szukam gry!

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Siemano, szukam jednej gry którą kiedyś miałam ściągniętą na kompa, albo z internetu, albo zainstalowaną z płyty z grami, jakie sie kiedys dodawalo do magazynow. Grałam w nią ok 2009 roku, więc mogła być wydana wtedy lub trochę wcześniej. Postaram się ją opisać jak najzwięźlej :
• gra 2D
• tło w stylu ściany zamku, platformy po których chodzili przeciwnicy (trochę to wyglądało jak jak w Icy Tower), na dole ekranu łuk z którego musieliśmy ich zestrzelić
• prosta mechanika, łukiem poruszało się tylko w prawo/lewo za pomocą myszki
• łuk srebrny, z magiczną, jakby szklaną, świecącą kulą w środku
• poziomy o różnej estetyce, jeden był np. zimowy, i po tych platformach chodziły (chyba) yeti, był też jesienny poziom
• ładna grafika jak na tamte czasy
• przyjemna średniowieczna muzyka w tle, spokojna

Szukam tej gry na wszystkie sposoby już prawie 10 lat więc ktokolwiek kto ją znajdzie będzie mieć specjalne miejsce w moim sercu. Z góry dzięki za każdą pomoc :piwo:

link do imgura gdzie przedstawilam najlepiej jak umialam jak wygladala plansza https://imgur.com/a/jCs5hzA
bob090
Awatar użytkownika
bob090

Witam! Czytając Twój opis, przyszła mi na myśl gra BreakQuest. Tam były podobne elementy.
Takie moje skojarzenie :)
Awatar użytkownika
Łowca

bob090 pisze: 26 cze 2023, o 19:31 Witam! Czytając Twój opis, przyszła mi na myśl gra BreakQuest. Tam były podobne elementy.
Takie moje skojarzenie :)
Niestety absolutnie nie to. To wyglądało jak na zamieszczonym obrazku, dobrze pamiętam :(
Awatar użytkownika
Predator
Discord: Boberek00
Podziękował: 372 razy
Podziękowania: 157 razy

Strzel sobie 2?
Awatar użytkownika
Łowca

Boberek00 pisze: 27 cze 2023, o 13:29 Strzel sobie 2?
Nie
ODPOWIEDZ