Cześć,
Powoli zabieram się za swoją kupkę wstydu ze steama. Chciałem w końcu ograć Control, które mam z miesięcznego humble bundle.
Pomimo posiadania w nazwie "Ultimate Edition" nie jest on prawdziwym ultimate edition z tego co wyczytałem (nie ma DLC).
I tu się pojawia moje pytanie. Co zrobić, aby tanio je zdobyć (albo, żeby w ogóle zdobyć)? W grze jak się naciśnie kup dlc, to przekierowuje na główną stronę steama (ze względu na brak DLC). Na Steamie jest tylko do kupienia Ultimate Edition, które już posiadam (bez DLC), ale na humble bundle widziałem DLC i season pass do kupienia. Jeżeli je kupie, to będę w stanie je aktywować na swojej wersji? Czy Epickowa wersja Ultimate to jest ta sama co na steamie (bez DLC)?
I w ramach cebuli, jak najtaniej wyjdzie aby zdobyć brakujące DLC? Kombinować na steamie, czy może na Epicku (mam non ultimate, które kiedyś rozdawali)?
Jak zdobyć DLC do Control (fake) Ultimate Eidtion z monthly bundle
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowania: 9 razy
- Kontakt:
- Ci użytkownicy podziękowali DreamerDream za ten post:
- Maikeru
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Season pass na hb jest właśnie po to, aby mieć dodatki i tylko po to zrobili dla hb tę dziwną wersję. I tu zaczynają się pewne schody.
Nawet mając season pass, to nadal nie masz wersji ultimate, tylko nieaktualne dziwadło bez kilku aktualizacji. Przez to gra ma jakieś błędy, które podobno mogą (ale nie muszą) utrudnić ukończenie któregoś z dodatków.
Sprawdź jeszcze, czy może na gog nie masz, bo amazon za darmo rozdawał ultimate.
Obecnie, hb to jedyna opcja na season pass, ale nie wiem, czy taniej niż brać season pass za te 70 zł, to taniej ci nie wyjdzie usunąć control ze sztim i na wyprzy wziąć ultimate edition, które chodziło już chyba po 20 czy tam 30 zł.
Nawet mając season pass, to nadal nie masz wersji ultimate, tylko nieaktualne dziwadło bez kilku aktualizacji. Przez to gra ma jakieś błędy, które podobno mogą (ale nie muszą) utrudnić ukończenie któregoś z dodatków.
Sprawdź jeszcze, czy może na gog nie masz, bo amazon za darmo rozdawał ultimate.
Obecnie, hb to jedyna opcja na season pass, ale nie wiem, czy taniej niż brać season pass za te 70 zł, to taniej ci nie wyjdzie usunąć control ze sztim i na wyprzy wziąć ultimate edition, które chodziło już chyba po 20 czy tam 30 zł.
- Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post:
- DreamerDream
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowania: 9 razy
- Kontakt:
Czekaj, to ultimate to coś więcej niż DLC? Tego nie wiedziałem ;dtylko nieaktualne dziwadło bez kilku aktualizacji.
GOG ma "true" ultimate edition? Akurat mam zgarnięte z goga tego Control UE
Czyli błędnie mi steam pokazuje, że mam UE co widnieje w sklepie.Obecnie, hb to jedyna opcja na season pass, ale nie wiem, czy taniej niż brać season pass za te 70 zł, to taniej ci nie wyjdzie usunąć control ze sztim i na wyprzy wziąć ultimate edition, które chodziło już chyba po 20 czy tam 30 zł.
Akurat na wyprzedażach (przynajmniej z oficjalnych źródeł), to 35-45 zł. Nie wiem czy jest sens brać w key shopów, bo domyślam się, że można się nadziać łatwo na wersję z humbla (bez dlc).
Jeżeli faktycznie na gogu jest "prawdziwa" wersja, to chyba najlepiej mi wyjdzie w nią zagrać
- Podziękował: 349 razy
- Podziękowania: 343 razy
Steam nie tyle błędnie tobie pokazuje, tylko po prostu na Steamie nigdy nie było samej podstawki Controla do kupienia (przez rok to był tytuł ekskluzywny Epica). Jedyna możliwość, żeby dostać samą podstawkę w postaci klucza steam, to był zakup tamtego Humble Choice'a.DreamerDream pisze: 29 sty 2023, o 12:27 Czyli błędnie mi steam pokazuje, że mam UE co widnieje w sklepie.
Jeżeli faktycznie na gogu jest "prawdziwa" wersja, to chyba najlepiej mi wyjdzie w nią zagrać
Jeżeli masz Controla na Gogu z abonamentu Amazona, to jest to na 100% kompletna edycja gry.
- Ci użytkownicy podziękowali StonRoc za ten post:
- DreamerDream
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
przez tą pseudo/ułomną wersje ultimate tej gry na stronie gry w sklepie pokazywalo mi dla gry Disco elysium pakiet z tym controlem ultimate w obnizonej cenie ale niestety po dodaniu do koszyka i próbie zaplacenia liczyl juz ten pakiet jakbym wcale nie mial żadnej wersji controla, co finalnie skonczylo sie u mnie pojedynczym zakupem disco elysium bez żadnego pakietu jakieś 8-10zl drozej ( to było jeszcze w czasach jak disco bylo za ponad 50 zl bo teraz juz chodzi za okolo 35zl na wyprzy)