Siema, czy ktoś wie czy ta gra jest podobna do skyrim? Chodzi mi o to czy jest otwarty świat który możemy bez przeszkód explorować, wbijać level itp? Nie ukrywam, że fabuła to dla mnie kwestia 3 rzędna bo od tego mam książki, a w grę chcę sobie pograć bez przeszkód itp, a nie poznawać jakąś mega historię....
Dlatego też nie rozumiem tego jarania się wiedźminem III.
czy elden ring jest podobne do skyrima?
- Podziękował: 220 razy
- Podziękowania: 63 razy
- Kontakt:
Nie, elden ring jest podobne do innych gier Dark Souls. 
Otwarty świat to nie jest jakiś duży czynnik porównawczy, bo tak to o każdym open worldzie byś tak mówił.
Może materiał quaza Cię upewni w tym:
https://www.youtube.com/watch?v=vX4_muk10sw

Otwarty świat to nie jest jakiś duży czynnik porównawczy, bo tak to o każdym open worldzie byś tak mówił.
Może materiał quaza Cię upewni w tym:
https://www.youtube.com/watch?v=vX4_muk10sw
- Podziękował: 91 razy
- Podziękowania: 259 razy
- Kontakt:
Serio? Przecież to się w zasadzie niczym nie różni od Skyrima jeżeli chodzi o core gameplay loop. Tylko masz więcej możliwości na zużycie tych gratów które zbierasz, a tak to łazisz, zwiedzasz, grabisz i wbijasz XP w nieskończoność. Fabuła także jest tłem do tego wszystkiego tylko.
- Ci użytkownicy podziękowali GThoro za ten post (w sumie 2):
- xardas • Skywalker1988
- Podziękował: 220 razy
- Podziękowania: 63 razy
- Kontakt:
nawet jak szpona śmierci zabijasz to jak smok ze SkyrimaGThoro pisze: 2 sty 2023, o 17:30 Serio? Przecież to się w zasadzie niczym nie różni od Skyrima jeżeli chodzi o core gameplay loop. Tylko masz więcej możliwości na zużycie tych gratów które zbierasz, a tak to łazisz, zwiedzasz, grabisz i wbijasz XP w nieskończoność. Fabuła także jest tłem do tego wszystkiego tylko.

- Ci użytkownicy podziękowali xardas za ten post:
- Skywalker1988
- Podziękował: 349 razy
- Podziękowania: 343 razy
Próbowałeś już Enderal: Forgotten Stories? Jeśli nie, jest to fanowski mod total conversion do Skyrima z bardzo dużą zawartością (na ponad 100 h gry). To chyba będzie propozycja najbliższa sercu wszystkich fanów Skyrima.
Na drugim miejscu Fallout 4 albo 76 (można w tego drugiego próbować cisnąć solo) - ze względu na podobieństwo mechanik do tych ze Skyrima.
Z klasycznych RPGów spróbuj Outwarda albo Elexa. Możesz też zobaczyć Kenshi - podobna wolność wyboru co w Skyrimie, ale w świecie bez magii.
Jeżeli chcesz się powłóczyć po mapie i tłuc mobków, to może Wartales? Wątek fabularny nie jest tam zbyt ważny, równie dobrze można spędzać godziny na biciu rzezimieszków albo handlowaniu towarem.
Trochę w tym stylu co Wartales jest Expeditions: Rome - na steamie znajdziesz demo, zobacz może tobie podejdzie.
Podobną swobodę co Skyrim oferuje RDR2, ale to już jest taka luźna sugestia, bo raczej we wszystkim innym te gry różnią się od siebie.
Jeżeli grałeś w Fallouta New Vegas i się tobie podobał to popatrz czy Outer Worlds nie będzie odpowiedni - to właściwie to samo, tylko w kosmosie. Jeżeli przełkniesz świat Sci-Fi zamiast klasycznego Fantasy, to powinno trafić w twoje gusta.