masz miało miejsca, jak jesteś w stanie wygospodarować przestrzeń 2.5x2.5 m to zacznij używać VRu bez takich gadżetów.
Co do bieżni to ma ona sens głównie jak masz miało miejsca, jak jesteś w stanie wygospodarować przestrzeń 2.5x2.5 m to zacznij używać VRu bez takich gadżetów.
- Kontakt:
myślałem o kabelkowym rozwiązaniu by akumulatorów nie targać... Ale chyba poczekam Questa. A odnośnie miejsca znalazło by się po przeniesieniu stanowiska komputerowego do większego pokoju, boje się jednak że w goglach kopne stół rozwalę tv lub coś w ten deseń a bieżnia takie wypadki ogranicza.
- Kontakt:
Wbudowany w Questa akumulator starcza na 2-3h grania, a jak potrzebujesz więcej to kupujesz pasek z wbudowanym powerbankiem jako przeciwwagą, np taki https://www.bobovr.com/product/m2pro/
Granie z kablami jest bardzo ograniczające i nieco ryzykowne (kilka razy zdarzyło mi się wyrwać kabel z portu
).
Teraz jeszcze pojawił się przeciek Pico 5 który też zapowiada się całkiem nieźle, warto czekać na recenzje.
Granie z kablami jest bardzo ograniczające i nieco ryzykowne (kilka razy zdarzyło mi się wyrwać kabel z portu
Teraz jeszcze pojawił się przeciek Pico 5 który też zapowiada się całkiem nieźle, warto czekać na recenzje.
- Kontakt:
Moja główna i jedyna obawa do bez przewodowców to, że padnie akumulator i będzie jak z tymi używanymi padami od ps3 niby działają ale jednak trzeba kupić zamiennik. Akumulatorków aaa do słuchawek też już kilka zestawów wymieniłem. Jak wygląda sprawa pod tym względem używany oculus i akumulatory?
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 371 razy
- Kontakt:
W sumie mam takie pytanie do użytkowników Meta Quest 2, którzy nie korzystali z urządzenia dłużej niż miesiąc. Zrobiłem zgodnie z zaleceniami i wyłączyłem je całkowicie z baterią 50%+ (miałem coś około 77%) na około 50 dni (po włączeniu było 73%). Teraz przy wyprzedaży kupiłem kilka gier i postanowiłem wrócić. Wszystko działało normalnie, ale po spadku do 10% nagle bateria zaczęła spadać w oczach i w kilka sekund rozładowało się kompletnie i gogle się wyłączyły - przy ładowaniu pokazywało 0%. Zastanawiam się, czy to normalne po długim okresie nieużywania (i po naładowaniu powinno wrócić do normy), czy jednak po niespełna roku mało intensywnego grania już coś zepsuło się z baterią (choćby przez brak regularnego użytkowania) :/
- Podziękował: 45 razy
- Podziękowania: 134 razy
- Kontakt:
A ja pytanie z innej beczki.
Jaki kabel kupić do PICO 4 do pcvr?
Widzę oryginały do Questa to jakieś 500 zeta, deczko drogo. Na YT przewijają się komentarze o kablu KIWI do vr (100 na Amazonie). Warto tyle dać czy to overkill i coś tańszego też da radę?
Widzę oryginały do Questa to jakieś 500 zeta, deczko drogo. Na YT przewijają się komentarze o kablu KIWI do vr (100 na Amazonie). Warto tyle dać czy to overkill i coś tańszego też da radę?
- Discord: simonstillwater
- Podziękował: 292 razy
- Podziękowania: 231 razy
- Kontakt:
Jeśli masz WiFi, to sprawdź po tym.
Jak kupowałem Q3 do brałem kabel firmy trzeciej i czasami czytał prędkość 5mb/s a czasami 60mb/s, zwróciłem i spróbowałem po sieci i wow. Router na piętrze, a Q3 bez problemów myka.
Jak kupowałem Q3 do brałem kabel firmy trzeciej i czasami czytał prędkość 5mb/s a czasami 60mb/s, zwróciłem i spróbowałem po sieci i wow. Router na piętrze, a Q3 bez problemów myka.
- Podziękował: 45 razy
- Podziękowania: 134 razy
- Kontakt:
Rzecz w tym, że mam jakiś stary router z upc, tylko wifi 5. I jest za żelbetową ścianą. Teoretycznie sygnał zazwyczaj jest na max lub prawie max (w tel), ale czasami nawet tv stick musi chwilę pomielić, zanim się połączy i od czasu do czasu zdarzy mu się czkawka.
A chwilowo nie mam możliwości nic z tym zrobić, bo kable pochowane w ścianach czy w listwach, nie wiem.
Dlatego chciałem sprawdzić po kablu, czy będzie jakaś różnica w ogóle.
A chwilowo nie mam możliwości nic z tym zrobić, bo kable pochowane w ścianach czy w listwach, nie wiem.
Dlatego chciałem sprawdzić po kablu, czy będzie jakaś różnica w ogóle.
- Kontakt:
https://allegro.pl/oferta/nalezuns-kabe ... 4559053322Niriles pisze: 30 lis 2023, o 12:16 A ja pytanie z innej beczki.
Tego oficjalnego kabla do Questa nikt świadomy nie kupuje. Kiedyś to był światłowód w środku ale z czasem zamienili na zwykły przewód.
- Kontakt:
Jak ma 5GHz w 802.11ac i przynajmniej 800Mbps w tym paśmie to pójdzie luźno.Niriles pisze: 30 lis 2023, o 19:57 Rzecz w tym, że mam jakiś stary router z upc, tylko wifi 5. I jest za żelbetową ścianą. Teoretycznie sygnał zazwyczaj jest na max lub prawie max (w tel), ale czasami nawet tv stick musi chwilę pomielić, zanim się połączy i od czasu do czasu zdarzy mu się czkawka.
- Podziękował: 473 razy
- Podziękowania: 161 razy
- Kontakt:
Witam, sprawiłem sobie Questa 2 i mam parę noobskich pytań
Nałapałem darmówek wcześniej i nie widzę niektórych do pobrania na Questa. Niektóre gry są na Rift, myślałem że na Quest 2 mogę grać we wszystkie gry z Rifta bo jest lepszy, jak to jest? Jak w nie zagrać?
Pamiętam że kiedyś był darmowy ping pong i go odebrałem, ale po przejrzeniu wszystkich postów na łowcach nie mogę znaleźć jego nazwy, pamięta ktoś?

Pamiętam że kiedyś był darmowy ping pong i go odebrałem, ale po przejrzeniu wszystkich postów na łowcach nie mogę znaleźć jego nazwy, pamięta ktoś?